Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemělo by se stát nic, protože podmínka byla za něco úplně jiného než za napadení.
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se informovat. Bývalý přítel jedné známé je v podmínce za řízení pod vlivem alkoholu a teď nedávno ji fyzicky napadl, dost, má i podlitiny apod. a prý to nebylo poprvé. Co by se stalo, kdyby ho udala? což nejspíš stejně určitě neudělá, protože s ním už nechce mít nic společného.
Můj manžel měl bohužel taky podmínku za alkohol za volantem, kdy ještě v mládí blbnul. Tak jsme se o tom už bavili. Kdyby třeba za volantem někoho srazil co by se stalo a vyšlo z toho že nic protože je to úplně jiný přestupek. Naštěstí mu už podmínka skončila, tak to již řešit nemusíme
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se informovat. Bývalý přítel jedné známé je v podmínce za řízení pod vlivem alkoholu a teď nedávno ji fyzicky napadl, dost, má i podlitiny apod. a prý to nebylo poprvé. Co by se stalo, kdyby ho udala? což nejspíš stejně určitě neudělá, protože s ním už nechce mít nic společného.
mohlo by se mu to připočíst.. ovšem pokud ho ona neudá, tak je marný nad tim špekulovat.. jen škoda, že to takovýmu xindlovi projde ![]()
Ať se stane cokoliv, měla by ho jít udat. Přece to takovýmu hajz*ovi jen tak neprojde. Zmátil jí jednou, může klidně podruhý. Nebo nějakou jinou ženu..
Pokud odsouzený s podmínkou ve zkušební době páchá další trestnou činnost, soud podmíněné odsouzení zruší a nařídí výkon odloženého trestu. Je úplně jedno, jestli je to stejná či jiná trestná činnost, imho rady shora jsou bludy.
@Moucharda
Taky jsem se domnívala, že když je to jiná trestná činnost, tak se to nesčítá. Díky za info ![]()
@Anonymní píše:
Udat, nechat zavřít. Jinak si bude myslet, že je nesmrtelný.
Pravni vyklad:
Je tedy podstatné si uvědomit, že podmíněně odsouzený je v průběhu zkušební doby povinen vést řádný život, přičemž trestní zákoník v žádném ze svých ustanovení nedefinuje, co se tímto řádným životem míní. V každém případě však lze uzavřít, že řádný život vede mimo jiné ten, kdo ve zkušební době nepáchá jakoukoli trestnou činnost. Pokud tedy podmíněně odsouzený ve zkušební době spáchá další trestný čin, může soud rozhodnout o tom, že se neosvědčil a původně podmíněně odložený trest odnětí svobody bude vykonán. V takovém případě není rozhodné, zda spadá nově spáchaný trestný čin do stejné skupiny (např. majetkové trestné činy, trestné činy proti životu a zdraví apod.), jako trestný čin, pro který byl pachatel dříve podmíněně odsouzen, či zda se jedná o trestný čin z jiné skupiny.
@Anonymní píše:
Tak teď teda nevím, kdo má pravdu
ten, kdo říká, že se to započte.. ono je naprosto fuk, za co tu podmínku má, prostě ji porušil, hotovo.
Takze mi z toho vyplyva, ze to neni automaticke, vzdycky to posuzuje soud, ale obecne je dalsi trestny cin nebo vazny prestupek duvod k narizeni vykonu trestu ![]()
(a tak nejak predpokladam, ze fyzicke napadeni zeny opravdu nespada pod „radny zivot“)
@Anonymní píše:Moucharda
Tak teď teda nevím, kdo má pravdu
@Ali-Ali píše:
Takze mi z toho vyplyva, ze to neni automaticke, vzdycky to posuzuje soud, ale obecne je dalsi trestny cin nebo vazny prestupek duvod k narizeni vykonu trestu
(a tak nejak predpokladam, ze fyzicke napadeni zeny opravdu nespada pod „radny zivot“)
Je to sice trochu zjednodušené, ale ano.
@Ali-Ali Děkuji za poučení, myslila jsem si, že to tak bude, ale nikdy jsem to nečetla takhle srozumitelně vysvětleno.