Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šarlota4 Právě že tyhle maj jen bud s celým sklem a nebo bez skla, do půlky tyhle nemaj, ale zase to sklo neni ani moc na střed tak že by byla vidět spíš tak jedna noha ![]()
@ana11 píše:
Jdu si pro názory a rady, protože sama nevím.Vybíráme interiérové dveře do 1. patra RD. Máme vybranou barvu, dekor, ale teď se nemůžeme shodnout na typu.
V patře je chodba, z níž bude 6 dveří: pokoj 1, pokoj 2, šatna, koupelna, pračkovna, ložnice. V chodbě není okno a zdá se mně, že z přízemí se to moc neprosvětlí (jde o plné zděné schodiště, zatočené, takže toho světla proniká spíš míň). Moje představa je, že bychom dali do šatny dveře prosklené (3/4 skla) a zbytek plné. Zdá se mně to lepší i třeba z hlediska soukromí. I když je sklo jakékoliv, minimálně světlo z chodby při rozsvícení v noci cestou na záchod je prostě vidět.
Muž by raději viděl v šatně prosklené (v tom se shodneme), ale i ostatní dveře s úzkým skleněným pruhem, který by tu chodbu trošku prosvětlil, protože by pronikalo světlo z pokojů. Prý se to tak dělalo i v panelácích, že se dávaly do ložnic a dětských pokojů prosklené dveře.Máte zkušenost s jedním či druhým typem dveří + chodbou bez okna. Jaká jsou pozitiva, negativa, daly byste to znovu, kdyby byla možnost to přehodnotit?
Předem děkuji za radu, musíme to během víkendu rozseknout
Určitě bych dala do pokojů kde se spí plné dveře. Prosklené nikdy více. Je to vopruz, jednak hůře odtlumí zvuky a druhak světlo. Nevyspí se nikdo.
Mame celosklenene i v koupelne s WC, matne sklo, videt tam neni, ale krasne to prosvetli prostor, nemusis se toho bat ![]()
Koupelna i zachod s mlecnym sklem ok. Blbe je to do dveri loznice a pokojicku. Po zkusenostech z naseho domku bych uz sklo do pokoju, kde se spi, nedala - to by clovek neveril, jak si svetlo (treba z televize) dokaze najit cestu az k posteli a rusit. Nevim, jak stare mate deti, jak tvrde spi…
A urcite doporucuji ty prvni - maji min plochy, ze ktere se musi utirat prach ![]()
@Terezie231 v celém domě máme stejné dveře - plné. Úplně nám to vyhovuje.
Mame v celem byte stejne dvere. S pruhem Satinato skla na vzdalene strane od kliky dveri a velika spokojenost. Vypada to sladene a v obou koupelnach to nicemu neprekazi. Neni videt dovnitr ani ven, jen je videt, ze se uvnitr sviti, ale zadne siluety nic. Jedny mame posuvne na zed a i ty mame ve stejnem designu. Prikladam fotku.
Kdyz jsme se nastehovali do bytu a vsude byly stare tezke plne dvere, lezlo mi to na nervy a chtela jsem je hned vymenit. Ted mame 2 male deti, treti na ceste a jsem fakt rada, ze jsme se k tomu nedokopali. Diky bohu za plny dvere, proskleny si poridime az deti budou z baraku. ![]()
Dobrý den, já bych měla dotaz trochu jiný. Pokud máte plné a částečně prosklené dveře, které více zadržují hluk. Moc děkuji za odpověďi.