Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,
mam 3m starou holčičku, jsme na UM, pije jak má, ale od včera jsem si všimla, že vůbec nečůrá
přes noc měla suchou plenu. přebaluju jí skoro každou hodinu, max 2h. a skoro suchý plenky, ale od včera.. jo čajík taky vypije..
**kdybych vylila 2 nebo 3 polívkové lžíce do té pleny, tak tolik tam má asi načůráno..
je to normální??
**někde jsem četla, že když je vedro, že si ty prckové tu vodu drží v sobě, tak nevim,
máte zkušenost??? díky za vaše zk.
Ahoj, nám když bylo stejně, ted je nám 7.měs., ale ve třech měla tak 12-15 plen na den, úplně „prodojněný“
ale narozená 11.11. takže byla zima, nevím jaký vliv na to má nebo nemá horko
Třeba se poptat u dětský? ![]()
@mona.k.79 píše:
Dobrý večer,
mam 3m starou holčičku, jsme na UM, pije jak má, ale od včera jsem si všimla, že vůbec nečůrápřes noc měla suchou plenu. přebaluju jí skoro každou hodinu, max 2h. a skoro suchý plenky, ale od včera.. jo čajík taky vypije..
**kdybych vylila 2 nebo 3 polívkové lžíce do té pleny, tak tolik tam má asi načůráno..![]()
je to normální??
**někde jsem četla, že když je vedro, že si ty prckové tu vodu drží v sobě, tak nevim,máte zkušenost??? díky za vaše zk.
ahoj, tak já si taky kolikrát lámu hlavou, že má suchou plínku… taky se nám stává, že máme ráno plínku suchou a někdy i přes den,,, ale z toho je někdy úplně nasáklá… já myslím, že by to mělo být v pořádku… ![]()
Dite by urcite nemelo vodu drzet v sobe, to pak znaci nejakou nemoc. Jak se ti zda jinak, neni treba otekla v obliceji, na nozickach, mezi nozkama? Pokud by zadrzovalamvodu, mela. by otoky. Pomocena plena muze byt klidne pomocena prave tak malo, jak pises…ale. prijde mi zvlastni, ze by nevycurala. pres noc vubec nic… Zkus popremyslet nad tema otomama.
Ja mam ted takto nemocneho syna, tak proto se na otoky ptam.
No dětský se samozřejmě zeptam, ale ted tam neni..
no pije UM tak v 19.30h a pak až ráno v 6h. a je to taky druhým dnem. před tím pila i v 03h ![]()
každopádně je to fakt divný, myslela jsem že by mohl mít někdo něco podobného..
POkud každou hodinu něco cvrnke, přijde mi to OK. Co barva moči?
@Alpaka píše:
POkud každou hodinu něco cvrnke, přijde mi to OK. Co barva moči?
NO TA JE NORMÁL
@mona.k.79 píše:
NO TA JE NORMÁL
Barva moči je důležitá (není moc tmavá?) a pak ty otoky.
Já to pochopila tak, že v noci nečůrala vůbec.
Pokud je plenka vždycky aspoň trochu mokrá, je to v pohodě.
@sovicka1 píše:
Barva moči je důležitá (není moc tmavá?) a pak ty otoky.Já to pochopila tak, že v noci nečůrala vůbec.
Pokud je plenka vždycky aspoň trochu mokrá, je to v pohodě.
ahoj, ale mokrá je, ale hroooooooozně málo, skoro vůbec.. a přes noc taky, ale dneska už byla počuraná po ranim papání celekm dost.. ![]()
Taky by mohla mít zánět močáku a to se pak bojí čůrat?
malej má taky občas 4 hodiny odpol suchou plínu i když pije ale myslím že to venku vyběhá a vypotí
ale takhle malinká to nevím
@mona.k.79 píše:
ahoj, ale mokrá je, ale hroooooooozně málo, skoro vůbec.. a přes noc taky, ale dneska už byla počuraná po ranim papání celekm dost..
a jak vis, ze vubec? Na pohled je to zavadejici, pokud chces mit jistotu, zvaž cistou plenku a pocuranou plenku a uvidis. Na tak male mimco je ok i 30-50 ml (gramu) v jednom curani.
Ja teda prebalovala podle nasaklosti plen, treba jen 4-5× denne, zato dost pocuranou, urcite ne kazdou hodinu ![]()
Nechci te strasit, vloni, kdyz mel maly 5m, tak mi taky prislo, ze min cura. Kojila jsem, tak jsem z toho usoudila, ze uz mu to asi nestaci a pridala UM. Sice zacal curat vic, ale behem 2 dnu mu zacaly horecky a byl to zanet ledvin. Radsi bych odnesla moc na kontrolu k doktorce.
@monika215 píše:
Nechci te strasit, vloni, kdyz mel maly 5m, tak mi taky prislo, ze min cura. Kojila jsem, tak jsem z toho usoudila, ze uz mu to asi nestaci a pridala UM. Sice zacal curat vic, ale behem 2 dnu mu zacaly horecky a byl to zanet ledvin. Radsi bych odnesla moc na kontrolu k doktorce.
už je to ok ![]()