Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky
Máme problém s naším 9ti měsíčním kocourkem.
Minimálně jednou za 14 dní nám načůrá do postele. Vždycky jen na stranu přítele. Záchůdek má vždycky čistý, nijak ho nezlobíme aby nás za něco trestal a už opravdu nevíme co s tím dělat. Bohužel máme byt 1+1 takže mu zavřít nemůžeme.
Budu moc ráda za každou radu ![]()
Je kocourek vykastrovaný?
Jinak nám to udělal jednou, když jsme pořídili dveře do kuchyně a on už nemohl spouzet po lince, tak se nám pomstil - taky na přítelovu půlku protože on ty dveře před ním montoval ![]()
Taky to prý může dělat z nedostatku pozornosti, mazlíte se s ním a hrajete si často? ![]()
Snad ho to přejde ![]()
Vykastrovaný už je :/
Jelikož máme jen pár pokojů tak mu necháváme otevřeno všude, takže za to to být nemůže. Věnujeme se mu vždy když jsme doma :/
Přemýšleli jsme, že mu pořídíme kamarádku kočičku, třeba ho nějak zkrotí ![]()
Děkuji za rady ![]()
To by mohlo pomoct, taky máme parťáky a když to na ně přijde, že by provedli nějakou lumpárnu, tak se vrhnou na sebe a nenudí se ![]()
Nam se kočka vymocila do me postele za to když jsem přišla domu a nepohladila jsem ji jako jsem dělala vždy…fakt to muze byt jakákoliv banalita…kocicaci jsou strašně zarlivy.
@Celina
Přítel ho má moc rád, hraje si s ním pořád.
Všechno je u nás při starém, budu se snažit na něco přijít ![]()
A nedáva kocour příteli najevo že mu leze do teritoria? Pokud je to jednou za 14 dní a na stranu přítele bude to psychického rázu, něco tým chce říct. Nevím jsetli je kastrovaný, puberta probíhá i u kocourů.
Já bych teda ze všeho nejdříve vyloučila zdravotní problém. Kocouři trpí na písek a kameny v močovém ústrojí, může se projevit klidně už u koťat. Hlavně se projevuje močením mimo záchodek, když se zdá, že je vše ok. Zkontrolovala bych u veterináře a pokud to bude v pořádku, potom bych se zaměřila na tu psychiku. K těm kamenům - způsobuje to hlavně špatná strava, která obsahuje obilniny a hodně soli, například levné marketovky jako Whiskas, Felix, Scheba, Gourmet atd. tam není skoro žádné maso. Taky je třeba dodržovat pitný režim, aby se močové ústrojí pravidelně proplachovalo a písek se netvořil.
@Mona7320
Koukám, že v jiné diskuzi píšete o tom, že máte nové kotě, tak to je jasné, že kocourek žárlí. ![]()
@BaraRed
Tu jsme pořídili až včera, aby si měl s kým hrát ![]()
Určitě zkusíme zajít k veterináři, moc děkuji za radu ![]()