Prosklené/plné dveře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
307
9.9.16 22:39

@Moise Tak to je super, tak asi už mám rozhodnuto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
9.9.16 22:42

@Šarlota4 Právě že tyhle maj jen bud s celým sklem a nebo bez skla, do půlky tyhle nemaj, ale zase to sklo neni ani moc na střed tak že by byla vidět spíš tak jedna noha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
9.9.16 22:49
@ana11 píše:
Jdu si pro názory a rady, protože sama nevím.

Vybíráme interiérové dveře do 1. patra RD. Máme vybranou barvu, dekor, ale teď se nemůžeme shodnout na typu.
V patře je chodba, z níž bude 6 dveří: pokoj 1, pokoj 2, šatna, koupelna, pračkovna, ložnice. V chodbě není okno a zdá se mně, že z přízemí se to moc neprosvětlí (jde o plné zděné schodiště, zatočené, takže toho světla proniká spíš míň). Moje představa je, že bychom dali do šatny dveře prosklené (3/4 skla) a zbytek plné. Zdá se mně to lepší i třeba z hlediska soukromí. I když je sklo jakékoliv, minimálně světlo z chodby při rozsvícení v noci cestou na záchod je prostě vidět.
Muž by raději viděl v šatně prosklené (v tom se shodneme), ale i ostatní dveře s úzkým skleněným pruhem, který by tu chodbu trošku prosvětlil, protože by pronikalo světlo z pokojů. Prý se to tak dělalo i v panelácích, že se dávaly do ložnic a dětských pokojů prosklené dveře.

Máte zkušenost s jedním či druhým typem dveří + chodbou bez okna. Jaká jsou pozitiva, negativa, daly byste to znovu, kdyby byla možnost to přehodnotit?

Předem děkuji za radu, musíme to během víkendu rozseknout :nevim:

Určitě bych dala do pokojů kde se spí plné dveře. Prosklené nikdy více. Je to vopruz, jednak hůře odtlumí zvuky a druhak světlo. Nevyspí se nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
9.9.16 22:59

Mame celosklenene i v koupelne s WC, matne sklo, videt tam neni, ale krasne to prosvetli prostor, nemusis se toho bat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
9.9.16 23:02

@Jenye Děkuji za názor :) už jsem rozhodnutá :) budou se sklem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
9.9.16 23:22

Koupelna i zachod s mlecnym sklem ok. Blbe je to do dveri loznice a pokojicku. Po zkusenostech z naseho domku bych uz sklo do pokoju, kde se spi, nedala - to by clovek neveril, jak si svetlo (treba z televize) dokaze najit cestu az k posteli a rusit. Nevim, jak stare mate deti, jak tvrde spi…
A urcite doporucuji ty prvni - maji min plochy, ze ktere se musi utirat prach :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
9.9.16 23:40

@Terezie231 v celém domě máme stejné dveře - plné. Úplně nám to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
10.9.16 00:21

Mame v celem byte stejne dvere. S pruhem Satinato skla na vzdalene strane od kliky dveri a velika spokojenost. Vypada to sladene a v obou koupelnach to nicemu neprekazi. Neni videt dovnitr ani ven, jen je videt, ze se uvnitr sviti, ale zadne siluety nic. Jedny mame posuvne na zed a i ty mame ve stejnem designu. Prikladam fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
10.9.16 09:39

Kdyz jsme se nastehovali do bytu a vsude byly stare tezke plne dvere, lezlo mi to na nervy a chtela jsem je hned vymenit. Ted mame 2 male deti, treti na ceste a jsem fakt rada, ze jsme se k tomu nedokopali. Diky bohu za plny dvere, proskleny si poridime az deti budou z baraku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.10.16 10:29

odhlučnění

Dobrý den, já bych měla dotaz trochu jiný. Pokud máte plné a částečně prosklené dveře, které více zadržují hluk. Moc děkuji za odpověďi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný