Jaké boty pro psa?

170
13.9.16 09:21

Jaké boty pro psa?

Zdravím, jdu si sem pro radu, nemáte někdo zkušenosti s botičkami pro pejska?
Potřebuji nějaké pořídit na přední packy a nevím které vybrat, aby dobře držely na noze a pejskovi moc nepřekážely. Nevím, jestli lépe pejskovi padnou tvarované, nebo naopak pouze takové slabší, placaté, takový trošku pytlík na packu :D - nevím do jaké míry se vytvarují podle packy.
Nemáte někdo nějakou zkušenost ať dobrou, nebo špatnou…budu ráda, za všechny postřehy.
Zkusím vložit obrázky botiček nad kterými uvažuji.
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25
13.9.16 10:08

Ahoj, já nakonec psí botičky nikdy nekupovala, ale jen malý postřeh: přední tlapky psa bývají trošičku větší než zadní. Nevím, jakého máš pejska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
13.9.16 10:08

Ze zkušenosti, psům jsme kdysi dávali v zimě kvůli posypové soli hrubé kojenecké ponožky s vložkou vystřihnutou z vložek do lidských bot. Někdy jsme stáhli gumkou, aby nepadaly. Ty boty na ně všechny byly příliš robustní, ponožku snesli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
13.9.16 10:33

@Saatine takže oboje tak nějak na prd, to jsem si právě myslela, že to pes setřepe, který jdou podle tebe víc utáhnout - ty první?
@roedja to jsem se taky všimla, ale mě by stačily jen na přední.)
Mám fr. buldočka, má náchylné přední packy, pořád se jí to vrací a nemusí to být jen od soli, stačí, že jdeme po hrubším povrchu, nebo po kamínkách, okamžitě to má rozedřený do krve, ale začalo to v zimě buď od soli, ale tam moc nechodíme, nebo od zmrzlého sněhu, když jsme byli na horách a teď se jí to pořád vrací. Tak jsem myslela, že kdyby si zvykla na boty, tak by bylo po problému. Jinak jí to mažu vazelínou z lékárny a teď ještě zkusím Neutrogenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
13.9.16 10:35

Tak ponožky snese, ty jsem jí dávala na doma, když jsem jí to namazala, tak aby si to nelízala, ale moc se mi s nima nechce chodit ven :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
13.9.16 14:20

@Saatine Děkuji za reakci.
Kdyby jste někdo měl zkušenosti i s jinýma, klidně pište, zatím jsem narazila jen na tyhle dvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.16 21:49

Mám zkušenosti jen s jedním typem, a to těmi netvarovanými, konkrétně těmito: https://www.manmat.cz/…sy-detail-52 a těmito https://www.manmat.cz/…rt-detail-53

Původně jsem to pořizovala pro velké psy na mushing při ostřejším sněhu, ale skvěle se osvědčily právě i pro případ nouze, když si rozřízli někde venku packu (a že to uměli vždy aspoň 1× do roka na obyčejné procházce).

Ačkoliv to nevypadá, tak na noze to prostě držet musí, musí se to jen víc utáhnout. Běhají s tím i psi se saněmi na závodech, pokud mají citlivější packy a je to na to dělané.

Teď mám malého psa, chtěla jsem je zase pořídit jakože „pro jistotu“, kdyby se něco stalo. Akorát jsem vzala velikost příliš velkou - S a zjevně budu muset objednat XS. Nevím, jak máš velkého psa, ale pokud je to něco velikosti cca kokra nebo bígla, tak to by mělo sedět a jestli chceš, klidně ti je na zkoušku můžu poslat, abys to na psovi zkusila, jak ochotný bude se v tom pohybovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.9.16 22:05
@Edith666 píše:
@Saatine takže oboje tak nějak na prd, to jsem si právě myslela, že to pes setřepe, který jdou podle tebe víc utáhnout - ty první?
@roedja to jsem se taky všimla, ale mě by stačily jen na přední.)
Mám fr. buldočka, má náchylné přední packy, pořád se jí to vrací a nemusí to být jen od soli, stačí, že jdeme po hrubším povrchu, nebo po kamínkách, okamžitě to má rozedřený do krve, ale začalo to v zimě buď od soli, ale tam moc nechodíme, nebo od zmrzlého sněhu, když jsme byli na horách a teď se jí to pořád vrací. Tak jsem myslela, že kdyby si zvykla na boty, tak by bylo po problému. Jinak jí to mažu vazelínou z lékárny a teď ještě zkusím Neutrogenu.

ukaž pejska, prosíííím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
15.9.16 16:00

@Klára-z-Prahy děkuji za rady a i za nabídku, nejdřív se podívám v nějakých chovatelských potřebách, jestli na něco nenarazím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.16 17:30

Jasně, kdyby bylo potřeba, klidně se pak ozvi. Mám jich tu 8, takže rozhodně není problém, aby byly třeba dvě jak jsi psala na přední nohy k užitku v Kladně. Ty na velké psy jsem dávno rozdala, tyhle zatím ne (většina známých má právě velké psy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný