Prosklené/plné dveře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2453
23.8.13 09:36

@Heineken na chodbě by ty diody zařídit šly. Spíš se bojím toho, že já mám docela slabé spaní a opravdu mě zbudí všechno. Na druhou stranu stejně máme dveře otevřené, takže když jde dítě v noci na záchod, jsem vzhůru tak jako tak. Spíš tím myslím do budoucna, až budou děti větší a já si budu moci s klidným svědomím zavřít dveře, ať se postarají samy o sebe.

V koupelně jsou okna dvě, takže ještě by bylo řešení nechávat přes den dveře do koupelny otevřené, případně dát tu úzkou prosklenou proužku tam + prosklené dveře do šatny.

@Pipi 00 to je zajímavý s těma prosklenýma dveřma a i tomu věřím. Tohle bude naštěstí ale v patře a tam pustím jen pár vyvolených, nemám ráda takové ty šmejdící průvody v bytě od každého. Rodinu samozřejmě ano, ale u známých není důvod, aby nahoru chodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.8.13 09:38

Máme prosklené všude, v noci na chodbě svítí oranžové orientační světýlko, plu jedno i u záchodu, takže se nemusí svítit velkým světlem.
Jinak by na chodbě byla tma jak v dupce :mrgreen:
Dala jsem tam kvůli tomu i malé akvárko, tak to svítí přes den, v noci ta světýlka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.8.13 09:38

Když máš dveře tak že ti svítí přímo do obličeje… tak pokud nespíš ale teprve usínáš tak ti to prostě vadit může… ale když třeba v děcáku dáš postel bokem a ještě před ni postavíš policový díl s plnými zády tak to nepřímé světlo už neruší.. aspoň teda já s ním nikdy neměla problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
23.8.13 09:39

@Schara přesně tenhle typ zvažujeme (když už prosklené). S nějaký vzorovaným sklem, aby nešlo dovnitř vidět. Ale pořád se mně zdá, že tam pak není v pokoji 100% soukromí. Přijde Ti, že ten proužek by pustil na chodbu nějaké světlo? Mně se u toho mléčného (vzorovaného) skla zdá, že to není moc valné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.8.13 09:41

@ana11 na tu koupelnu… kamarádka co si nekompromisně stojí za plnými dveřmi do pokojů tak při výměně dveří chtěla do koupelny prosklené… manžel jí to nedovolil ale ona toho pořád lituje.. že co by prý bylo světla v chodbě - také mají v koupelně okno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
23.8.13 09:42

Máme to tak. NA chodbě se nám schází 4 dveře (kuchyň, koupelna, ložnice, veranda), dvoje mají jeden prosklený pruh ana celou výšku, dvoje dva pruhy Jsou tam matná skla, tak přes není úplně vidět, ale dodají světlo. Původně měli být celé prosklené, ale to jsme kvůli dětem zavrhli a udělali dva pruhy. Já jsem spokojená.
U našich jsme taky měli všdechny dveře, kromě záchodu a koupelny prosklené a líbilo se mi to a vyhovovalo všem.

Příspěvek upraven 23.08.13 v 09:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
23.8.13 09:43
@sweet78 píše:
@ana11 na tu koupelnu… kamarádka co si nekompromisně stojí za plnými dveřmi do pokojů tak při výměně dveří chtěla do koupelny prosklené… manžel jí to nedovolil ale ona toho pořád lituje.. že co by prý bylo světla v chodbě - také mají v koupelně okno.

Tu koupelnu zvažuju. Ne teda 3/4 sklo jako do šatny, ale ten pruh. Ale zas koupelna… no asi jsem fakt divná, ale my nikdy neměli dveře prosklené a nějak si na tu myšlenku neumím zvyknout. Ale do koupelny by to nemuselo vadit, ačkoliv přímo v zorném úhlu toho skla bude vana. Na druhou stranu kdo by tam chodil očumovat :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569

@Schara tak mi všude máme Domašov model 44 a Linie model 41 je v koupelně a na záchodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266

@ana11 je tam svetla tak aby se clovek neprerazil o neco :) ale je pravda ze jsme v panelaku chodba ma 2×3 metry, zadne schodiste tam neni. A mame ty dvere tmave orechove a podlahy taky, to dela asi taky sve. kdyz zvolis svetlejsi typ podlahy a dveri, taky to bude jina… to jsem zase videla u sousedu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
23.8.13 09:45

@sweet78 je, tak koupelna a zachod byla jasna volba :mrgreen: dvere plne :lol: to by se muz zblaznil kdyby tam byl kousicek skla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
23.8.13 09:45

@Schara máme světlou podlahu, tmavé dveře a přece jenom tam půjde i světlo z přízemí (málo ale přece).

Zatím je osvětlení udělané na čidlo, což se mně zdá super kdykoliv, jen ne v noci, aby se při sebemenším pohybu rozsvítilo vše na plný výkon. Ještě to musíme poladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.8.13 09:46

@ana11 a hlavně se všichni navzájem znáte že :mrgreen: jen návštěvám to může přijít zvláštní… na druhou stranu když už u vás někdo bude přespávat a půjde se večer umýt do koupelny tak to bude člověk co ho znáš dobře a rozhodně nebudeš rušit jeho soukromí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.8.13 09:47

@Schara ten můj taky nejdřív vyváděl… ale přesvědčila jsem ho :mrgreen: a dneska je rád.. nemáme tam totiž okno a takhle si na záchodě přes den nemusí rozsvěcet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
23.8.13 09:47

My zrovna všude měníme skleněné výplně za polykarbonát z bezpečnostních důvodů, kvůli dítěti, které nám roste a je divočejší.

Neteř to sklo u nich doma málem zabilo v jedenácti letech. Uklouzla a projelo jí tělo dveřma. Půlka v jedné místnost, nohy na chodbě a ještě, že se horní díl skla neutrhl a nesecvak jí v pase komplet.

Prosklený dveře hezký, ale já bych si to dávala s rozumem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
23.8.13 09:49

@ana11 to cidlo musi byt fajn, ale chapu na noc asi moc ne. znami to maji tak, ze maji u podlahy jemne svitici svetylko, kvuli diteti, v takovem koutu, ze je to ani nerusi a kdykoliv jde vlastne kdokoliv na zachod v noci nemusi sviti. to se mi jako reseni libi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný