Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych teda netrávila skoro celé dny doma. Chce to střídat - občas uklízecí den, pak zas výlet, návštěva, různé procházky, nákupy…
Já nesnáším stereotyp, takže ani na hřiště nebo do parku nechodíme pořád na stejné místo a neustále se snažím vymýšlet, kam by se ještě dalo jít nebo jet. Chodíme se koukat na zvířata, teď u nás letí věže a mosty, tak i na ty… Ale to je výhoda velkého města. Jestli v místě bydliště nemáte moc možností, chápu, že je to horší. V každém případě bych se ale zaměřila na aktivity venku, hlavně teď, když je teplo a zrovna neleje. I když ani louže nejsou špatná zábava. ![]()
Mám stejně starého kluka a u něj teď vede voda všech podobách a házení kamenů a klacků do ní. Takže chodíme k potoku / rybníku a hážeme. Pro mě to teda žádná velká zábava taky není, ale je to snad jediná věc, kterou vydrží dělat nějakou dobu sám bez moji asistence ![]()
Jinak souhlas, že je dobré občas někam odjet, udělat si náročnější den - Pak je návrat do stereotypu vlastně úleva:)
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata.. Mám takový dotaz nebo spíš prosbu o radu.. Přijde mi, že máme s malou strašný stereotyp..
Ráno snídaně, pak ai teda dám rychlé, ale klidně kafe, takže malá kouká na pohádky, pak úklid, vaření, nějaké to hraní (puzzle, panenky, knížky ) nebo když vyjde čas, tak na chvíli ven.. Po obědě spánek a pak buď ven, když je pěkně (procházka do krámu, hřiště a ještě hraní na zahradě ) pokud je špatné počasí, tak buď pokračování v úklidu (patrový barák) nebo pečeme, malujeme si, blbneme s modelinou, spíš já tedaatd.. Přijde mi, že prostě děláme s malou furt to samé a mě samotnou už to teda moc nebaví
malá si vyhraje i sama, ale v poslední době je to hrozný mamanek
Co děláte takhle s dětmi? Nebo jaké hračky a knížky máte rádi?Děkuji
Máme to stejný a už mi z toho taky pěkně sploucha na maják
Ahoj děvčata.. Mám takový dotaz nebo spíš prosbu o radu.. Přijde mi, že máme s malou strašný stereotyp..
atd.. Přijde mi, že prostě děláme s malou furt to samé a mě samotnou už to teda moc nebaví
malá si vyhraje i sama, ale v poslední době je to hrozný mamanek 
Ráno snídaně, pak ai teda dám rychlé, ale klidně kafe, takže malá kouká na pohádky, pak úklid, vaření, nějaké to hraní (puzzle, panenky, knížky ) nebo když vyjde čas, tak na chvíli ven.. Po obědě spánek a pak buď ven, když je pěkně (procházka do krámu, hřiště a ještě hraní na zahradě ) pokud je špatné počasí, tak buď pokračování v úklidu (patrový barák) nebo pečeme, malujeme si, blbneme s modelinou, spíš já teda
Co děláte takhle s dětmi? Nebo jaké hračky a knížky máte rádi?
Děkuji