Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
viděl jste někdo videa z webu prihlaskynastredni.cz, návod jak vyplnit přihlášku elektronicky?
Já jsem asi d**ilní, ale nepochopila jsem, kolikrát to mám vyplňovat.
Jestli stačí jednou a ten systém to sám automaticky odešle na ty tři školy, nebo jestli je třeba totéž třikrát vyplňovat. Na konci videa je vidět tlačítko „Podat další přihlášku“, takže zřejmě ano, bude se muset udělat třikrát totéž.
Napište prosím, jak jste to pochopili Vy, díky všem
Chápu to, že do jedné přihlášky se vypíše pořadí škol 1.), 2.), 3.). Je důležité podle priority to psát. Pak nejde priorita předělat. Jde jen vzít přihlášku zpět.
Půjdu přes bankovní identitu. Takže se to automaticky podepíše a dám odeslat. Řešila jsem to pořadí s dcerou dneska odpoledne. Jak to budeme do přihlášky psát pak. Zatím pro dětskou. Nemohla se u jedné školy rozhodnout, kterou chce. Jsem vypisovala potvrzení pro dětskou. A chtěla jsem po dceři, ať se rozhodne a můžu to vypsat. Musí tam být kódy škol a obory. Zítra to chci zavézt dětské. Ji to bude určitě týden trvat, než zprávu vystaví a můžeme ji vyzvednout. Nedělá to nikdy hned na počkání.
Příspěvek upraven 28.01.24 v 22:07
@Kelsey píše:
Chápu to, že do jedné přihlášky se vypíše pořadí škol 1.), 2.), 3.). Je důležité podle priority to psát. Pak nejde priorita předělat. Jde jen vzít přihlášku zpět.
Půjdu přes bankovní identitu. Takže se to automaticky podepíše a dám odeslat. Řešila jsem to s dcerou dneska odpoledne. Nemohla se u jedné školy rozhodnout, kterou chce. Jsem vypisovala potvrzení pro dětskou. A chtěla jsem po dceři, ať se rozhodne a můžu to vypsat. Musí tam být kódy škol a obory. Zítra to chci zavézt dětské. Ji to bude určitě týden trvat, než zprávu vystaví a můžeme ji vyzvednout. Nedělá to nikdy hned na počkání.
Do toho 20.2.muzes delat v prihlasce zmeny.
@JPMB vždyť to máš v tom prvním videu, krok za krokem názorně. Všechny tři školy budou na jedné přihlášce.
@vokishka píše:
Do toho 20.2.muzes delat v prihlasce zmeny.
To ano. Myslím, že budeme rádi, když se nám to podaří jednou, že se tam přihlásíme a odešleme. Nevěřím, že jim to nebude padat a sekat se. Natož něco měnit. Hlavně co bude mít potvrzeno od dětské, už znovu u ní předělávat nebudu.
@renap píše:
@JPMB vždyť to máš v tom prvním videu, krok za krokem názorně. Všechny tři školy budou na jedné přihlášce.
Ano, tak proč je na konci videa vidět tlačítko podat další přihlášku?
To jsem viděla, že všechny tři školy jsou na jedné přihlášce, mě jde o to jestli tu přihlášku vyplním jen jednou a ona se pošle všem třem školám.
Když bych to dělala papírově, tak mám tři obálky, v každé je totožná přihláška + přílohy a odesílám každou přihlášku na tu příslušnou školu.
@Kelsey píše:
Půjdu přes bankovní identitu. Takže se to automaticky podepíše a dám odeslat. Řešila jsem to pořadí s dcerou dneska odpoledne. Jak to budeme do přihlášky psát pak. Zatím pro dětskou. Nemohla se u jedné školy rozhodnout, kterou chce. Jsem vypisovala potvrzení pro dětskou. A chtěla jsem po dceři, ať se rozhodne a můžu to vypsat. Musí tam být kódy škol a obory. Zítra to chci zavézt dětské. Ji to bude určitě týden trvat, než zprávu vystaví a můžeme ji vyzvednout. Nedělá to nikdy hned na počkání.Příspěvek upraven 28.01.24 v 22:07
To není od Vaší dětské moc hezké. Já jsem tam přišla, za dvě minuty to měla doktorka vyplněné i s potvrzením o platbě, zaplatila jsem a šla jsem dom.
@JPMB píše:
Ano, tak proč je na konci videa vidět tlačítko podat další přihlášku?To jsem viděla, že všechny tři školy jsou na jedné přihlášce, mě jde o to jestli tu přihlášku vyplním jen jednou a ona se pošle všem třem školám.
Když bych to dělala papírově, tak mám tři obálky, v každé je totožná přihláška + přílohy a odesílám každou přihlášku na tu příslušnou školu.
Není pravda, že máš u papírové tři obálky. Ty vyplníš jednu přihlášku. Tam zapíšeš to pořadí škol. Když chceš v papírové verzi, tak ji vytiskneš, podepíšeš a pošleš a nebo zavezeš osobně do školy, která je v pořadí 1.
Ta má povinnost, že musí zadat tu přihlášku do elektronické podoby, ať je v systému. Ve finále budou všechny přihlášky i ty papírové v té elektrické podobě. Jen ti s tím někdo pomůže, že musí pomoct. Tak nám to řekla výchovná poradkyně ve škole.
@JPMB píše:
To není od Vaší dětské moc hezké. Já jsem tam přišla, za dvě minuty to měla doktorka vyplněné i s potvrzením o platbě, zaplatila jsem a šla jsem dom.
To bych si nedovolila o ní říct. Je a má pověst nejlepší dětské v okrese. Má hodně dětí. Nemá čas dělat tyhle papírové věci okamžitě. To dělá později. Minule mi od ní došel erecept na mast a e-mail pozdě večer. V jejím volnu. Jsem šťastná, že jsem přes známost k ní děcka vůbec dostala.
@JPMB na konci říká, že to je vše, že je přihláška úspěšně odeslána. Třeba když má někdo víc dětí, tak může rovnou vyplňovat pro další dítě a nemusí se znovu přihlašovat.
Když bys to dělala papírově, tak musíš mít na každou školu tu přihlášku, to je jasný, takhle to jde do toho systému, který to přebere.
Mně to připadá dobrý a mnohem jednodušší, pokud to tedy bude fungovat a nespadne jim to hned, jak to spustí
.
@Kelsey píše:
Není pravda, že máš u papírové tři obálky. Ty vyplníš jednu přihlášku. Tam zapíšeš to pořadí škol. Když chceš v papírové verzi, tak ji vytiskneš, podepíšeš a pošleš a nebo zavezeš osobně do školy, která je v pořadí 1.
Ta má povinnost, že musí zadat tu přihlášku do elektronické podoby, ať je v systému. Ve finále budou všechny přihlášky i ty papírové v té elektrické podobě. Jen ti s tím někdo pomůže, že musí pomoct. Tak nám to řekla výchovná poradkyně ve škole.
Fakt? Nám říkali, že se to musí odnést do všech tří škol, proto nás přemlouvali, že to bude jednodušší elektronicky. Ale bylo to někdy v prosinci, ta schůzka, tak asi ještě neměli přesné instrukce.
@Kelsey píše:
Nevím, takže se nebudu hádat. Info z webu https://www.prihlaskynastredni.cz/…ce-zaci.html
3. Tiskopis se všemi přílohami
Vyplníte klasickou listinnou přihlášku a doručíte ji do každé zvolené školy. Ke každé přihlášce přiložíte všechny přílohy, které daná škola/obor požaduje. Každá přihláška musí mít obory uvedené ve stejném pořadí dle zvolené priority pro přijetí.
Nepotřebujete počítač ani mobilní telefon.
Ke každé přihlášce musíte přiložit listinné kopie všech příloh.
Musíte doručit listinnou přihlášku se všemi přílohami do každé školy.
Musíte si dohledat přesný název a adresu každé střední školy, kód oboru a jeho přesný název i se zaměřením.
Pozvánka ke zkouškám Vám přijde doporučeným dopisem.
Neuvidíte po vyhodnocení testů výsledky svého dítěte u jednotné přijímací zkoušky.
@renap 23. 1. nám to tak řekla. Ale taky říkala, že je to divoké a průběžně se info aktualizuje. Ať jsme připravení, kdyby svolala novou schůzku nebo psala i do na e-žákovskou, že je něco jinak.
Ale je taky pravda, že prosila, ať jdeme všichni, kdo můžeme přes tu on-line verzi. O jiné ani neuvažuji. Jen doufám, že jim fakt bude fungovat.
Dneska jsem teda teprve psala na všechny kroužky, jestli vystaví dceři potvrzení.
@JPMB píše:
Nevím, takže se nebudu hádat. Info z webu https://www.prihlaskynastredni.cz/…ce-zaci.html3. Tiskopis se všemi přílohami
Vyplníte klasickou listinnou přihlášku a doručíte ji do každé zvolené školy. Ke každé přihlášce přiložíte všechny přílohy, které daná škola/obor požaduje. Každá přihláška musí mít obory uvedené ve stejném pořadí dle zvolené priority pro přijetí.
Nepotřebujete počítač ani mobilní telefon.
Ke každé přihlášce musíte přiložit listinné kopie všech příloh.
Musíte doručit listinnou přihlášku se všemi přílohami do každé školy.
Musíte si dohledat přesný název a adresu každé střední školy, kód oboru a jeho přesný název i se zaměřením.
Pozvánka ke zkouškám Vám přijde doporučeným dopisem.
Neuvidíte po vyhodnocení testů výsledky svého dítěte u jednotné přijímací zkoušky.
V tom případě je sama zmatená.