Poctiví nálezci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já bych vrátila, sama jsem před pár lety ztratila večer peněženku před supermarketem. Bylo to 14 dní před Vánoci a měla jsem tam skoro 30 000Kč, veškeré doklady, karty. Později jsem popíjela vínko u televize a volala mi Policie, zda mi něco neschází. Poctivý nálezce ani nechtěl být jmenován, nemohla jsem mu ani poděkovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našla jsem několik tisíc v obchodě s oblečením u pokladen. Šla jsem to poctivě odevzdat obsluze. No jaká náhoda holky, ty prachy tam ztratila právě obsluha
je to roky, ale doteď si připadám jako hlupák
- Citovat
- Upravit
Ahoj zakladatelko,
zachovala ses spravne, urcite i ty jsi mela radost.
Verim, ze vetsina lidi by si nic z nalezene penezenky nenechali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našla jsem hodně dávno na sjezdovce peněženku s několika tisícema a veškerýma dokladama. Tehdy mi bylo 17, nebylo ještě tak snadné dohledat lidi jako dnes, ale povedlo se přes spoluzaci.cz najít 10 lidí s daným jménem. Po týdnu jsem měla úspěch a dotyčného pána našla, přes ředitele školy na něj sehnala adresu, kde už bydleli jen jeho rodiče a ti mi nakonec poslali dopisem adresu syna. Když jsme se telefonicky domlouvali, chtěl, ať si nechám všechny peníze, jen ať má doklady. Já jsem si nenechala ani korunu a ještě ze svého zaplatila poštovné. Teď bych to udělala znovu. Bohužel poctivých lidí je v dnešní době už hrozně málo a spíš hledají způsoby jak někoho okrást…
- Citovat
- Upravit
Kdybych našla peníze v peněžence s doklady, tak vrátím. Zatím nacházím jen samostatne bankovky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K. Rocánková píše:
Kdybych našla peníze v peněžence s doklady, tak vrátím. Zatím nacházím jen samostatne bankovky
já taky, teda minule našla fena ruličku, ještě pršelo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K. Rocánková nalezenou hotovost (500Kč) jsem taky nevrátila, našla jsem ji mezi dveřmi do supermarketu. Otázka je, komu bych ji měla vrátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych nalezenou peněženku odnesla na nejblizsi policii. Nejake obsluze v obchode bych nevěřila, ze to neztopi. Ani bych jako nalezce nechtela na policii rikat sve jmeno. Bala bych se, ze by ten, co tu penezenku ztratil, me pak jeste osocil, ze tam mel v hotovosti vice..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele já jsem dnes omylem v Kauflandu pronesla přes pokladnu sáček s jablkama za 17 Kč. Zjistila jsem to venku a okamžitě se otočila a řekla jsem to pokladní. Ta na mě hleděla, jak kdybych spadla z višně… No nakonec mi to pipla, i když mě teda posílala pryč. Takže pokud bych našla peněženku, hledala bych majitele a nic si nenechala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našla jsem peněženku v košíku v obchodě, vrátila jsem na informace, víc nevím, ale paní mi tvrdila, že vše zařídí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dvakrat jsem nekde zapomnela penezenku a jednou drahy mobil, vzdy se mi vse vratilo.
Jednou jsem nasla penezenku ja a take jsem vratila.
Dvakrat mi bohuzel penezenku ukradli z tasky, resp jednou celou kabelku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já našla jednou peněženku na bowlingu, tak sem ji dala obsluze, aby ji měli kdyby se majitel vrátil a hledal ji. Jinak bych ji taky vrátila, ideál kdyby tam byla občanka, to se ten člověk pak dá dohledat podle adresy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělala jsi moc dobře, karma ti to v dobrém vrátí, taky bych vrátila, měla bych ze sebe dobrý pocit, to potěší nálezce i člověka, který jí ztratil není to přijemná věc, bohužel stává se to a právě díky lidem jako jsi ty je svět zas o kapku hezčí.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
Dnes jsem našla peněženku s doklady, kreditní kartou, hotovostí…prostě napadlo mě založit toto téma, protože mě zajímá, jak jste se/byste se zachovali vy, když jste/byste něco podobného našli? Ani na moment mě nenapadlo, že bych si jí nechala. Spíš jsem přemýšlela, jak rychle najít majitelku a vrátit jí to. Jít s tím na policii, nebo dát do obchodu, kde jsem jí na parkovišti našla… Nakonec jsem v peněžence našla kartičku na kosmetiku, kam paní chodí, tak jsem tam zavolala, kosmeticka mi dala na paní číslo, zavolala jsem jí a peněženku jí během pár minut vrátila. Paní kosmetička i majitelka peněženky byly nadšené
A to mě těší nejvíc
Jen si říkám, že až se mi stane něco podobného, kolik poctivých lidí je? Doufám, že hodně 

Prosím anonym, nechci aby to vypadalo, že se chlubím