Podivné štípnutí komárem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19789
15.7.19 15:12

@HanaLuna Muchničky se vyskytují v blízkosti rychle tekoucích, dobře prokysličených a čistých potoků. Jejich larvy se většinou vyvíjejí v takových bystřinách (jsou usazeny na kamenech, vodním mechu nebo vodních rostlinách a filtrují vodu).

Příspěvek upraven 15.07.19 v 15:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.7.19 15:17

Tak potok tu nemáme, ale žijeme hned u řeky, třeba jim to stačí. :D Každopádně má nejspíš alergii na nějaký hmyz. Budu to sledovat a případně ráno vyrazíme k lékaři. Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
15.7.19 15:18
@HanaLuna píše:
Tak potok tu nemáme, ale žijeme hned u řeky, třeba jim to stačí. :D

Stačí splav. Líná řeka by asi pro ně moc nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.7.19 15:20

No, obrázek se ukázal teprve teď. Tak to si to asi pleteme, myslela jsem že jsou to takové mušky malé co štípou. To je tedy asi zas něco jiného. V hmyzu se opravdu moc nevyznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
15.7.19 15:21
@HanaLuna píše:
No, obrázek se ukázal teprve teď. Tak to si to asi pleteme, myslela jsem že jsou to takové mušky malé co štípou. To je tedy asi zas něco jiného. V hmyzu se opravdu moc nevyznám.

Jsou to takové ty malé mušky (asi velikosti octomilky, ale černé nebo černobíle pruhované), co štípou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
15.7.19 15:21
@HanaLuna píše:

Jsou to takové ty malé mušky (asi velikosti octomilky, ale černé nebo černobíle pruhované), co štípou.

Na tom obrázku je to zvětšeno, přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.7.19 15:24

Koukám, že odepisuji jak blázen. Asi mám na mobilu pomalý net a vidím vždycky jen půlku. :think: každopádně děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
15.7.19 15:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
15.7.19 15:25

Doporučuji chladit a na noc Dithiaden. Když to nezmizí k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
15.7.19 15:34

A co s tím udělá obyčejný pediatr, smím-li se zeptat? Syn je věčně od něčeho pokousaný, ale opravdu nemám chuť běhat po doktorech kvůli tomu, že mi napíšou fenistil. :roll: I když je to alergie, prostě to svědí a do pár dní zmizí, stejně jako obyč kousnutí od komára nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.7.19 15:42

Já to chápu tak, že kdyby se to začalo podebírat a hnisat. Dávají pak antibiotické masti. Ty už jsou na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
15.7.19 15:44

Dcera miva tyhle fleky od komara. Nekdy ji to i mokva. Mazu ji to tea tree kremem a olejickem z 31 bylin

• Citovat
  • Upravit
2552
15.7.19 16:06

@HanaLuna moc vás asi nepotěším. Tohle je u mě naprosto stejné. Nejhorší to mám z vosy nebo včely, ale i z muchničky, komára apod. havěti. Vždy mám tyto tvrdé červené až bolestivé štípance, které strašně svědí. Názor z infekčního oddělení, kde jsem byla s podezřením na boreliózu, kterou mi měla předat vosa je takový. Nejedná se o alergii ani boreliózu ale máte v tom silný zánět a budete mít vždy když vás něco štípne. Fenystil nezabírá vůbec. Ale teď v těhotenství jak mě cosi zase počtípalo na nohách tak jsem si šplíchala sprejem z DM nohy proti oteklinám pro těhotné. A můžu říct že stačilo si tím pošplíchat i ty štípance a přestali svědit a bolet. Drobné fleky tam ještě mám, ale nesvědí a postupně se ztrácí. Tady máte odkaz a klidně kupte. Výborně chladí a mě hodně pomohl když jsem se mohla uškrábat. I muže teď neco poštípalo a strašně ho to svědilo a postříkal tímto sprejem a měl během chvilky klid :hug: :hug: https://www.dm.cz/…2079061.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.7.19 16:14

@Pavculinka děkuji moc, tak to určitě zkusím. S vosou/včelou ještě nemám zkušenosti naštěstí (ťuk ťuk), ale právě se toho děsím. Jaká bude reakce, když tohle má od muchničky (komára).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2552
15.7.19 16:18

@HanaLuna zkuste a uvidítě. Každopádně když je to pro těhotný tak to nijak neublíží ani dětem. A snad nebude mít malá takové reakce na včelu nebo vosu. Já si s tím vytrpěla dost než na to přišli co to je… Jezdila jsem i na injekce do nemocnice aby mi zmizel otok a ve finále jen zánět v těle. Prý se tak tělo moje brání no kdo ví, ale vždycky vyfasuju nějaké antibiotika. Spíš už tam chodím jen když mě náhodou štípně vosa nebo včela to ty reakce mám větší. DOstanu dvoje antibiotika a jdu domů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí