Sousedi a stížnosti

20
26.1.22 09:29

Sousedi a stížnosti

Ahoj holky, chci napsat co právě teď každý den řešíme a možná i uklidnit, že nejsme jediný co tohle mají :zed: Máme dvojčata a taky sousedy :lol: Ovšem tohle už je hotové peklo, momentálně se bojíme už i nadechnout. Bydlíme ve starší bytovce, takže chápu, že je tady vše slyšet.. ALE.. kluci ještě nechodí a chodí po čtyřech a protože to jsou pěkný éra tak samozřejmě, když se za něčím po kolenou “rozběhnou” tak dupou.. a to je kámen úrazu.. pod námi bydlí důchodkyně, která nám mlátí do stropu koštětem a imrvére si stěžuje. Já samozřejmě kluky napomínám, beru hračky co dělají “randál”, chodí kolem 7 spát, takže noční klid se absolutně dodržuje.. Ono je toho víc.. pomlouvá nás po baráku, samozřejmě jsme se jí to pokoušeli několikrát vysvětlit.. ale marně.. a to ještě jestli si hrajou 3 hodiny denne tak je to možná hodně.. taky přes den spí a chodíme ven.. no prostě na palici :D Prý si máme dát koberce, ale ty s dětmi nechci, když vidim jak vypadají ty dva co doma máme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22048
26.1.22 09:36
@natalka998 píše:
Ahoj holky, chci napsat co právě teď každý den řešíme a možná i uklidnit, že nejsme jediný co tohle mají :zed: Máme dvojčata a taky sousedy :lol: Ovšem tohle už je hotové peklo, momentálně se bojíme už i nadechnout. Bydlíme ve starší bytovce, takže chápu, že je tady vše slyšet.. ALE.. kluci ještě nechodí a chodí po čtyřech a protože to jsou pěkný éra tak samozřejmě, když se za něčím po kolenou “rozběhnou” tak dupou.. a to je kámen úrazu.. pod námi bydlí důchodkyně, která nám mlátí do stropu koštětem a imrvére si stěžuje. Já samozřejmě kluky napomínám, beru hračky co dělají “randál”, chodí kolem 7 spát, takže noční klid se absolutně dodržuje.. Ono je toho víc.. pomlouvá nás po baráku, samozřejmě jsme se jí to pokoušeli několikrát vysvětlit.. ale marně.. a to ještě jestli si hrajou 3 hodiny denne tak je to možná hodně.. taky přes den spí a chodíme ven.. no prostě na palici :D Prý si máme dát koberce, ale ty s dětmi nechci, když vidim jak vypadají ty dva co doma máme :D

Tohle se děje ve spoustě bytových domů, když se sejdou nekompatibilní sousedé - a je to v podstatě neřešitelný problém. Buď se pokusíte se sousedkou nějakým způsobem najít společnou řeč - nebo se odstěhujete. V horším případě s ní můžete bojovat (dělat jí naschvály, atd.)… což ovšem těžko nastolí atmosféru příjemnou k bydlení.

Koberce bych nicméně na Tvém místě do bytu jednoznačně dala (plus se informovala o dalších možnostech odhlučnění podlahy), to je opravdu to nejmenší, co můžete udělat. Zatím děti jen lezou - až začnou běhat, bude to ještě stokrát horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
26.1.22 09:39

Dala bych koberce a pod ně ještě podložku. No tak se zničí a časem vyhodí. Za klid by mi to stálo. Co chceš jinak za radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.1.22 09:40

@BohunkaP No já vím.. je to všude.. stěhovat se nechceme, byt milujeme.. ale bohužel už asi není jiné řešení, protože aby někdo byl imrvére přilepenej na dveřích nebo na zvonku.. to nás už prostě nebaví :zed: A naschvály dělat nechci.. na to ani s dvojčaty není čas :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.1.22 09:41

@inkakřivák Spíš jsem se chtěla vypsat a zjistit jestli někdo zažíval to samé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
26.1.22 09:42

Nastup na sousedku, že jestli má problém, tak ať si zaplatí odhlučnění stropu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.1.22 09:44

@Cenarius :D :D :D Taky mě to napadlo asi to zkusím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
26.1.22 09:46

