Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@inkakřivák píše:
@Zatimtajnej tyhle iluze o přirozené inteligenci? Ty tu asi dlouho nejsi, že?
Jo, už to chápu, měla jsi recht…
@natalka998 píše:
Ahoj holky, chci napsat co právě teď každý den řešíme a možná i uklidnit, že nejsme jediný co tohle majíMáme dvojčata a taky sousedy
Ovšem tohle už je hotové peklo, momentálně se bojíme už i nadechnout. Bydlíme ve starší bytovce, takže chápu, že je tady vše slyšet.. ALE.. kluci ještě nechodí a chodí po čtyřech a protože to jsou pěkný éra tak samozřejmě, když se za něčím po kolenou “rozběhnou” tak dupou.. a to je kámen úrazu.. pod námi bydlí důchodkyně, která nám mlátí do stropu koštětem a imrvére si stěžuje. Já samozřejmě kluky napomínám, beru hračky co dělají “randál”, chodí kolem 7 spát, takže noční klid se absolutně dodržuje.. Ono je toho víc.. pomlouvá nás po baráku, samozřejmě jsme se jí to pokoušeli několikrát vysvětlit.. ale marně.. a to ještě jestli si hrajou 3 hodiny denne tak je to možná hodně.. taky přes den spí a chodíme ven.. no prostě na palici
Prý si máme dát koberce, ale ty s dětmi nechci, když vidim jak vypadají ty dva co doma máme
Kašlat na ni.. takhle malé dítě potřebuje lézt. Ať si dá špunty do uší.. mě vadilo kde co, ale určitě ne malé děti ![]()
@Anonymní píše:
Take mame zkusenost, a to z pohledu vasi sousedky. Nad nama ziji 4 male deti a pes! Manzel na home officu a ja doktorka… neni nic horsiho nez prijit po nocni domu a nemit moznost se vyspat! Na to, ze deti jsou predskolni, tak vstavaji pred 7 rano a chodi spat az kolem 23 hod!V byte se neda absolutne vyspat bez spuntu do usi. Manzelova prace na home officu take parada, staci mit konferencni hovor a rany jsou slyset i na druhe strane hovoru, protoze deticky si doma hraji na plovoucce hokej a nebo mlati basketballovym balonem o podlahu
nebud sobecka a porid si domu aspon ten koberec, to ze mas deti nezmanena, ze musis ostatnim otravovat zivot. Az te bude lecit nevyspala doktorka a neco omylem pokazi, tak se budes divit
Navic tobe samotne by urcite ten kazdodenni hluk take vadil, tak se nad sebou zamysli, jak je to otravne pro ostatni.Anonym - nepotrebuju, aby nas tu nekdo poznal
A čeho, že si doktorka? Možná ti děti mají Adhd. Víš, co na to, že si doktorka, tak tě to ani nenapadne.
@jednoslunicko píše:
Ono je potřeba sousedku odkázat do patřičných mezích tak, aby si přestala chodit stěžovat. Prostě jednou provždy - ano, jsou to děti, ty jsou hlučnější než důchodci. Tečka. Prostě nezapřádat debatu, neomlouvat se. Koupila bych koberce i s podložkama, to ano, tak bych jí to řekla - ale taky bych jí řekla, že tím to končí, víc dělat nelze. Nakonec - pokud jí se něco nelíbí, ať se odstěhuje ona. Segra měla dvě děti rok po sobě, malého strašně bavilo tahat hrnce z linky, tak se sousedky pod nima ptala, jestli se to dá vydržet - a ta jí odpověděla, že randál je to pořádný, ale že děti jsou děti.
Zlatá sousedka. V bývalém bydlišti byl podobný týpek.. Joy randal to je, ale kluk je určitě šťastný, že
prostě úžasný soused. A to spal třeba po noční atd. Když byl mega randal, koupila jsem mu občas něco dobrého nebo flašku ![]()
Hele když ji to vadí, tak ať se odstehuje ona. Řekla bych ji to jednou a naposledy.
@xkoup21 píše:
Hele když ji to vadí, tak ať se odstehuje ona. Řekla bych ji to jednou a naposledy.
a třeba se přistěhuje početná hlučná rodina, která bude celý dny doma ![]()
Příspěvek upraven 26.01.22 v 17:35
@Anonymní píše:
Take mame zkusenost, a to z pohledu vasi sousedky. Nad nama ziji 4 male deti a pes! Manzel na home officu a ja doktorka… neni nic horsiho nez prijit po nocni domu a nemit moznost se vyspat! Na to, ze deti jsou predskolni, tak vstavaji pred 7 rano a chodi spat az kolem 23 hod!V byte se neda absolutne vyspat bez spuntu do usi. Manzelova prace na home officu take parada, staci mit konferencni hovor a rany jsou slyset i na druhe strane hovoru, protoze deticky si doma hraji na plovoucce hokej a nebo mlati basketballovym balonem o podlahu
nebud sobecka a porid si domu aspon ten koberec, to ze mas deti nezmanena, ze musis ostatnim otravovat zivot. Az te bude lecit nevyspala doktorka a neco omylem pokazi, tak se budes divit
Navic tobe samotne by urcite ten kazdodenni hluk take vadil, tak se nad sebou zamysli, jak je to otravne pro ostatni.Anonym - nepotrebuju, aby nas tu nekdo poznal
Soucítím…
Nestacim se divit, kolik je zde sobeckych a bezohlednych lidi… to je same ja, ja, ja… ja a moje deti a kdo je vic?? ![]()
To opravdu nemate trochu tolerance a pochopeni?? ![]()
Kdyz je silvestr nebo ma vas soused nahlas pustenou hudbu/televizi, pripadne nekde zasteka pes, tak rvete, jak nemuzete uspat dite, ale kdyz vase dite dupe a dela randal, tak je to v poradku, protoze je to prece dite a to se nesmi omezovat! ![]()
Fakt se nestacim divit, kam jsme to jako spolecnost dospeli… ze vsech tech komentaru uzivatelek, ktere by nejradsi babcu odstehovali (v lepsim pripade), ci rovnou poslali do patricnych mist, nebo jeste lepe ji „omylem“ vytopili, je mi opravdu na bliti ![]()
@Alexandria Nixia píše:
A čeho, že si doktorka? Možná ti děti mají Adhd. Víš, co na to, že si doktorka, tak tě to ani nenapadne.
