Poctiví nálezci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Pokračování příběhu: zatím nic. Do práce na nástěnku jsem napsala, že pokud ty peníze někdo ztratil, ať se mi ozve.
A zjistila jsem, že tu mou (ručně narychlo psanou) ceduli, co jsem nechala na místě na ulici včera, někdo vyhodil. Říkala jsem si, že jí mohl i odfouknout vítr, tak jsem tam pěkně přilepila tu novou, vytisknutou. A když jdu odpoledne z práce, už je zase pryč.Nechápu, co k tomu koho vede, sundavat cedulku „našla jsem peníze, jestli jsou vaše, ozvěte se“.
Nevolal mi a nepsal nikdo, ani žádný vykuk, který by je ze mě chtěl vymámit. Též jsem to napsala na FB. Jestli se nikdo do týdne nezve, asi to pošlu na nějaké dobročinné účely.
No spravne bys dle zakona mela nalezenou vec odevzdat do 3 dnu na obecnim urade (v Praze na Magistratu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria píše:
No spravne bys dle zakona mela nalezenou vec odevzdat do 3 dnu na obecnim urade (v Praze na Magistratu).
Ano, já vím, ale to je můžu rovnou hodit do kanálu… Tři měsíce, nebo kolik je ten termín, se nic nestane, pak to propadne úřadu. A já tam strávím dvě hodiny sepisováním protokolu. A co jsem slyšela historky, že i když se někdo přihlásí, tak po něm chtějí takové věci, jako čísla bankovek, aby mu to vrátili. ![]()
Já mám zájem ty peníze vrátit majiteli, což si myslím, že mám větší šanci vypátrat, než když to odevzdám na magistrát.
- Citovat
- Upravit
Myslim ze to propada az za rok a oni by meli nejak oznamit ze se to naslo. Ale je to fakt blby s temi bankovkami ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria píše:
Myslim ze to propada az za rok a oni by meli nejak oznamit ze se to naslo. Ale je to fakt blby s temi bankovkami
Už jsem si i vybrala, na jakou dobročinnou věc je dám, když se nikdo nepřihlásí.
To je za mě morálně víc v pořádku, než to odnést na úřad.
Tebe by napadlo jít na úřad „prosím vás, vypadlo mi na ulici pár tisícovek, tak kdyby je někdo odevzdal, tak jsou moje“?
Spíš jak bych zjistila, že mi chybí, tak bych šla po svých stopách, jestli tam ještě někde nejsou. Nebo si říkám, že ten člověk tam třeba chodí pravidelně, tak by si té cedule mohl všimnout, až tam půjde příště.
- Citovat
- Upravit
Existují eztraty.cz kde je databáze nalezených věcí, možno zkusit dát inzerát tam.
Já jsem si kdysi peněženku na policii a za čas mi přišel krásný děkovný dopis od majitele - nějakého starého pána.
K nám se vrátil ztracený mobil a na dovolené doklady (bez peněz, ale s platební kartou, nezneuzitou)
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!