Měli jsme to samý, psychicky jsem to nevydržela a šli jsme do baráku. Byt jsme pak trochu schválně prodali tmavším spoluobčanům, tak doufám, že si baba užívá a ještě vzpomíná na nás, jakej tam byl klid. Nelituji, za ten klid mi to fakt stalo. Ale v dětských pokojích měli kluci teda koberce, to zas věřím, že jestli máte plovoučku, tak to bude slyšet dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
26.1.22 09:47
@natalka998 píše:
Ahoj holky, chci napsat co právě teď každý den řešíme a možná i uklidnit, že nejsme jediný co tohle mají :zed: Máme dvojčata a taky sousedy :lol: Ovšem tohle už je hotové peklo, momentálně se bojíme už i nadechnout. Bydlíme ve starší bytovce, takže chápu, že je tady vše slyšet.. ALE.. kluci ještě nechodí a chodí po čtyřech a protože to jsou pěkný éra tak samozřejmě, když se za něčím po kolenou “rozběhnou” tak dupou.. a to je kámen úrazu.. pod námi bydlí důchodkyně, která nám mlátí do stropu koštětem a imrvére si stěžuje. Já samozřejmě kluky napomínám, beru hračky co dělají “randál”, chodí kolem 7 spát, takže noční klid se absolutně dodržuje.. Ono je toho víc.. pomlouvá nás po baráku, samozřejmě jsme se jí to pokoušeli několikrát vysvětlit.. ale marně.. a to ještě jestli si hrajou 3 hodiny denne tak je to možná hodně.. taky přes den spí a chodíme ven.. no prostě na palici :D Prý si máme dát koberce, ale ty s dětmi nechci, když vidim jak vypadají ty dva co doma máme :D

No jo no, problém paneláků, bytovek… copak ta paní nikdy neměla děti? Koberec by tohle stejně moc nevyřešil. Až začnou děti chodit, tak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.1.22 09:51

@Netopýr1 No už to řešíme delší dobu a jak píšete je to fakt na psychiku.. a paní už za námi přišla jestli by nebylo lepší jít do baráku.. :lol: Myslim, že to dopadne taky tak, že se odstěhujeme.. a tiše doufám, že přijde někdo tisíckrát horší a s paní se vůbec nebude bavit a hledat řešení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
26.1.22 09:53
@natalka998 píše:
@Netopýr1 No už to řešíme delší dobu a jak píšete je to fakt na psychiku.. a paní už za námi přišlajestli by nebylo lepší jít do baráku.. :lol: Myslim, že to dopadne taky tak, že se odstěhujeme.. a tiše doufám, že přijde někdo tisíckrát horší a s paní se vůbec nebude bavit a hledat řešení..

A ona vám ho koupí? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 09:53

Mame to same…v nasem dome bydli prevazne starsi lide, kteri maji jiz dospele deti a chteji klid. Bohuzel…nase deti chodi do skoly/skolky, takze pres den je klud. Kamen urazu je u nas odpoledne, kdy se vracime domu, protoze decka jsou divoky, behaji, vecne se taky dohaduji atd. Spat chodime cca v 21 hod., takze realne je tady nejaky hluk cca nejake max 4 hodiny. Ne nepretrzute samozrejme, jsou dny, kdy je pohoda, decja si hraji v klidu. Pak jsou horsi dny, kdy maji nejakou roztrzku apod. To jde priste slyset. Na bas si stezuji ti pod nama, ake i nekteri dalsi. Ja s nimi jednam slusne, deti samozrejme usmernuju, ale ne vzdy to je uplne idealni. Nehodlam se zas sousedum kdovijak omlouvat, kdyz vim, ze ten hluk neni nejak extremni. Proste normalni provoz s detmi. To taky sousefum rikam-ano, deti jsou zivejsi, schvalne vam to tady nedelame. Smula proste. Neda se nic delat. Musis byt taky trochu asertivni, pokud sousedka vidi, ze na to e muze drivi stipat, tak bude chodit furt… pokud chce stoprocentni klid, tak nemuze bydlet holt v bytovce…

• Citovat
  • Upravit
20
26.1.22 09:55

@arinecka přesně tak :D :D Přijde mi to i šílený tohle někomu rict.. jako pardon, ale já Vás taky neposilám do domova důchodců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
26.1.22 09:56

Ahoj, prošla jsem si tím samým - taky mám dvojčata a bydleli jsme ve straši bytovce. Pod námi bydlel mladý pár, který ale nemohl mít děti, takže nám dělali docela peklo. Nechci tě děsit, ale ono se to ještě zhorší, až začnou kluci chodit, budou dost dupat, ono to trvá, že se batolata naučí chodit,,normálně". Ty jo, ani nevíš, jak s tebou soucítím - my jsme se nakonec odstěhovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
26.1.22 09:57

@natalka998 Co na té podlaze máte? Asi plovoucku, laminát, že? To je fakt hrozně hlučná podlaha. A jak děcka povyrostou, začnou fakt běhat, budou jim padat hračky, tak to bude jen horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí