Jáhly co snimi?

443
19.9.06 09:14

Jáhly co snimi?

Ahojky,

potřebovala bych poradit, malé vařím to samé jídlo jak nám jen než to dokořením a osolím tak ji odělám. Omáčku s knedlikem tedy nedostává.
Do teď jedla jen jídlo ze skleniček, ale doma vařené ji chutná více. Koupila jsem jáhly ale nevím jak s nimi naložit a jak je používat.

Také jsem se chtěla optat, mám vařit jídlo malé v kojenecké vodě nebo stačí ta z vodovodu?

Achesa a Anička 11m+10d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
134
19.9.06 09:45

Ahoj
MAjí podobné využití jako rže, příloha, na sladko, rizoto apod.
Nejradši dělám rizoto.
zesklovatím trochu cibulky, na ni podusím zeleninu, jen krátce a pak nasypu jáhly, zaliju vodou, trocha bylinek, špetka soli a povařím měkka. nepo podusím?
Vody přiměřeně, na pytlíku 500g je naspáno 1,5 l vodu, tak v takovém poměru.

Vodu bereme z vodovodu, u nás je z vodovodu voda lepší než kojenecká v lahví (informaci získáš na společnosti, která i vás distribuci zajišťuje), možná nepřevařenou jsme ještě nedala, protože k pití máme čaj, ale i ta nepřevařená by měla být u nás OK. Ale je to individuální podle místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
19.9.06 10:54

Teď je zrovna vařím v polívce. Nastrouhala jsem mrkev a červ. řepu, do toho co mrazák dá…momentálně růž. kapustu. Trochu vloček a jáhel.

Párkrát je spařím a vrznu před koncem vaření, dost se rozváří…
JInak se ráda nechám inspirovat, rizoto určitě zkusím… :wink:

NiKi

Jo a pozor. Obsahují hodně tuku a bílkovin, proto se rychle kazí. Takže kontrolujte, čmuchejte, když jsou cítit zatuchle, tak rychle vyhodit. A to často i před datem spotřeby :( to samé ovesné vločky. Chce to kontrolovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
19.9.06 10:57

Taky bereme vodu z vodovodu, kde zjistím, kdo nám ji distribuuje???
Ráda bych věděla, jestli je lepší, ale snad jo. Bereme z Labe a zrovna o víkendu jsme v ní viděli raka :! tak snad jo…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
19.9.06 11:51

http://emimino.cz/modules.php?…

slo to tady vcera…Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
19.9.06 12:56

Jenom chci dodat, že je dobré jáhly před použitím několikrát propláchnout vařící voudou, odstraní se tím pak případná nahořklost.
Zrovna dnes jsem dělala pro sebe a syna jáhlový nákyp s jablky :wink:
Kromě klasickýh jáhel se dají kopit i jahelné vločky, ty jsou dobré třeba do kaše.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
19.9.06 14:06

Pro Nikinu
záleží od kud jsi, u nás (České Budějovice) je to 1. JVS a.s. , na stránkách mají i mapu s lokalitama http://www.1jvs.cz/show.asp?….

Někomu určitě za vodu platíte, tak možná touto cestou a nebo na seznamu je adresář vodárenské společností, kde jsme našla i tu naší a tusím že jsme šla přes vyhledávač a zadala vodovody a kanalizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
19.9.06 15:37

Děláme nasladko jahelník (pro mne a manžela)

Jinak je dávám vždy do polévek a brambrové kaše - tam se to schová, živiny jsou ale předány… :-)

Dřív jsem dávala malé i jáhly s ovocem např. do jogurtu, ale nyní máme víc aktivit venku = nestíhám + taky mi to už tak neprojde jako dřív = schovávám a schovávám :-)

Prima je také vajíčková pomazánka spojená jáhlami, je to super „pojidlo“ a „nastavovadlo“ :-)

Vždy jáhly spařím vařící vodou, pak přidám až v průběhu vaření brambor či tak 15 min před dokončením polévky. Některé jáhly se rozvaří rychleji, jiné ne, stačí vyzkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí