Pochybnosti v jídle v těhotenství

744
10.10.12 12:38

pochynosti v jídle

Dobrý den, myslím že moje otázka je trochu směšná, ale potřebuji uklidnit.. Dnes jsem měla strašnou chuť na krokety, a tak jsem neváhala a pár si jich udělala ( z polotovaru), ale když jsem si pak přečetla složení to že obsahují sýr, vejce, hned jsem dostala panický strach abych se nenakazila listerii. Asi mám přehnanou obavu nemyslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
10.10.12 12:39
@Jana.49 píše:
Dobrý den, myslím že moje otázka je trochu směšná, ale potřebuji uklidnit.. Dnes jsem měla strašnou chuť na krokety, a tak jsem neváhala a pár si jich udělala ( z polotovaru), ale když jsem si pak přečetla složení to že obsahují sýr, vejce, hned jsem dostala panický strach abych se nenakazila listerii. Asi mám přehnanou obavu nemyslíte?

Myslím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.10.12 12:40

Jo, to asi máš. Hoď se do klidu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
10.10.12 12:41

:lol: Ano je to přehnaná obava :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
10.10.12 12:44

Neboj se, já jsem taky vyplašená z listerie, ale vážně se bát nemusíš ;) Pokud jídlo projde tepelnou úpravou, je bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
10.10.12 12:44

Ale dyt v tehotenstvi se normalne muze syr i vejce. Jen by ses mela vyhybat syrum plisnovym a syrova vajicka by snad nenapadlo jist asi nikoho ;)
Bud v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
10.10.12 12:45

Chce to klid a nohy v teple :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
10.10.12 12:46

Ale no tak, kdyby jsi mela dodrzovat vse co se „rika“ nevytahnes paty z domu!!! Ze zmrzky taky muze byt salmonela a odreknes si ji v lete? Ja tedy ne… :mrgreen:

Neboj, pokud to nedlabes syrovy, je to ok… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
10.10.12 12:48

Když já jsem strašná, všechno strašně zeším a vůbec si těhulkování neužívám, pořád mám z něčeho strach a panickou hrůzu právě z listerie, kterou vidím všude.. Ach ta moje hlava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.10.12 12:49
@Jana.49 píše:
Když já jsem strašná, všechno strašně zeším a vůbec si těhulkování neužívám, pořád mám z něčeho strach a panickou hrůzu právě z listerie, kterou vidím všude.. Ach ta moje hlava…

Místo těhulkování si užívej těhotenství a uvidíš, že to bude lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
10.10.12 12:51
@Jana.49 píše:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: promiň, já musela.

Neřeš to tak. Stres mimču ublíží víc, než jen náhoda, že se nakazíž. Někde jsem četla, jaké je riziko nakažení a je to pravděpodobné asi stejně, jako že porodíš pětirčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
10.10.12 12:52

@Jana.49 To bys nemohla nic. Neměly by se jíst plísňové sýry, ale to je proto, že někdo někde jednou dostal z plísňového sýru listerii. Vejce se v těhotenství můžou, normální sýry taky. Předpokládám, že jsi ty krokety nejedla syrové, ale po tepelné úpravě, takže se opravdu nemáš čeho bát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
10.10.12 12:52
@Katka86 píše:
Místo těhulkování si užívej těhotenství a uvidíš, že to bude lepší :mrgreen:
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
10.10.12 12:53

A vařila jsi to nebo jsi to snědla syrový?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.10.12 12:54

Klídek, bude to Ok :-) já jedla občas i ten hermelín nebo nivu, i majonézu, a melej je Ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí