Prosklené/plné dveře?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2453
23.8.13 09:20

Prosklené / plné dveře?

Jdu si pro názory a rady, protože sama nevím.

Vybíráme interiérové dveře do 1. patra RD. Máme vybranou barvu, dekor, ale teď se nemůžeme shodnout na typu.
V patře je chodba, z níž bude 6 dveří: pokoj 1, pokoj 2, šatna, koupelna, pračkovna, ložnice. V chodbě není okno a zdá se mně, že z přízemí se to moc neprosvětlí (jde o plné zděné schodiště, zatočené, takže toho světla proniká spíš míň). Moje představa je, že bychom dali do šatny dveře prosklené (3/4 skla) a zbytek plné. Zdá se mně to lepší i třeba z hlediska soukromí. I když je sklo jakékoliv, minimálně světlo z chodby při rozsvícení v noci cestou na záchod je prostě vidět.
Muž by raději viděl v šatně prosklené (v tom se shodneme), ale i ostatní dveře s úzkým skleněným pruhem, který by tu chodbu trošku prosvětlil, protože by pronikalo světlo z pokojů. Prý se to tak dělalo i v panelácích, že se dávaly do ložnic a dětských pokojů prosklené dveře.

Máte zkušenost s jedním či druhým typem dveří + chodbou bez okna. Jaká jsou pozitiva, negativa, daly byste to znovu, kdyby byla možnost to přehodnotit?

Předem děkuji za radu, musíme to během víkendu rozseknout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38179
23.8.13 09:24

@ana11
Udělal bych to tak, jak navrhuje tvůj muž, plné dveře bych dal jen do koupelny.
Dokonce prosklení bych volil co největší.
Dřív se to tak opravdu dělalo, byl to standard, teď si to samozřejmě dělá každý podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9263
23.8.13 09:25

Já bych to udělala jak říkáš ty. Měli jsme do ložnice a pokojíčku dveře prosklené a už nikdy víc. Před nedávnem jsme dávali nové a plné. Je to rozdíl, někdo rozsvítí v noci na chodbě a hned to máš i v ložnici :zed: za mě bych dala jen do šatny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
23.8.13 09:26

Ahoj, mám zkušenost z bytu s prosklenými dveřmi do pokojů a vždy mě v noci vzbudilo, když šel někdo na záchod a rozsvítil. Fakt peklo. Ne každý tak blbě spí, ale u nás v domě jsem na plných dveřích do pokojů/ložnic trvala. Ale my máme v chodbě malé okno. To už radši prosklít koupelnu, tam by mi to tak nevadilo, u šatny vůbec ne.
Jedna architektka mi kdysi vykládala, ale to platí spíš pro přízemí, že návštěva vleze vždy do prosklených dveří, t. j. by to měl být obývák a ne nějaká šatna. To jen pro zajímavost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
23.8.13 09:27

Takže chlapi vs. ženy? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.8.13 09:29

@ana11 my máme v koupelně i na záchod dveře s tím cca 15cm pruhem skla. Jsem maximálně spokojená. Rozhodně to nenarušuje nijak soukromí a hlavně hned z dálky vidím že tam někdo je. Což oceňuji hlavně při návštěvách kdy ztrácím přehled o tom kdo je kde :lol:. Do pokojů máme prosklené dveře ( takové ty se čtyřmi skleněnými výplněmi ) a zatím jsem moc spokojená. Kamarádka teda tvrdí že když v obýváku svítíš tak to světlo pak ruší dítě v pokoji… ale… některé děti zase chtějí před usnutím světlo a tohle je dostatečné a nemusíš mu tam pak chodit zhasínat až usne… :nevim: Na druhou stranu u nás se málo kdy chodí spát tak pozdě aby to dětem stihlo vadit :lol: (zatím tedy žádné nemáme… tak uvidím co přinese realita)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
23.8.13 09:31
@ana11 píše:

Jo, my se o to taky hádali :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
23.8.13 09:31
ana11 píše:

Taky to tak vidím, ale nevidím to rád, doufám že je to jen náhoda, takovéhle věci by s pohlavím souviset neměly. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ještě mě napadlo k osvětlení chodby v noci, volil nějaké hodně tlumení světlo, klidně pár LED diod, které skoro nic nežerou, budou svítit celou noc a budou umožňovat orientaci, něco jako když v noci svítí střešním oknem měsíc, při cestě na WC to v noci dostačuje a to stejné bych udělal i v koupelně, pokud tam nemáte okno samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.8.13 09:32

Tak já jsem asi chlap :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
23.8.13 09:33
sweet78 píše:
Tak já jsem asi chlap :mrgreen:

Taky koukám. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
23.8.13 09:33

@Heineken Fakt je, že dneska se dá osvětlení řešit podstatně líp než dřív. Já si peklo se světlem z chodby pamatuju ještě z osmdesátých let. To nebylo nic jinýho než žárovka na stropě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.8.13 09:34

@Heineken souhlasím… ideální dát přímo do zdi jen pár LED co klidně můžou svítit celou noc… a tím pádem na to člověk zvykne a neruší ho to… přitom cestou přes chodbu o nic nezakopne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
23.8.13 09:34

Já jsem pro prosklené jen do šatny. Světlo opravdu vadí. měli jsme prosklené do ložnice -už nikdy.!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.8.13 09:35

Ono taky ještě záleží jak vyřešíš ten pokoj kde spíš.. a je jedno jestli je to ložnice nebo děcák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
23.8.13 09:35

@ana11 ahoj, my bydlíme v panelovem dome a chodba zadne okno nema, tudiz jsme hledali takovy kompromis. a vybrali jsme tohle : http://www.lignis.cz/…1-linie.aspx mame pasek skla u kliky a sklo te takove mlecne. me osobne zadne svetlo z chodby nerusi :) preju stastny vyber ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný