Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj
mam takovy dotaz na Vase zkusenosti, jelikoz jsem v tomhle ted trochu „novacek“.
Chodim do ISCARE a 10DC jsem byla na UTZ s tim, ze naplanujeme termin IUI. Doktorka (Mudr. Durechova) mi vsak oznamila, ze IUI musime zrusit, ze tam mam 6 folikulu 18mm. Predtim jsem brala Clostillbegyt a nejspis jsem na nej zareagovala nejak vic. Zaroven mi rekla, at se tento cyklus jeste chranime. Partner ma spatny spermiogram (cca 1-2% pohyblivych).
Zajima me, jestli mate nektera podobnou zkusenost? Podle me v 6 folikulech nemusi byt ve vsech vajicko, ne?
Kolik folikulu jste meli pred IUI vy?
Premyslim, jestli by ted treba neyla vhodna doba na to to zkusit prirozene..podle me riziko prirozenou cestou, ze by se oplodnilo vic vajicek je male…Nejak se mi nechce cekat dalsi cyklus az co mi zase reknou na UTZ…
@babett_chica IUI jsme vyzkoušeli 3× z toho jen jednou bylo dotažené do konce. První měsíc byl folík malý, druhý to vyšlo a ten další jsem jich měla asi 10. Jelikož mám PCO a mé tělo reagovalo pokaždé jinak, tak jsme nakonec šli do IVF.
Ani s takovým to spermiogramem bych neriskovala. Lékářům jde o to, aby byla v pořádku matka i dítě. U vícečetných těhotenství jsou rizika - např. předčasný porod, konec vývoje jednoho mimča v průběhu těhotenství atd… Tím tě nechci strašit, ale měla by sis to dobře promyslet a něco si o tom zjistit.
Já bych takové riziko nepodstoupila. Přeci jen těch pár dní do dalšího cyklu není tolik, lékařka ti příště upraví dávkování a bude vše lepší.
Přeji hodně štěstí ![]()
S 6 folikuly bych rozhodně neriskovala. Vajíčka můžou být ve všech a nemusí, to Vám nikdo neřekne. Co když se oplodní všech 6, nebo 5,4? Půjdete těhotná na redukci?? Rozhodně nedoporučuji si s tím pohrávat.
@Sion diky za nazor..ja se s timhle prave nikdy nesetkala a ani jsem to nikdy nestudovala tak jsem z toho takova rozhozena..zajimaji me zkusenosti ostatnich „ostrilenych“ ![]()
@stonožka12 prave nedokazu odhadnout miru toho rizika..ale „selsky“ rozum mi rika, ze to telo si s tim poradi atreba 4,5, 6 by se jich nechytlo..mamka napr. Byla tehotna se 3 ( priroz. cestou) a dve se sama. vstrebala behem zacatku… ![]()
@babett_chica Jestli se chytnou nebo ne, je to sázka do loterie - prohra mi přijde ale hodně blbá. Jak píše Sion, vydržet pouhý jeden měsíc na další příležitost, to je chvilka a stojí za ten klid na duši.
@babett_chica Zkus si o tom něco načíst, ať víš do čeho jdeš nebo se tu mrkni po diskuzích, je tu toho spoustu ![]()
Nemůžeš počítat s tím, že by se ti nějaká vstřebala jako mamce. Je to risk pro tebe i mimča. Představa, že bys měla třeba trojčata za to nestojí ne ![]()
@stonožka12 Souhlasím ![]()
Cabett má i špatno morfologii či nikoliv? Víč nám totiž za hodně let zjistili při špatné morfologii, že nemá enzym na hlavičkách a tím pádem se jeho spermie neumí dostat do vajíčka a to nám řekli po 13 IUI a 6 IVF a pak se párkrát zadařilo, ale bylo z toho ZT. Dělají toto na spec. reprodukční imunologii?
@Mandlička ahoj, byli jsme u Apolinare, vse je pry OK, nejsou zdeformovane nebo tak, ale jen je tam hodne male procento tech progresivne pohyblivych spermii…
Jak to tedy resili u Vas? Jde s tim neco delat? ![]()
Víš někdy zaberou vitamíny a nám na počet hodně pomohli termální lázně. Víš roky jsme nejezdili v období bláta. jen jedna návštěva byl kanec co se počtu týče a zlepšila se i morfologie. jeli jsme tam kde je hodně dobrá minerální voda. V cr jsou této vody jen pomálu. bylo to v Madarsku chtěla bych tam jet příští měsíc, ale nemají bohužel volné ubytka?
Taky jsme chodili do Iscare, byli jsme tam poprve v srpnu minuly rok na IUI, jeden dominantni folikul a vyslo to napoprve, akorad ve 20tt to skoncilo spatne a ted v cervnu mam u nich za sebou za iui s jednim folikulem a zase nam to vyslo.Kdyz je hodne folikulu, tak radsi IUI nedeleji, ja po clostylu mela vzdy jeden.
Ahoj. Mám dotaz. Mám pco. Uvažujeme o druhém dítku. Ovšem na Clostil jsem před 3 lety absolutně nereagovala, tudíž mi dr. řekl, že ani teď mi nezabere. Máme se snažit doma jen tak co kdyby náhodou a v létě kdyžtak car. Do Sanusu už jsme chodili. Píchala jsem si Puregon, vyrostl 1 folikul a máme holčičku. Moje pojišťovna je ČPZP. Ta hradí 3 pokusy stimulace, ovšem nerozlišuje jestli jde o iui nebo ivf. V té době jsme tedy byli samoplátci. Moje otázka zní, je tu někdo kdo stimuloval INJEKCEMI a byl na iui a nemusel to platit komplet celý?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.