Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jakkoli píše:
@martina.se
mam ten samy pocit, meli sme v dome, kde sme bydleli predtim - je to s etma neukliditelny, vse je na tom videt, i prebehnuti bosou nohou, navic je to oproti drevu studeny (mozna jen pocitove)
přesný.. já mám bohužel plovoučku v celém bytě - krom chotby a pláču denně při úklidu
nikdy, opravdu nikdy více.
Všude krom kuchyně, koupelny a záchodu máme parkety… Kluci mají v pokojíku kusovej koberec se silnicema, jinak nic…
Pod náma nikdo nebydlí a i v zimě se to dalo ![]()
My máme plovoučku a spokojenost. Za mě teda v žádným případě ne koberec
@Nainuva Je to neútulné, studené, válí se po tom pořád prach, musí se to vytírat je navlhčeným hadrem bez saponátu a jednotlivé hrany se jakoby odlamují.
Máme dřevěnou, v přízemí. Studené to není, máme dobrou izolaci. Jen máme nějakou levnější, měkčí, tak jsou v ní sem tam díry, jak tam dcera mrská dřevěné hračky. Jinak spokojenost. Koberec máme jen menší před sedačkou (takže tam se dá pěkně hrát na zemi) a je s ním víc práce než s tím dřevem.
Máme staré parkety bez koberce a jsme spokojeni. Dřevo jsme měli v minulém bytě a měla bych strach, že si dítě každou chvíli zadře třísku. S parketama je to v pohodě, studené to není, naopak útulné.
My máme dřevěnou podlahu taky lakovanou. Studená není i když třeba lino je pocitově o hodně teplejší. Spíš jí dává dítě zabrat škrabancemi. Rozlití nevadí, když se to hned utře, tak zatím stopy nezůstaly.
Tak jsme v obýváku zřídili hrací koutek s kobercem.
@Pipi 00 píše:
Máme dřevěnou, v přízemí. Studené to není, máme dobrou izolaci. Jen máme nějakou levnější, měkčí, tak jsou v ní sem tam díry, jak tam dcera mrská dřevěné hračky. Jinak spokojenost. Koberec máme jen menší před sedačkou (takže tam se dá pěkně hrát na zemi) a je s ním víc práce než s tím dřevem.
No my máme právě kvalitní dubovou s nějakým speciálním super odolným lakem a stejně ji malá hračkami pěkně rasuje. ![]()
Máme dřevěnou podlahu, lakovanou. Je krásná, ale trochu studená, uprostřed býval malý koberec, ale jak malá začala lézt, přišlo mi to taky studené, tak jsme koupili spoustu tlustých pěnových puzzlů a udělali „koberec“ z nich. Esteticky v obýváku uznávám nic moc, ale je to opravdu teplé a dítko si na tom hodně vyhraje, dá se to i snadno otřít, když se něco vyleje apod. Až dítko povyroste, plánuju vrátit se k malému středovému koberci, jen o trochu tlustšímu
Do pokojíčku budeme dávat taky dřevěnou podlahu (tvrdý buk) + puzzle a koberec se silnicemi.
Jenom koberec na podlaze je fajn pocitově, ale mně vadí, že se nedá pořádně vyčistit. Dřevěnou podlahu můžu čas od času vytřít.
Dřevo není zas tak studené, ne? Teda studenější než koberec ano, ale ne jako třeba dlažba.
My teda máme 2 malé děti a na podlaze PVC, koberec nemáme ani jeden a jsem ráda- věčně tu stírám podlahu a kdyby byl koberec, tak nevím, asi by byl na vyhazov tak po roce. Takhle jsem mohla malýho nechat celý léto jen v tričku bez plíny - když někde udělal loužičku, tak jsem to prostě hned utřela a malej si mohl větrat zadek.
Aby to nebylo tak úplně studené, tak máme v obýváku na hraní pěnové puzzle 16mm, to je teploučké, měkké, taky omyvatelné. Děti si na něm můžou hrát nebo já cvičit ![]()
Ale je teda taky fakt, že máme malý byt a když vařím, nepořádek z kuchyňského koutu se mi roznáší až do obýváku, takže koberec by se fakt špatně udržoval. Kdybych měla kuchyň oddělenou, tak bych asi taky volila do obýváku koberec.
Máme plovoučku, pouze u sedačky a pod jídlením stolem máme pod nohy kusový koberec, který tak 2× ročně vytáhnu ven a pořádně vydrbu.
@iila
Koukám, že máme podobnou zkušenost s puzzlema
Já jen zapomněla zmínit, že bydlíme v baráku a podlaha není pořádně zaizolovaná, proto asi ta studenost dřevěné podlahy. A koberec bych nedala i proto, že máme krbovky, to by byl za 2 roky na odpis… ![]()
@zakelka,s Mame to stejne-stara drevena podlaha, ale opravena, namorena, nalakovana. Koberec nemame zadny. Planuji jen maly behoun pod konferencni stolek. Podlahove topeni nemame-v lete chodime vsude bosky, kdyz je chladneji, nosime pantofle (v ponozkach to klouze
). Jinak mame vsude plovoucky, jen veranda, koupelna, kuchyn dlazba a koberec jen v decaku.
Akorát sem to psala ve vedlejší diskusi. Starý koberec vyhodit, podlahu zbrousit a nalakovat. Málokdo má štěstí, že tu dřevěnou podlahu už má, protože je drahá jak prase.
A je skvělá. Dřevo je teplé, dobře se to udržuje, není na tom hned vše vidět. Děckám bych třeba než si zvyknou pořídila nějaké podprdelníky/polštáře válecí a pod. Švagrová např. doma s úspěchem používá takový ten velký psí pelech, co nemá ty boky a malá, osmiletá, si jí na tom krásně hraje, když je jí od lina chladno…
My měli koberec a letos v čevnu jsme v celém bytě dávali plovoučku a nemůžu si ji vynachválit, je to super. Máme dvě děti,6 let a 2roky a pokud něco vylijí, nadrobí, nebo jinak umažou, jen to zametu, utřu a je uklizeno!!! Koberec jsem pořád drhla, kvůli pár drobkům furt vytahovala vysavač a stejně jsem neměla pocit čistoty.
Za mě určo plovoučka