Těhotenství a štěně

Anonymní
18.2.19 14:28

Těhotenství a štěně

Ahoj holky,

s mužem jsme měli v plánu pořídit si druhého psa (aktivní plemeno). Jenže jsem neplánovaně otěhotněla (první mimčo) a teď trochu váhám zda je to dobrý nápad. Pořád ve mne hlodá myšlenka, zda budu mít na dva psy energii a zda jejich výchovu zvládnu. Už s prvním se věnuju agility, canicrossu, poslušnosti apod. a ráda bych se po porodu věnovala stejným aktivitám i s tím druhým.

Já váhám zda do toho jít, muž mě přesvědčuje o tom, ať do toho jdeme, že naopak budu mít na psa daleko víc času a naopak se pak budu i rychleji a lépe dostávat zpět do formy :P

Takže, jak byste situaci řešili vy? Šlindo toho, nebo počkali, až budete mít trochu odrostlé mimčo? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
18.2.19 14:29

Pockala bych. Jedno těhotenství jsem strávila střídavě na záchodě nebo v posteli - jak bys pak řešila štěně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
18.2.19 14:32

Nesla, budete mit prvni dite, takze jeste nevíte do ceho jděte, přenastavite si priority, život se zmeni, o tom kolik casu budete mit, bude zalezet na narocnosti ditete, muze vam klidne cele dny skoro prospat, ale taky probrecet a budete rada ,ze toho prvniho psa stihnete vubec vyvencit. Počkejte az se mimi narodi a pak se rozhodnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
18.2.19 14:34

Tak on se o štěně starát nebude tak je jasný že on by do toho šel. Buď počkát a nebo koupit, ale at se stará manžel když si to představuje tak jednoduše

• Citovat
  • Upravit
37248
18.2.19 14:38

Počkala bych, ono péče o dítě je práce na plný úvazek, leckdy nezbývá energie na nic jiného, hlavně ty začátky. Navíc nevíš jak budeš zvládat těhotenství, jestli nebudeš mít nějaké zdravotní problémy, jak rychle se dáš dohromady po porodu. Já psa chtěla, ale mám rizikové od 13tt klidový režim a neměla bych ani sílu jít s ním párkrát za den na procházku, natož něco cvičit, nekam jezdit atak, takže sem nakonec ráda, že žádného teď nemám, být to jenom na chlapovi tak je pes chudák. Navíc ono i vodit 2 psy vedle kočárku nemusí být úplně ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21932
18.2.19 14:42

Nesla bych do toho, zvlášť pokud jde o aktivní plemeno. První rok s miminem, bývá dost náročný, ja bych teda rozhodne neměla energii ani chuť, někde běhat se psem. Byla jsem rada, když jsem si urvala nějaký čas pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.2.19 14:43

Díky všem! Já asi jen potřebovala ujistit, že mé domněnky jsou správné a nemám na něj dávat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
18.2.19 14:50

Pockala bych, az se dite narodi a rezim ustali a pak by se videlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6880
18.2.19 14:54

Vis jak se blbe venci dva psi a dite;mimino? Neblbnete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79990
18.2.19 14:54

počkat aspoň do roku dítěte, může být náročné, mít reflux, nespavec atd. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.2.19 15:02

No ani náhodou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
18.2.19 15:25

Mému synovi je 15 měsíců a neumím si představit, že bych k němu měla byť jen jednoho psa, který mě potáhne na jednu stranu, když dítě běží na druhou. Dvě aktivní plemena už jsou opravdu hodně. Jasně, manžel to nebude muset řešit, pro něj je to o dost jednodušší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
18.2.19 15:29

Je to špatný nápad a cca před 14 dny tady na tohle téma byla diskuze. Těhotná nezvládala psa, předpokládám, že se rozhodla ho nakonec někomu dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
18.2.19 15:40

A já bych radši štěně v těhotenství, než s miminem, abych se mohla plně věnovat výchově, dokud na to mám čas. Na psa mám vždycky nejvíce času během mateřské a rodičovské dovolené, ale na výchovu štěněte bych přeci jenom brala víc klidu :-)
Ale já mám těhotenství vždy v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky