Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky potí se Vám děti jak usnou? Malá je vždycky za chvíli spocená jak myš, tak ji musím utírat vlásky ,čelo, i když není moc přikrytá ani oblečená. Přes den ne ,jen když usne, v noci už taky ne. Je to normální?
ahoj
Nam se ted taky malej pri spani pres den desne poti a to spi jen v tricku a plince. Ma uplne mokrej polstar. A je to zalezitost tak posledniho tydne, zrovna vcera jsme se o tom bavili s manzelem. Ale na nic jsme neprisli.
Alca
Tak tohle se nám stává předlouho a neřešim to už. Malá má dost vlásků, v kombinaci s polštářem…většinou to během noci nepokračujte. Pokud to pokračuje, tak je tam moc horko a je třeba víc větrat.
G
Mě se Tadeášek potí nejvíc ve vajíčku.To je po 15min.jízdě na převlečení.V kočárku to není tak hrozné a v postýlce začal až teď.Já nevím jestli ho přikrýt nebo nechat tak ale když je mokrý tak je potom studený.
Martina
Martino, podle mě v první řadě záleží, jak je u vás v pokoji, ke spíte, objektivně, podle teploměru. Pak na vrstvách oblečení a případné dece.
Ale je to fakt dost těžký, přes den je teplo, místnosti vyteplí, prcek se lehce zapotí, v noci je pak chladno…
G
Ahoj Beki,
tak naprosto stejné je to i nás. Taky jsem si říkala zda je to normální, ale je to opravdu jen tu chvilku po usnutí a jen v noci. Taky to nijak neřeším, asi je to normální a je to nějaká jejich termoregulace. Akorát mu otočím polštář aby nespal na mokrém a je to v pohodě.¨
Myslím, že čím starší budou, tak to bude lepší.
Tessie
Ahojky holky,
tak nám se malej zase potí při spinkání po obědě. Spí cca 1-2 hodinky, v bodíčku s krátkým rukávem, přes nožičky peřinku. No a poslední dobou (cca týden) se vždycky vzbudí úplně mokrý, někdy se i trošku třese. Začaly ho ale zase zlobit stoličky, tak to přikládáme k tomu ![]()