Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sweet78 píše:
@ana11 a hlavně se všichni navzájem znáte žejen návštěvám to může přijít zvláštní… na druhou stranu když už u vás někdo bude přespávat a půjde se večer umýt do koupelny tak to bude člověk co ho znáš dobře a rozhodně nebudeš rušit jeho soukromí…
My máme pokoj pro hosty dole i s koupelnou, čili na přespání by návštěva zůstávala dole. Samozřejmě kdyby jich bylo víc, tak bychom je museli rozmístit, ale my zas tak ve velkém návštěvy nemíváme - tohle se nám zatím nestalo. Na druhou stranu v současném domě nemáme možnost ubytovat víc jak jednu rodinu, proto jsme nikdy nezvali víc.
@sweet78 manzel si radsi rozsviti
coz o to kdyz je clovek doma sam, ok, ale kdyz prijde navsteva, to i kdyby musel sebevic, tak by snad na ten zachod nesel
![]()
@PeBa právě proto máme tyto http://www.lignis.cz/…odel-44.aspx
ty přepážky to trochu dítěti komplikují trefit se do díry aby prolítlo skrz ![]()
@Schara já jsem chlapovi vysvětlila že přece ty dveře do záchodu nejsou v obýváku když někdo sedí na sedačce tak aby viděl přímo na něj ale že jsou v chodbě kterou maximálně někdo může projít když by odcházel… takže při letmém pohledu přece nebude vidět ani kdo tam vlastně sedí… ![]()
My máme doma takové dveře, jen jiný dekor skla a odstín dveří a jsou super, máme dvě divoké děti a dvěři je neberou ani to skolo neláká
http://www.zlomek.cz/?… jsou to ty S2 přes delé sklo uprostřed
Jinak výplň máme MASTERCARE a spokojenost… chtěla jsem teda FLUTES ale z důvodu šetření se šlo do „bezpříplatkové“ a vůbec to nevadí.. naprostá spokojenost ![]()
Já mám v patře ložnice 3 a koupelnu, koupelna plné dveře, ložnice s pruhem. Jako pro děti mi to přijde nevhodné, třeba ještě nespěj, jdu kolem, zahlídnou skrz sklo pohyb a mají tendence se dovolávat. Může vadit i rozsvícení na chodbě za tmy, že je to světlo vzbudí. Dveře hůř izolují zvuk. Já bych už do ložnic určitě takové dveře nechtěla, nepřijde mi to praktické. A stejně tak v koupelně dveře s dolní mřížkou, úplně naprd, sprcha je slyšet, spláchnutí…
Do všech pokojů máme prosklene, jen do koupelny plné. Jako nezmíněné pozitivum vidim i to, ze muzu nechat rozsviceno v předsíni a v pokoji zhasnout, vytvorim tak viditelno, ale přítmí. Ocenim to při uspavani, nemoc dětí, kdyz je jim v noci špatne…
My máme v paneláku dveře do ložnice, obýváku i dětského pokoje prosklené z větší části. Je to moc pěkné a chodbu bez oken to opravdu hodně prosvětlí. Nevýhodou je to soukromí. Za dvěřmi v ložnisi je skříň a když se u ní člověk převléká, je to z chodby vidět i kydž je sklo lehce strukturované a tmavší. Při spaní mě světlo z chodby ruší jen občas.
I u rodičů v bytě bylo sklo ve dveřích v dětském pokoji. V pubertě jsem byla na soukromí háklivá, tak jsem si tam pověsila závěs ![]()
Plné dveře bych dala do koupelny, jinak bych dala jak říká Tvůj muž sklenění pruh prostředkem, mléčné sklo aby nebylo vidět a je to, jednak to krásně vypadá, druhak to světlo na té chodbě
Mame v panelaku chodbu, kam nejde svetlo vubec, navic blbe zahnutou, takze jen z obyvaku prosklit nestaci. Zachod a koupelna pochopitelne bez oken, ale tam ja naopak chtela, aby bylo zvenku videt, zda se tam sviti nebo ne, tak jsem to vyresila luxferama nade dverma, ktere pak pres den trosku prosvetli i tu koupelnu. Do loznic jsem bojovala s ti, jestli uplnout tmu v chodbe nebo svetlo v loznicich, nakonec jsem do loznic dala ze 2/3 prosklene (cele jsem nechtela, tatinek jako dite taky prolitnul tim sklem, co bylo az na zem) a dle toho pak usporadala i pokoje. Dcera ma postylku bokem ve vyklenku, takze i kdyz rozsvitim na chodbe, vubec ji to nevadi, ba naopak, kdyz tam v noci pribehnu, kdyz place, tak nemusim svitit ani nocni lampickou, abych trochu videla, staci rozsvitit na chodbe a to tlumene svetlo bokem je dostacujici. A fakt teda je, ze jsme navic dali do chodby zrcadlo, ktere to svetlo hezky odrazi, takze kdyz jdu v noci na zachod, ani si nemusim svitit, protoze ta trocha svetla z ulice se tam diky prosklenym dverim a zrcadlum pekne rozptyli.
Já osobně mám skleněné, takové ty hrubé bublinky, dveře v koupelně, v chodbě už léta nefunguje lustr (průšvih někde ve zdi
) a ještě nám to nikdy nevadilo tak, abychom ji rozkopali a světlo opravili, protože je tam z koupelny vidět dostatečně. Zároveň ale není do koupelny vidět, maximálně silueta, co ž má výhodu, že vidim, když tam někdo je - u nás jsou návštěvy docela často, takže ocením, že kamarádovi nevlítnu na záchod (máme ho společný s koupelnou).
Naopak dveře do ložnice prosklené jsou velmi nepraktické, co se malej narodil, máme ve dveřích závěs
i mě to vadí, když jdu spát a v kuchyni, odkud tam světlo jde, někdo něco rochá…
Takže za mě prosklené dveře do koupelny, ostatní plné. Na osvětlení tak, aby se člověk nezabil, to stačí.
My jsme schvaůlne dali do detskeho pokoje prosklene dvere, protoze jsem predpokladala, ze to deti budou mit rady - pamatuji si, jak jsem byla rada vecer za svetlo pronikajici dvermi pres sklo. Opravdu jsou decka spokojena. Jinak ja jsem svetlomil a dala bych prosklene dvere vsude, kde se to jen trochu snese. klidne i matne do koupelny.
My měli prosklené dveře na záchodě u našich, normálně 2/3 takové to bublinkovaté sklo. A jak jsem na to zvyklá, tak kdekoliv jinde trpím schízama, že mi na záchod někdo vleze, protože nevidí, že tam jsem ![]()
Zas zamykat se bojím, že to nepůjde odemknout
A ne všude klíče mají - my taky nemáme, ať se tam nezamkne náhodou Majda.