Podání léku 2,5 letému

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.6.22 16:01

Podání léku 2,5 letému

Dobrý den maminky,

Poprosim maminky, které mají opravdu zkušenosti když jejich dětičky odmítali po dobrém přijmout léky- kapky, sirup.
Malý má rýmu a musím stříkat do nosu a podávat léky a opravdu nechce a odmítá zcela obojí. Už jsme opravdu zoufalá to do něj dostat, nic nefunguje a musí to brát. :cert:
Prosím popište mi vaše zkušenosti, moc, moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76276
11.6.22 16:05

Kapky do nosu - hezky jsem vysvětlila, proč je dávám, že aby mohlo dítě dýchat, pak jsem dítě znehybnila, lépe řečeno zalehla a nakapala,
sirup, když nechce, natáhnout do plastové injekční stříkačky, strčit mezi zuby, stříknout a podržet ústa zavřená - pak rychle podat sladké pití, pokud je chuť sirupu hnusná - některé jsou dobré jako bonbón

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
11.6.22 16:49

Dite polozit na zada, ruce podel tela, obkrocmo zakleknout, mas obe ruce volne, striknout sirup a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
11.6.22 16:57

Přesně, jak je psáno výše. Dítě “zafixovat”, aby nemohlo kopat a mlátit rukama, a pak podat kapky, stříknout do nosu… ideálně, když pomůže manžel, ať jste na to dva. Já tohle čas od času řeším i při čištění zubů, dcera u toho vyvádí a nějaké domlouvání se míjí účinkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
11.6.22 18:27
@Eemii píše:
Dite polozit na zada, ruce podel tela, obkrocmo zakleknout, mas obe ruce volne, striknout sirup a je to.

Přesně. Takhle čistíme i zuby :palec:

• Citovat
  • Upravit
5889
11.6.22 18:32
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky,Poprosim maminky, které mají opravdu zkušenosti když jejich dětičky odmítali po dobrém přijmout léky- kapky, sirup.
Malý má rýmu a musím stříkat do nosu a podávat léky a opravdu nechce a odmítá zcela obojí. Už jsme opravdu zoufalá to do něj dostat, nic nefunguje a musí to brát. :cert:
Prosím popište mi vaše zkušenosti, moc, moc děkuji.

Sirup pašuji do malého množství čaje a dám vypít, kapky jsou horší. Dělám to tak, že syna zabalím do prostěradla, ruce dám podél těla. dám mořskou vodu a za chvíli vysaju a dám rovnou nasivin. Zabalený se tak nebrání a tím pádem je to rychlejší a jsou pak spokojení všichni.

Příspěvek upraven 11.06.22 v 20:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
11.6.22 18:39

U dcery se nepodarilo podat leky ani sestre v nemocnici ve 2,5 letech. Kdyz mela dobry den, pomohlo nalakat ji za to na kousek cokolady. V noci vubec, divadla a sceny az do 4,5 let na cely barak, po dobrem to neslo. Druhe dite vse bere bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
11.6.22 19:23

Na rýmu léky? 8o omezila bych to na podání jen před spaním. Ono čím častěji to do toho dítěte chceš nacpat, tím je to horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.22 20:46

@pikola omlouvám se, špatně jsem to napsala nebo jen z části má rýmu a kašel.

Ostatním moc děkuji za rady, už jsme to navečer praktikovala.
Prostě se nedá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.22 20:47

Prostě se nedá a musí to brát takže moc děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5388
11.6.22 21:08

Přesně…

1. Pěkně v klidu a laskavě vysvětlit dítěti situaci.
  2. Podat sirup.
  3. Vytřít sirup z podlahy, stolu i dítěte.
  4. Pěkně v klidu a laskavě ještě jednou vysvětlit situaci.
  5. Opatrně zkusit podat sirup.
  6. Ještě jednou vytřít sirup, převléct upatlané dítě.
  7. Pěkně v klidu a laskavě ještě jednou vysvětlit situaci.
  8. Natáhnout sirup do injekční stříkačky často rovnou přiložené k sirupu v balení. Připravit sirup na noční stolek.
  9. Pěkně v klidu a laskavě položit dítě na postel, jemně ho zalehnout, hlavně ručičky, jednou rukou přidržet tu jeho malou roztomilou hlavičku, druhou rukou do něj opatrně tlačit sirup. Poté dát zapít vhodným oblíbeným pitím.
  10. Dítě (i sebe) pěkně v klidu a laskavě pochválit.
  11. Odměnit sebe sama čokoládou nebo vínem a doufat, že příště to půjde lépe.

Obdobný postup doporučuji u vyndávání třísky nebo kapání / stříkání do nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí