Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím chtěla jsem se zeptat jestli má cenu volat na ospod. Moje sestra má dohromady 4 děti z toho má 3 děti mamka v péči z důvodu toho že brala drogy a nestarala se o ně. Teď má další s jiným přítelem který se nestará a ji je přednější chlap než dítě nechává ho věčně u někoho nemají svoje bydlení teď je s tím svojím přítelem někde venku a o malého se stará od jejího přítele babička je mi malého strašně líto. Jestli bere drogy pořád to nevíme… Byla na azylu kde ji vyhodili kvůli toho že tam vůbec nebyla a chodila pořád za tím svým přítelem. Potom byla s malým na ubytovně tam taky nevydržela byla tam ani ne měsíc a nakonec ji chtěla pomoct mamka s tím že ji zaplatí být a zaručí se za ní ale pod podmínkou že tam nebude on a s tím nesouhlasila takže se s mamkou pohádali no a teď je někde venku a o malého se starají jiní nemá prý ani Sunar vůbec nic musejí mu dávat od druhého dítěte které tam je. Tak jestli už to tak někdo podobně měl a volal na ten ospod nebo jak to řešit protože ona je fixována na toho přítele a malého nechává jen tak někomu kde taky nezijou moc dobře.malý má 7 měsíců
ano, já bych to na OSPOD nahlásila, to je hrozné, rodit děti jako kočka koťata a nestarat se o ně, to ta kočka se postará líp
U nás ve městě je dost podobný příběh..stejný. Paní má už v péči tři děti od své dcery… jsou malinké, paní má už určitě přes 50 spíše k 60.
Na ospod bych to hlásila… ale kam to malé půjde? Zvládné tvá maminka další dítě? tu ta paní jak jsem s ní mluvila před asi dvěmy lety mi řekla že už nechce to třetí do péče že to nezvládne.. no sociálka ji ho ukázala a ona to nedala a má ho doma… anonym prosím.
No, volala bych Ospod..jestli s tím něco udělají je otázka.. každopádně s tím nic nepokazis
Měla být dávno sterilizovana. Je těžké vyrůstat bez matky. O to horší musí být když víte že vás nechtěla. A nechtěla ani nikoho že sourozenců. Někam to nahlas at se malému ještě něco nestane.
@Anonymní píše:
Zdravím chtěla jsem se zeptat jestli má cenu volat na ospod. Moje sestra má dohromady 4 děti z toho má 3 děti mamka v péči z důvodu toho že brala drogy a nestarala se o ně. Teď má další s jiným přítelem který se nestará a ji je přednější chlap než dítě nechává ho věčně u někoho nemají svoje bydlení teď je s tím svojím přítelem někde venku a o malého se stará od jejího přítele babička je mi malého strašně líto. Jestli bere drogy pořád to nevíme… Byla na azylu kde ji vyhodili kvůli toho že tam vůbec nebyla a chodila pořád za tím svým přítelem. Potom byla s malým na ubytovně tam taky nevydržela byla tam ani ne měsíc a nakonec ji chtěla pomoct mamka s tím že ji zaplatí být a zaručí se za ní ale pod podmínkou že tam nebude on a s tím nesouhlasila takže se s mamkou pohádali no a teď je někde venku a o malého se starají jiní nemá prý ani Sunar vůbec nic musejí mu dávat od druhého dítěte které tam je. Tak jestli už to tak někdo podobně měl a volal na ten ospod nebo jak to řešit protože ona je fixována na toho přítele a malého nechává jen tak někomu kde taky nezijou moc dobře.malý má 7 měsíců
A proč je na přítele tak fixována a nemůže bez něj být??? Páč je zárukou toho, že od něj dostane dávku… pravděpodobně..
To dítě je v ohrožení, takže bych to asi hlásila..
Ano, dítě opustila, takže to je zanedbání péče. 100% hlásit na OSPOD.
Děkuji všem, něco s mamkou začneme dělat. A ano já bych si malého vzala říkala jsem to už od začátku když ho porodila mamka by to už asi nezvládla taťkovi je 50 mamce bude příští rok 50 a nejmladší vnučku co mají tak ji je 7 let a taky už chtějí svůj klid i když toho malého mají strašně rádi. Sestře už není pomoci kdyby chtěla zůstane s tím malým tam. Nebo mohla zůstat na tom azylu chtěly ji i pomoct časem s bytem. A taky mohla mít byt co jí mamka chtěla vzít ale prostě bez něj ne. To samé bylo u těch prvních 3 děti byla radši s tím předchozím přítelem než s dětmi mamce je strčila starala se o ně dlouho než si je zažádala do péče. A ten maličký si takový život nezaslouží tam kde teď je nežijí moc dobře.,.. i když já dvě děti už mám 6 a 3,5 roku tak bych si ho vzala a dala bych mu aspoň normální život lásku kde bude mít svůj domov a bude o něj postaráno.
To určitě nahlas, ať se o to dítě může někdo kvalitně postarat. Akorát bych zvažovala, jestli miminko nedat do pěstounské peče. Jako už tak se staráte o 3 její děti. Co když jich bude mít 10? Jste s tou sestrou v kontaktu? Nešla by jí nabídnout nějaká forma antikoncepce?
@Zítra začínám píše:
To určitě nahlas, ať se o to dítě může někdo kvalitně postarat. Akorát bych zvažovala, jestli miminko nedat do pěstounské peče. Jako už tak se staráte o 3 její děti. Co když jich bude mít 10? Jste s tou sestrou v kontaktu? Nešla by jí nabídnout nějaká forma antikoncepce?
Takovou jedině sterilizovat.
@Zítra začínám ne já je v péči nemám má je mamka. A antikoncepci mít nemůže protože má problém s krví.
@Anonymní píše:
@Zítra začínám ne já je v péči nemám má je mamka. A antikoncepci mít nemůže protože má problém s krví.
Proč jí mamka nejpozději po druhém dítěti nezaplatila sterilizaci? Vyšlo by to podstatně levněji, než se starat o 3-4 hladové krky. A ano, nahlaste to.
@Anonymní píše:
ale, ale, to jsou výmluvy,
antikoncepce není jenom hormonální,
a sterilizovat se mohla už dávno
Zdravím chtěla jsem se zeptat jestli má cenu volat na ospod. Moje sestra má dohromady 4 děti z toho má 3 děti mamka v péči z důvodu toho že brala drogy a nestarala se o ně. Teď má další s jiným přítelem který se nestará a ji je přednější chlap než dítě nechává ho věčně u někoho nemají svoje bydlení teď je s tím svojím přítelem někde venku a o malého se stará od jejího přítele babička je mi malého strašně líto. Jestli bere drogy pořád to nevíme… Byla na azylu kde ji vyhodili kvůli toho že tam vůbec nebyla a chodila pořád za tím svým přítelem. Potom byla s malým na ubytovně tam taky nevydržela byla tam ani ne měsíc a nakonec ji chtěla pomoct mamka s tím že ji zaplatí být a zaručí se za ní ale pod podmínkou že tam nebude on a s tím nesouhlasila takže se s mamkou pohádali no a teď je někde venku a o malého se starají jiní nemá prý ani Sunar vůbec nic musejí mu dávat od druhého dítěte které tam je. Tak jestli už to tak někdo podobně měl a volal na ten ospod nebo jak to řešit protože ona je fixována na toho přítele a malého nechává jen tak někomu kde taky nezijou moc dobře.
malý má 7 měsíců