Skoro kazde nevychovane dite ma v dnesni dobe nalepku adhd, protoze ono je jednodussi to svest na nejakou nemoc, nez si priznat, ze jsem jako rodic selhal ve vychove.
Ani nemusim chodit daleko - v okoli mame rodinku s „adhd ditetem“, kluk nevychany, hlucny, a priserne drzy a matka vse omlouva adhd, pritom na zadnem vysetreni s nim nikde nikdy nebyla ![]()
My bydlíme až nahoře, takže nám nikdo nad hlavou nedupe, ale několikrát jsem měl tu čest spát někde, kde byla o patro výš plovoucka nebo parkety, v kombinaci s malým dítetem nebo nadšeným sportovcem, který v šest ráno skákal přes švihadlo a běhal na pásu (o víkendu) a jako dusot strašný, jak kdyby tam běhalo stádo volů. Dvě lezoucí děti na parketách si umím představit. Jako nic se nemá přehánět, chápu, že někdo dokáže prudit kvůli všemu a to je taky na palici, ale tady mi to jako neopodstatněný důvod nepřijde. Výkřiky typu, ať se sousedka odstěhuje mi přijdou mimo, ona ten hluk nedělá. Jestli je starší a je doma, chápu, že je to omezující. Jasně děti, ale zas se na ně nejde vymlouvat, vyřešit to kobercem mi nepřijde jako nemožný úkol. V paneláku je halt ohleduplnost na místě. Nás je doma šest, plus dva velcí psi a kočka, takže asi taky nejsme jak pěny, ale nejdeme tomu naproti, snažíme se, nikoho neomezovat. Taky si nikdo nestěžoval. Myslím, že fakt stačí vyvinout trochu snahy a myslet ne jen na sebe, ale i na ostatní a pak to jde. V tomhle případě koberec dost pomůže a zas taková oběť mi to nepřijde, už jen ta snaha tomu nejít naproti nebo nad tím nemavnout rukou se slovy, ať se odstěhuje sousedka, se podle mě cení a budete vědět, že jste pro to něco udělali a nenechali to být, už jen pro ten svůj vlastní pocit.
@inkakřivák píše:
@Wilík Coz je možné, ale s tím už ona nic neudělá. Udělala bych ústupek ve formě koberce.
A co myslíš, proč je někdo zapskly a někdo ne? Ten člověk se stářím nezmění, jen se jeho vlastnosti zvýrazní. Takže je mi líto, ale pokud někdo už teď má třeba problém tohoto typu, tak ve stáří z něj pravděpodobně chápavý a vstřícný člověk nebude.
Mne zaujal ten panelák plný duchen. Schválně, kdypak mezi ně spadnes i ty? Ve chvíli, kdy budeš mít za krkem padesátku a do baráku se nastěhuje první mladá rodina s dítětem. Spadnes mezi ty protivné duchny taky. Jak říkám, život je úžasný.
Cítím z Tebe že chránis duchny…jsi mezi nimi snad i ty? Nebo proc tě toliko irituje? Já netrvdila že jsou VŠICHNI vadni, znám i pár fajn důchodců, ale… bavíme se o konkrétních typech jedinců, kteří potřebují klid jak v hrobě, ale nepočítá se, že ve velkoměstě ho v paneláku naleznou a všichni se jim budou přizpůsobovat že…když jiní se přizpůsobit mohou..
@Wilík píše:
Cítím z Tebe že chránis duchny…jsi mezi nimi snad i ty? Nebo proc tě toliko irituje? Já netrvdila že jsou VŠICHNI vadni, znám i pár fajn důchodců, ale… bavíme se o konkrétních typech jedinců, kteří potřebují klid jak v hrobě, ale nepočítá se, že ve velkoměstě ho v paneláku naleznou a všichni se jim budou přizpůsobovat že…když jiní se přizpůsobit mohou..
Taky znám pár rodin s fajn slušně výchovanými dětmi, ale převažují ty s těmi rozjívenými satánky… uctívající kult dítěte a mající právo úplně na vše…
@Magical-eyes píše:
Taky znám pár rodin s fajn slušně výchovanými dětmi, ale převažují ty s těmi rozjívenými satánky… uctívající kult dítěte a mající právo úplně na vše…
Souhlasím s tebou. U nás taková jedna rodina žije a je to na pěst.
@Magical-eyes píše:
Samozřejmě u každýho se najde něco…já třeba svoje kluky nenechávám dělat bordel nikde a u nikoho.