Podlaha v obýváku - dřevo, nebo koberec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
23.8.13 13:29
@jakkoli píše:
@martina.se
mam ten samy pocit, meli sme v dome, kde sme bydleli predtim - je to s etma neukliditelny, vse je na tom videt, i prebehnuti bosou nohou, navic je to oproti drevu studeny (mozna jen pocitove)

přesný.. já mám bohužel plovoučku v celém bytě - krom chotby a pláču denně při úklidu :zed: nikdy, opravdu nikdy více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.8.13 13:30

Všude krom kuchyně, koupelny a záchodu máme parkety… Kluci mají v pokojíku kusovej koberec se silnicema, jinak nic… :nevim: Pod náma nikdo nebydlí a i v zimě se to dalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
23.8.13 13:30

My máme plovoučku a spokojenost. Za mě teda v žádným případě ne koberec

• Citovat
  • Upravit
1000
23.8.13 13:33

@Nainuva Je to neútulné, studené, válí se po tom pořád prach, musí se to vytírat je navlhčeným hadrem bez saponátu a jednotlivé hrany se jakoby odlamují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
23.8.13 13:37

Máme dřevěnou, v přízemí. Studené to není, máme dobrou izolaci. Jen máme nějakou levnější, měkčí, tak jsou v ní sem tam díry, jak tam dcera mrská dřevěné hračky. Jinak spokojenost. Koberec máme jen menší před sedačkou (takže tam se dá pěkně hrát na zemi) a je s ním víc práce než s tím dřevem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
23.8.13 13:41

Máme staré parkety bez koberce a jsme spokojeni. Dřevo jsme měli v minulém bytě a měla bych strach, že si dítě každou chvíli zadře třísku. S parketama je to v pohodě, studené to není, naopak útulné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4456
23.8.13 13:42

My máme dřevěnou podlahu taky lakovanou. Studená není i když třeba lino je pocitově o hodně teplejší. Spíš jí dává dítě zabrat škrabancemi. Rozlití nevadí, když se to hned utře, tak zatím stopy nezůstaly. :roll: Tak jsme v obýváku zřídili hrací koutek s kobercem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4456
23.8.13 13:44
@Pipi 00 píše:
Máme dřevěnou, v přízemí. Studené to není, máme dobrou izolaci. Jen máme nějakou levnější, měkčí, tak jsou v ní sem tam díry, jak tam dcera mrská dřevěné hračky. Jinak spokojenost. Koberec máme jen menší před sedačkou (takže tam se dá pěkně hrát na zemi) a je s ním víc práce než s tím dřevem.

No my máme právě kvalitní dubovou s nějakým speciálním super odolným lakem a stejně ji malá hračkami pěkně rasuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
23.8.13 13:52

Máme dřevěnou podlahu, lakovanou. Je krásná, ale trochu studená, uprostřed býval malý koberec, ale jak malá začala lézt, přišlo mi to taky studené, tak jsme koupili spoustu tlustých pěnových puzzlů a udělali „koberec“ z nich. Esteticky v obýváku uznávám nic moc, ale je to opravdu teplé a dítko si na tom hodně vyhraje, dá se to i snadno otřít, když se něco vyleje apod. Až dítko povyroste, plánuju vrátit se k malému středovému koberci, jen o trochu tlustšímu ;) Do pokojíčku budeme dávat taky dřevěnou podlahu (tvrdý buk) + puzzle a koberec se silnicemi.
Jenom koberec na podlaze je fajn pocitově, ale mně vadí, že se nedá pořádně vyčistit. Dřevěnou podlahu můžu čas od času vytřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
23.8.13 13:55

Dřevo není zas tak studené, ne? Teda studenější než koberec ano, ale ne jako třeba dlažba.
My teda máme 2 malé děti a na podlaze PVC, koberec nemáme ani jeden a jsem ráda- věčně tu stírám podlahu a kdyby byl koberec, tak nevím, asi by byl na vyhazov tak po roce. Takhle jsem mohla malýho nechat celý léto jen v tričku bez plíny - když někde udělal loužičku, tak jsem to prostě hned utřela a malej si mohl větrat zadek.
Aby to nebylo tak úplně studené, tak máme v obýváku na hraní pěnové puzzle 16mm, to je teploučké, měkké, taky omyvatelné. Děti si na něm můžou hrát nebo já cvičit :palec:
Ale je teda taky fakt, že máme malý byt a když vařím, nepořádek z kuchyňského koutu se mi roznáší až do obýváku, takže koberec by se fakt špatně udržoval. Kdybych měla kuchyň oddělenou, tak bych asi taky volila do obýváku koberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
23.8.13 13:57

Máme plovoučku, pouze u sedačky a pod jídlením stolem máme pod nohy kusový koberec, který tak 2× ročně vytáhnu ven a pořádně vydrbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
23.8.13 14:02

@iila
Koukám, že máme podobnou zkušenost s puzzlema ;) Já jen zapomněla zmínit, že bydlíme v baráku a podlaha není pořádně zaizolovaná, proto asi ta studenost dřevěné podlahy. A koberec bych nedala i proto, že máme krbovky, to by byl za 2 roky na odpis… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
23.8.13 14:05

@zakelka,s Mame to stejne-stara drevena podlaha, ale opravena, namorena, nalakovana. Koberec nemame zadny. Planuji jen maly behoun pod konferencni stolek. Podlahove topeni nemame-v lete chodime vsude bosky, kdyz je chladneji, nosime pantofle (v ponozkach to klouze :lol: ). Jinak mame vsude plovoucky, jen veranda, koupelna, kuchyn dlazba a koberec jen v decaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
23.8.13 14:20

Akorát sem to psala ve vedlejší diskusi. Starý koberec vyhodit, podlahu zbrousit a nalakovat. Málokdo má štěstí, že tu dřevěnou podlahu už má, protože je drahá jak prase.
A je skvělá. Dřevo je teplé, dobře se to udržuje, není na tom hned vše vidět. Děckám bych třeba než si zvyknou pořídila nějaké podprdelníky/polštáře válecí a pod. Švagrová např. doma s úspěchem používá takový ten velký psí pelech, co nemá ty boky a malá, osmiletá, si jí na tom krásně hraje, když je jí od lina chladno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
23.8.13 14:26

My měli koberec a letos v čevnu jsme v celém bytě dávali plovoučku a nemůžu si ji vynachválit, je to super. Máme dvě děti,6 let a 2roky a pokud něco vylijí, nadrobí, nebo jinak umažou, jen to zametu, utřu a je uklizeno!!! Koberec jsem pořád drhla, kvůli pár drobkům furt vytahovala vysavač a stejně jsem neměla pocit čistoty.
Za mě určo plovoučka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný