Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, sháním tipy, kam se vydat v Praze do přírody s dvouletou dcerou. Potřebuji prostor, kde si může vyběhnout, ale není to tam nějak nebezpečné. Napadla mě divoká Šárka, ale už jsem tam dlouho nebyla a nechci, aby mi tam lezla po skalách. Je hodně akční a vymyslí fakt šílenosti. Nebo nějaký tip na hezké hřiště, kde není narvano? Potřebujeme se odreagovat, na zoo a podobně teď nejsou peníze, ale nechceme se popelit pořád na stejném plácku.
Díky
@Mediula píše:
Ahoj, sháním tipy, kam se vydat v Praze do přírody s dvouletou dcerou. Potřebuji prostor, kde si může vyběhnout, ale není to tam nějak nebezpečné. Napadla mě divoká Šárka, ale už jsem tam dlouho nebyla a nechci, aby mi tam lezla po skalách. Je hodně akční a vymyslí fakt šílenosti. Nebo nějaký tip na hezké hřiště, kde není narvano? Potřebujeme se odreagovat, na zoo a podobně teď nejsou peníze, ale nechceme se popelit pořád na stejném plácku.
Díky
Já měla ráda Prokopák. Od Velké Ohrady se to dalo projít pěšky klidně až na Zlíchov(já byla blázen a chodila od Velké Ohrady až do Karlína pěšky, ale myslím, že dítě bude vyřáděné i po cestě do Zlíchova),Ze Zlíchova se dá jet tramvají. Cestou jsou občas nějaké prolejzačky, ale tedy už nějakou dobu jsem tam nebyla, tak snad je to tam furt +- stejné.
Divci hrady, obora Hvezda, Milicak, Brezanske udoli, Krcsky les, Modranska rokle, Malesicky park… A krasne hriste je treba na Tocne ![]()
@uztobude
Děkuju, malesak známe a máme rády, na ostatní kouknu ![]()
@Mediula píše:
@Fiveone
Díky za tip
Není zač, já to prolezla celé a lezla jsem i na ty skály, ale je to i hezký výlet pro děti. Ke konci prokopáku tam byla taková hospůdka a u ní byl kopec a ten když se vyšlápnul, tak z něj byl krásný výhled a byl to opravdu kopec(nejsem si úplně jistá jestli to je ten Děvín, ale podle mapy jsem lezla nahoru někde tam) kam jsem sebou mohla vzít i psa. Žádná skála. Dvouleté dítě asi moc na výhledy nebude, ale já ten pohled měla ráda. Do údolí jsme vcházeli většinou okolo takovéhp rybníka, který je na půl cesty mezi Ohradou a Butovicema a pak se to tam dalo prostě projít v klidu podél potoka. Jinak pokud se potřebuje zadarmo vyblbnout, tak myslím, že hřiště u Vinohradské vodárny zabaví každé dítě na dlouho.
Jinak asi s tříletým klukem(kdysi jsem hlídala jedné rodině) jsem obešla letiště, ale tam je to trochu o náhodě kolik letadel uvidí. My vystoupili tehdy u terminálu 3 a prošli jsme to.
A u Kinských je myslím taky hřiště, tak bych si je s dítětem prošla a zakončila bych to na hřišti.
Já bych přidala lanovku na Petřín a hřiště kousek od dolní stanice.
A ja přidám Park Maxe van der Stoela ve Střešovicích. Uměly potůček s mlejnkama, špunty, fontánky, stavidly. V horku je to ráj cachtací. Navíc bosonohá stezka, drevěné prolezky, velka sít k lezení, kousek od Hradčan, takže i prochajda dobry. ![]()
Jestli máš fb, tak doporučuji stránku Dětské koutky, herničky a baby-friendly místa ![]()
Jak tu padlo Prokopske udoli, hriste je vetsi uprostred a jinak po ceste nejake cvicici/herni orvky, kameni panaci, potucek. Jidlo Prokopsky pivovar nebo Cerny kohout. Jestli funguje ta budka na konci nevim.
Divci hrady patri taky k tomu.
u nas na tehle strane Prahy je dobre treba i hriste park Panska zahrada. V Centralnim parku byva hodne lidi. Nebo treba Lesopark Cibulka, aktivni lesopark Repy (někdy tez Na fialce), Hvezda, ten par Maxe von neco je fajn, ale u vodnich prvku neni stin.
Z jinych mist treba Krcsky les, Chuchelsky haj.
Hriste Pod Kaplickou ma bazenek.