Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kapky do nosu - hezky jsem vysvětlila, proč je dávám, že aby mohlo dítě dýchat, pak jsem dítě znehybnila, lépe řečeno zalehla a nakapala,
sirup, když nechce, natáhnout do plastové injekční stříkačky, strčit mezi zuby, stříknout a podržet ústa zavřená - pak rychle podat sladké pití, pokud je chuť sirupu hnusná - některé jsou dobré jako bonbón
Dite polozit na zada, ruce podel tela, obkrocmo zakleknout, mas obe ruce volne, striknout sirup a je to.
Přesně, jak je psáno výše. Dítě “zafixovat”, aby nemohlo kopat a mlátit rukama, a pak podat kapky, stříknout do nosu… ideálně, když pomůže manžel, ať jste na to dva. Já tohle čas od času řeším i při čištění zubů, dcera u toho vyvádí a nějaké domlouvání se míjí účinkem…
@Eemii píše:
Dite polozit na zada, ruce podel tela, obkrocmo zakleknout, mas obe ruce volne, striknout sirup a je to.
Přesně. Takhle čistíme i zuby ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky,Poprosim maminky, které mají opravdu zkušenosti když jejich dětičky odmítali po dobrém přijmout léky- kapky, sirup.
Malý má rýmu a musím stříkat do nosu a podávat léky a opravdu nechce a odmítá zcela obojí. Už jsme opravdu zoufalá to do něj dostat, nic nefunguje a musí to brát.
Prosím popište mi vaše zkušenosti, moc, moc děkuji.
Sirup pašuji do malého množství čaje a dám vypít, kapky jsou horší. Dělám to tak, že syna zabalím do prostěradla, ruce dám podél těla. dám mořskou vodu a za chvíli vysaju a dám rovnou nasivin. Zabalený se tak nebrání a tím pádem je to rychlejší a jsou pak spokojení všichni.
Příspěvek upraven 11.06.22 v 20:49
U dcery se nepodarilo podat leky ani sestre v nemocnici ve 2,5 letech. Kdyz mela dobry den, pomohlo nalakat ji za to na kousek cokolady. V noci vubec, divadla a sceny az do 4,5 let na cely barak, po dobrem to neslo. Druhe dite vse bere bez problemu.
Na rýmu léky?
omezila bych to na podání jen před spaním. Ono čím častěji to do toho dítěte chceš nacpat, tím je to horší.
@pikola omlouvám se, špatně jsem to napsala nebo jen z části má rýmu a kašel.
Ostatním moc děkuji za rady, už jsme to navečer praktikovala.
Prostě se nedá.
Přesně…
Obdobný postup doporučuji u vyndávání třísky nebo kapání / stříkání do nosu.
Dobrý den maminky,
Poprosim maminky, které mají opravdu zkušenosti když jejich dětičky odmítali po dobrém přijmout léky- kapky, sirup.
Malý má rýmu a musím stříkat do nosu a podávat léky a opravdu nechce a odmítá zcela obojí. Už jsme opravdu zoufalá to do něj dostat, nic nefunguje a musí to brát.
Prosím popište mi vaše zkušenosti, moc, moc děkuji.