Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mate prosim nekdo zkusenosti s podlahou Thermofix ? Uvazuji o ni do kuchyne a predsine (ve starem dome). Vypada moc pekne, pan ve firme Rieger ji moc doporucoval (naopak me nechtene odradil od marmolea, ktere se mi uplne prestalo libit)
diky
Manžel je podlahář a marmoleum ti taky nedoporučuje, že se opotřebuje a thermofix je prý dobrý, pokud máš rovnou podlahu, pokud ne, jsou vidět nerovnosti, jako u každýho lina a jinak je prý dobrý, že je zátěžový.
Diky!
Mne se teda marmoleum vzhledove nikdy moc nelibilo,spis jsem se do nej tak nejak nechala natlacit okolnostma a jak je to hit, priznavam. Porad jsem se snazila najit na nem neco uzasnyho, a ten ten pan u Riegra rikal, ze i meni barvu, ze se opotrebi, a kdyz rekl, ze se dava nejvic do nemocnic, sport.hal apod, tak jsem si to nejak rozmyslela.
Potom mi ukazal vzornik Thermofixu, a to se mi libilo moc. Nechci totiz laminat (plovoucku), ani dlazbu … Kuchyn mam samostatnou mistnost.
No vida, udelala jsi mi radost
Nekde jsem zahlidla, ze jsi podlahu menila vid ? Teda jestli jsem si Te nespletla ted ![]()
ahojky zrovna termofix nam pred mesicem nalepili do radovky,kterou renovujeme (obyvak,kuchyne,jidelna). Pod nej udelali sterku,takze nerovnosti se srovnali. Vypada to uzasne,jsem nadsena!!!
Moc pekny, clovek by rekl, ze je to drevena podlaha vid ![]()
Tak je rozhodnuto, jdu do Thermofixu. Do kuchyne i predsine, stejny vzor, mozna ruzne odstiny do kazdeho.
Prosim prosim rychly dotaz, nevite nekdo co jsou to „priznane spary“ a tehle podlahoviny ?
diky moc
Myslím si,že se počítá s tím,že ty spáry budou vidět,proto přiznané.
Jo dik, to me taky napadlo, ale nikde jsem nevycetla, jestli jde jenom o kosmetickej vysledek, nebo to ma i nejaky ucel.
U Thermofixu tloustky 2,5mm lze priobjednat priznane spary - jsem se docetla. Ale nikde jsem nenasla nejake vysvetleni, plusy a minusy proc mit nebo nemit … apod.
Ale diky, ja uz to necham byt, spary mit tedy (asi) nebudu, podlahu jsem objednala pres firmu, co nam rekonstruuje byt, tak at si s tim nejak poradej.
Dobrý den, moc se mi líbí vinyl.podlaha thermofix, ale manžel ji nechce. Bojí se, že bude studená, nemáme totiž podlahové vytápění. Nemáte někdo zkušenosti, jak je to s tepelnou izolací ve srovnání s PVC? Díky, díky moc za odpověď! dana
dadada píše:
Dobrý den, moc se mi líbí vinyl.podlaha thermofix, ale manžel ji nechce. Bojí se, že bude studená, nemáme totiž podlahové vytápění. Nemáte někdo zkušenosti, jak je to s tepelnou izolací ve srovnání s PVC? Díky, díky moc za odpověď! dana
Jak uz nazev napovida (thermo = teplo, fix = neco fixovat), problem s udrzenim tepla ve srovnani s obycejnym PVC by byt opravdu nemel ![]()
My ji uz mame, ale v byte jeste nebydlime, tak nemuzu poslouzit zkusenosti. Ale verim ji. I ze zatim kratkych navstev v byte vidim, ze podlaha je prijemna na doslap, ja myslim, ze budeme spokojeni.
Díky moc za zkušenost, vypadá to, že vinyl nakonec zvítězí i u nás ![]()
dadada píše:
Díky moc za zkušenost, vypadá to, že vinyl nakonec zvítězí i u nás
Neni zac, zkusenost z uzivani jeste nemam, jen chci napsat, ze podlaha se jmenuje PVC Thermofix, takze je to PVC. Nevim ted jaky je rozdil mezi PVC a vinylem, o kterem pises Ty … vzdycky si tohle najdu kdyz to zrovna potrebuju, a pak to smahem zapomenu ![]()