Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja byla den pred porodem protivna jak… manzel podle toho pry poznal,ze uz je to tady ![]()
Já se nebála, ale už to pro mě bylo dlouhé, byla sem tlustá, nepohyblivá, už sem odpočítávala hodiny, kdy to budu mít za sebou. Nakonec sem ke vší smůle ještě přenášela ![]()
Já byla ještě týden před porodem na 5km procházce, celou dobu mi bylo dobře. Ten týden před porodem jako když utne a jakýkoliv pohyb byl pro mě jako výšlap na sněžku. Teď u druhého těhotenství je to horší, už teď se sotva valím a to mám ještě měsíc před sebou.
Jestli můžeš ležet a čumět do zdi, tak to udělej a užívej si to, asi to bude na hodně dlouhou dobu naposled ![]()
Ale bez legrace - každý to snáší jinak. Já při prvním byla plná energie, vůbec jsem nechápala, co na tom konci těhotenství všichni vidí za složitosti, bylo mi fajn, na porod jsem se těšila, přišel pár dní po termínu a předem ho neohlašovalo nic.
U druhého, o poznání starší, už jsem si teda ten konec užila, navíc zaměstnaná starším dítětem a dalšíma zdravotníma problémama, nespavost, křečáky… ale nějak ani nebyl čas o porodu přemýšlet, takže když se ohlásil o dva týdny před termínem, většinu času jsem ho ani nepoznala ![]()
Ale hormony s člověkem cloumaj a projevovat se to může různě.
@pomme s kazdym porodem se v prumeru pribere, i s vekem se v prumeru pribere 0,5 kg na rok
@Anonymní píše:
Ahoj, zajima me, jak jste se citily tesne pred porodem. Cele tehotenstvi jsem byla az prekvapive v pohode, tesila jsem se, vsechno si chystala. Ted mam tyden do terminu a asi dva dny zpatky mi zacalo byt hrozne. Ani nedokazu popsat proc, jsem unavena, otravena, cely den bez nalady, klidne bych jen lezela a cumela do zdimam strach uplne ze vseho, co ma prijit. Nechapu, ze to prislo tak z niceho nic
Týden před porodem jsem trochu cítila poslíčky a byla jsem lehce přecitlivělá, když mě někdo naháněl telefonem, kde jsem, co dělám, já zrovna na vyšetření…
Ale jinak jsem byla v pohodě. Zatrnulo mi, když mi doktorka na poslední prohlídce řekla, že si mě tam nechají.
@Roker nemyslím to tak, že bych vážila víc. Mám stejně jako u prvního, ale ten pohyb je takový náročnější. Myslím že je to dost i tím, že se prostě v režimu dne musím přizpůsobit 2,5 letému synovi. Předtím člověk přišel z práce a měl klid. ![]()
Zrovna včera jsem se v myšlenkách vracela do doby před šesti lety - že nechápu, jak jsem se noc před vyvolávaným porodem mohla tak dobře vyspat, i celkově jsem se dobře cítila. Přisuzuji to tomu, že jsem rodila v letním měsíci a to slunce, teplo dělá prostě svoje. Ale jako jasně, posledních 14dnů jsem se jen potila a spala, no stres. ![]()
Ahoj, zajima me, jak jste se citily tesne pred porodem. Cele tehotenstvi jsem byla az prekvapive v pohode, tesila jsem se, vsechno si chystala. Ted mam tyden do terminu a asi dva dny zpatky mi zacalo byt hrozne. Ani nedokazu popsat proc, jsem unavena, otravena, cely den bez nalady, klidne bych jen lezela a cumela do zdi
mam strach uplne ze vseho, co ma prijit. Nechapu, ze to prislo tak z niceho nic