Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Poslední dobou se potýkám s invazí moučných molů a teď jsem zřejmě přišla na původce - kukuřičná podestýlka pro křečka. Už nová je plná pavučinek
Koukala jsem na petshopy a v nabídce mají ještě Asan, ale to je teda dost drahé a nějakou podestýlku konopného pazdeří. Taky nevím, jestli se do toho moli nakonec nedají. Hobliny nechci, mám doma astmatika. Poradíte, co je dobré? Jedná se o džungaráka.
Já to tedy nezkoušela, ale radí přemražovat, i krmivo
Na dva dny do mrazáku, ty ludry pomřou a hotovo ![]()
Existujou i hrubé hobliny, prakticky bez prachu… Ale náš křeček je teda nemá rád.
Mrkni na Chipsi extra xxl, taková štěpka, taky nepráší.
Ale nevím, jestli to bude levnější, než Asan…
Konopne pazderi je fajn. Rychlejsi, nez to mrazit, je dat na deset minut na 150 stupnu do trouby. Drevene stepky jsou taky dobre. Jinak by se melo premrazovat nebo prepekat vsechno, hrozi, ze si domu neco zavleces. Obzvlast s kukurici se da pritahnout svrab.
My máme papírovou podestýlku a parada. Neprasi to, není to cítit a dlouho to vydrzi. Křeček chodi na svuj záchod do pisku pro cincili. Takže se vždycky vyčistí zachudek s piskem, podestýlka zůstává (klidne i dva měsíce -menim spis aby se nekazilo žrádlo).
Přemražení mě taky napadlo, dělala jsem kdysi se vším náchylným. Pak jsme měli roky, celkem klid, až letos invaze. No svrab mě vyděsil ještě víc
A to jsem si myslela, jak je ta podestýlka super.
Taky nesmrdí, křeček si chodí čůrat na písek a tak měníme jednou za 14 dní, taky kvůli zásobám a kvůli bobkům.
A v tom konopném pazdeří červi nehrozí? Bojím se, že i když to přemrazím, že mi do toho stejně nějaká můra naklade vajíčka a při době líhnutí 1týden, bude akvárko takovým pěkným inkubátorem pro červy
Zrovna včera na mě jeden vypadl, myslela jsem, že to se mnou sekne ![]()
Žradlo se teda bojím přemražovat, aby to nenavlhlo a neplesnivělo
Ale je mi jasný, že to je pro ty potvory velké lákadlo. A já blbec toho nakoupila, nějak jsem si neuvědomila, že ten prcek toho sní strašně málo ![]()
@kadlina Zalezi, kde nakupujes. Asi bych ted nejakou dobu nesla tam, odkud sis to pritahla. Ja kdysi kupovala kukurici kralikovi a nikdy se nic nestalo. Ted mame potkany a docela mne pred tim svrabem varovali. Ja doufam, ze to moli nezerou, zrovna likviduju invazi v kuchyni, ale to je od sousedu
Drevo nezerou urcite, tak pak jedine ty stepky, nebo papir.