Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, jdu si sem pro radu, nemáte někdo zkušenosti s botičkami pro pejska?
Potřebuji nějaké pořídit na přední packy a nevím které vybrat, aby dobře držely na noze a pejskovi moc nepřekážely. Nevím, jestli lépe pejskovi padnou tvarované, nebo naopak pouze takové slabší, placaté, takový trošku pytlík na packu
- nevím do jaké míry se vytvarují podle packy.
Nemáte někdo nějakou zkušenost ať dobrou, nebo špatnou…budu ráda, za všechny postřehy.
Zkusím vložit obrázky botiček nad kterými uvažuji.
Díky ![]()
Ahoj, já nakonec psí botičky nikdy nekupovala, ale jen malý postřeh: přední tlapky psa bývají trošičku větší než zadní. Nevím, jakého máš pejska ![]()
Ze zkušenosti, psům jsme kdysi dávali v zimě kvůli posypové soli hrubé kojenecké ponožky s vložkou vystřihnutou z vložek do lidských bot. Někdy jsme stáhli gumkou, aby nepadaly. Ty boty na ně všechny byly příliš robustní, ponožku snesli.
@Saatine takže oboje tak nějak na prd, to jsem si právě myslela, že to pes setřepe, který jdou podle tebe víc utáhnout - ty první?
@roedja to jsem se taky všimla, ale mě by stačily jen na přední.)
Mám fr. buldočka, má náchylné přední packy, pořád se jí to vrací a nemusí to být jen od soli, stačí, že jdeme po hrubším povrchu, nebo po kamínkách, okamžitě to má rozedřený do krve, ale začalo to v zimě buď od soli, ale tam moc nechodíme, nebo od zmrzlého sněhu, když jsme byli na horách a teď se jí to pořád vrací. Tak jsem myslela, že kdyby si zvykla na boty, tak by bylo po problému. Jinak jí to mažu vazelínou z lékárny a teď ještě zkusím Neutrogenu.
Tak ponožky snese, ty jsem jí dávala na doma, když jsem jí to namazala, tak aby si to nelízala, ale moc se mi s nima nechce chodit ven
![]()
@Saatine Děkuji za reakci.
Kdyby jste někdo měl zkušenosti i s jinýma, klidně pište, zatím jsem narazila jen na tyhle dvoje.
Mám zkušenosti jen s jedním typem, a to těmi netvarovanými, konkrétně těmito: https://www.manmat.cz/…sy-detail-52 a těmito https://www.manmat.cz/…rt-detail-53
Původně jsem to pořizovala pro velké psy na mushing při ostřejším sněhu, ale skvěle se osvědčily právě i pro případ nouze, když si rozřízli někde venku packu (a že to uměli vždy aspoň 1× do roka na obyčejné procházce).
Ačkoliv to nevypadá, tak na noze to prostě držet musí, musí se to jen víc utáhnout. Běhají s tím i psi se saněmi na závodech, pokud mají citlivější packy a je to na to dělané.
Teď mám malého psa, chtěla jsem je zase pořídit jakože „pro jistotu“, kdyby se něco stalo. Akorát jsem vzala velikost příliš velkou - S a zjevně budu muset objednat XS. Nevím, jak máš velkého psa, ale pokud je to něco velikosti cca kokra nebo bígla, tak to by mělo sedět a jestli chceš, klidně ti je na zkoušku můžu poslat, abys to na psovi zkusila, jak ochotný bude se v tom pohybovat.
@Edith666 píše:
@Saatine takže oboje tak nějak na prd, to jsem si právě myslela, že to pes setřepe, který jdou podle tebe víc utáhnout - ty první?
@roedja to jsem se taky všimla, ale mě by stačily jen na přední.)
Mám fr. buldočka, má náchylné přední packy, pořád se jí to vrací a nemusí to být jen od soli, stačí, že jdeme po hrubším povrchu, nebo po kamínkách, okamžitě to má rozedřený do krve, ale začalo to v zimě buď od soli, ale tam moc nechodíme, nebo od zmrzlého sněhu, když jsme byli na horách a teď se jí to pořád vrací. Tak jsem myslela, že kdyby si zvykla na boty, tak by bylo po problému. Jinak jí to mažu vazelínou z lékárny a teď ještě zkusím Neutrogenu.
ukaž pejska, prosíííím!
@Klára-z-Prahy děkuji za rady a i za nabídku, nejdřív se podívám v nějakých chovatelských potřebách, jestli na něco nenarazím…
Jasně, kdyby bylo potřeba, klidně se pak ozvi. Mám jich tu 8, takže rozhodně není problém, aby byly třeba dvě jak jsi psala na přední nohy k užitku v Kladně. Ty na velké psy jsem dávno rozdala, tyhle zatím ne (většina známých má právě velké psy).