Podezření na PAS - pobyt v Motole

Anonymní
29.1.22 12:54

Podezření na PAS - pobyt v Motole

Prosím o anonym. Mám tu rodinu a zatím neví, že tohle řešíme. Je to pro nás citlivé téma.

Máme syna čerstvě 2 roky. V 18ti měsících dotazník na PAS vyšel špatně, teď ve 2 letech opakovaně špatně, asi 3-4 body měl syn. Jsem už ale mírně nervózní a intuice mi říká, že je něco špatně. Věřím mu, je úžasný, veselý ale polovinu věcí, které mu říkám nerozumí, dospělé úplně odmítá včetně babiček, dát pusinku je scifi, někdy na něj nesmí ani promluvit. Děti má rád a je hodně fixovány na mě. Nemluví vůbec nic, ani slabiku nic (máma, táta přestal říkat po posledním očkování hexou). Hodně časté pokyny - jdeme ven, jdeme do pokojíčku, pojď sem - rozumí ale jinak skoro vůbec nic, podej mi auto, knížku - nepoda a nevnímá. Nechci se uchlácholit pocitem že z toho vyroste. Třeba a doufám že ano, ale mám šílený strach.

Bylo nám nabídnuto buď psycholog (čekací doba i rok) nebo rovnou týdenní pobyt v Motole, který zahrnuje komplexní vyšetření včetně genetiky. Absolvoval tento pobyt někdo s tak malým dítětem? Nerada bych si vyčítala, že jsem ho nenechala pořádně prohlédnout když máme tu možnost, ale na druhou stranu nechci tak brzy, co kdyby to dohnal? Děkuji moc za vaše zkušenosti s pobytem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2008
29.1.22 13:15

Ahoj, já byla v Motole z jiného důvodu, ale urcite bych tam jela. Když bude syn v pořádku, tak jedině dobre, a kdyby to PAS byla, aspoň už začnete postupovat podle toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22527
29.1.22 13:19

Na pobytu jsem nebyla, ale o Motole jsem slysela, ze jsou dobri. Chtela jsem ti napsat, ze podobne se projevuje i receptivni dysfazie, ADHD a dalsi poruchy nebo i kombinace vicero. Nemusi to byt hned autismus. Zase bych nerekla, ze z toho jen tak vyroste a nebude to potrebovat nejakou praci. Kdyz je regres po ockovani, tak si lidi chvali detox organismu. Treba ti tady nekdo napise vic. My to nezkouseli. Syn by mel taky 4 body spatne, ale v te dobe se se u nas ten dotaznik jeste nedaval. Doporucuje se rybi tuk. Muzes to zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.1.22 13:20
@Anonymní píše:
Prosím o anonym. Mám tu rodinu a zatím neví, že tohle řešíme. Je to pro nás citlivé téma.

Máme syna čerstvě 2 roky. V 18ti měsících dotazník na PAS vyšel špatně, teď ve 2 letech opakovaně špatně, asi 3-4 body měl syn. Jsem už ale mírně nervózní a intuice mi říká, že je něco špatně. Věřím mu, je úžasný, veselý ale polovinu věcí, které mu říkám nerozumí, dospělé úplně odmítá včetně babiček, dát pusinku je scifi, někdy na něj nesmí ani promluvit. Děti má rád a je hodně fixovány na mě. Nemluví vůbec nic, ani slabiku nic (máma, táta přestal říkat po posledním očkování hexou). Hodně časté pokyny - jdeme ven, jdeme do pokojíčku, pojď sem - rozumí ale jinak skoro vůbec nic, podej mi auto, knížku - nepoda a nevnímá. Nechci se uchlácholit pocitem že z toho vyroste. Třeba a doufám že ano, ale mám šílený strach.

Bylo nám nabídnuto buď psycholog (čekací doba i rok) nebo rovnou týdenní pobyt v Motole, který zahrnuje komplexní vyšetření včetně genetiky. Absolvoval tento pobyt někdo s tak malým dítětem? Nerada bych si vyčítala, že jsem ho nenechala pořádně prohlédnout když máme tu možnost, ale na druhou stranu nechci tak brzy, co kdyby to dohnal? Děkuji moc za vaše zkušenosti s pobytem.

Určitě tam jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
29.1.22 13:30

Pobytová diagnostika je určitě dobrá věc a já bych šla. Fakt je, že ve 2 letech je to docela brzo. Ale nikde není psáno, že na ten pobyt musíte nastoupit hned. Domluvila bych pobyt na léto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
29.1.22 13:30

Lepší vědět dřív, že je OK, než pozdě že mu něco je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí