Podnájem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17124
5.9.09 18:15

Podnájem

Zajímalo by mě kolik kdo platíte za podnájem a hlavně jak moc Vás to finančně zatěžuje.Jsem rozvedená,rodinný dům ,kde jsme bydleli,je manžela.Dostal ho darem a dnes v něm bydlí se svou přítelkyní a mou někdejší nejlepší kamarádkou.A já žiji s přítelem a s dvěma dětmi v podnájmu.Zvládáme to,ale je to šok,platit najednou tolik peněz každý měsíc za bydlení.Naneštěstí si v současné době z vážných důvodů nemůžeme vzít hypotéku.A tak nezbývá než dál platit za pronajatý byt.Byla bych ráda,kdyby se ozval někdo ,kdo je na tom podobně.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
5.9.09 19:24

pokud chceš vědět, jaký nájem se kde platí, koukni se na jakýkoliv server s realitami - strašně moc závisí na lokalitě, velikosti bytu a hlavně na jeho vybavení.

jsme s manželem a dcerou v podnájmu 3+1, včetně poplatků platíme 14tis, náš příjem je cca 35tis, a když vezmu naše splátky a jiný pravidelný výdaje, tak nám nezbývá nic extra, ale nevadí to. Spíš bych byla radši, kdybychom si tuhle částku mohli platit v hypotéce za svoje, ale ani my na hypotéku prostě nedošáhneme :-(

Teď jsme hledali jiný byt na přestěhování (kvůli kvalitě bytu) a za 3+1 v lokalitě, kam bychom chtěli, se nájem pohybuje od 10tis bez poplatků a to je obvykle nezařízený a s ne moc dobrou kuch.linkou, případně v přízemí (což nechceme), takže musíme slevit z požadavků a volit jinou lokalitu :?

• Citovat
  • Upravit
2977
5.9.09 19:50

Výše nájemného je různé podle lokality a vybavení bytu.
Levněji to vychází bez realitky než přes realitku.
A mimochodem, pokud bych řešila bydlení půjčkou, tak rozhodně ne hypotékou, raději stavebko :!
Ale jinak je to prostě drahé všude, vždycky to bude velká zátěž na rodinný rozpočet, takže čím dřív do svého i s dluhem tím lépe, protože pak člověk dává měsíčně v podstatě totéž, jen si už platí dluh za svoje bydlení.
Můžeš zkusit zažádat o příspěvek na bydlení.....nemám s tím zkušenost, ale za zkoušku nic nedáš aspoň dočasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
5.9.09 21:51

My jsme ještě dostali výhodný úvěr od státu, od Státního fondu rozvoje bydlení, podrobnosti na www.sfrb.cz. A úžasný je, že za každý nově narozený dítě vám umáznou 30000 :lol: Jinak teď se asi banky víc bojí dávat úvěry, vím, že je třeba problém, když nejsi zaměstnanec, ale pracuješ na živnosťák. BYdlela jsem v městským bytě, kde jsme už taky platili skoro desítku měsíčně (teda vč. poplatků), takže je určitě lepší splácet svůj majetek. Ale chápu, že někdo na hypču fakt nedosáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
6.9.09 20:35

Díky za názory a rady.My nemáme podnájem extra drahý.Sehnali jsme ho za 10000kč měsíčně i s poplatky.je to 3+1s balkonem.Hezký a zrenovovaný byt.neztěžuji si.Ale prostě mě děsí,že není náš a kdykoliv se budeme muset s dětmi odstěhovat.První podnájem kam jsem se po odchodu od manžela stěhovala byl 4+1 za 10000kč a původně měl být na dlouhou dobu.jenže místo toho jsme museli shánět za rok jiný.Naštěstí se nám ale podařilo vlastní iniciativou sehnat byt jen o ulici vedle… :) Což je kvuli dětem naprosto super.
Ale i s relativně levným podnájmem je to pro nás zátěž.Máme samozdřejmě i jiné poplatky a úvěry.tak je to opravdu hodně náročný.
Chtěla jsem prostě vědět jak to kdo zvládá a hlavně že nejsem sama.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.9.09 22:47
Emanka píše: … Jinak teď se asi banky víc bojí dávat úvěry, vím, že je třeba problém, když nejsi zaměstnanec, ale pracuješ na živnosťák. BYdlela jsem v městským bytě, kde jsme už taky platili skoro desítku měsíčně (teda vč. poplatků), takže je určitě lepší splácet svůj majetek. Ale chápu, že někdo na hypču fakt nedosáhne.

jj to je přesně ono, práce na živnosťák a žádná nemovitost, která by mohla sloužit jako zástava, ani nikdo, kdo by mohl být ručitelem … a hned jsme nedůveryhodný uchazeči. Ohledy, že tu částku (v součtu splátka + poplatky za byt) teď tak jako tak platíme, nikdo nebere v úvahu. Takže žijeme tak, abychom si moc nevyskakovali a co nejvíc ušetřili v hotovosti, a to máme i fin.poradce, sám ale řekl, že jsme oříšek

• Citovat
  • Upravit
17124
7.9.09 23:19

No my to taky pytlíkujem jak se dá.Ale tedy ušetřit se nám nedaří.Problém byl ,že jsme začínali od začátku.Což znamená…vše komplet zařídit,od rychlovarný konvice po pračku a televizi.Byla jsem pitomá a odešla od manžela jen s věcmi pro děti a můj přítel udělal něco podobného.To by člověk nevěřil co vše je potřeba,zvlášt když jsou doma děti.Zvykla jsem si ty věci prostě mít a ted najednou nic a vše znovu kupovat.Ale tak nějak se ted dá říct ,že je to už v pohodě.Ted jen makat a makat at můžeme platit podnájem a složenky a jídlo,školu a tak dále.......Někdy je to opravdu šílený. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.9.09 10:34

ddinna - posílám ti SZ

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.12 20:20

Ahoj holky, prosím raduuuu!!! Jsme v podnájmu, smlouva propadla v červnu, ale automaticky se prodloužila. Řekli jsme že v září odcházíme, on že v pohodě, že dohodou, našla jsem za nás náhradu, vše v pohodě. Den poté sms, že chce nájem - 3× nájem. Že jsem mu ho nezaplatila. Protože poslední nájmy jsem mu dávala do ruky, chtěl do ruky. Takže… Mi tvrdí že jsem mu poslední 3 nájmy nezaplatila.Ve smlouvě je také že jsem mu dávala 2× kauci, přitom jsem mu jí nedávala, řekl že ji odpouští, že ji nechce.
A teď? Babo raď… :jazyk: Chce po mě nájmy, ale podruhé :think:

• Citovat
  • Upravit
11733
16.8.12 20:23

A máš nějaký doklad o zaplacení :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
16.8.12 20:25
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím raduuuu!!! Jsme v podnájmu, smlouva propadla v červnu, ale automaticky se prodloužila. Řekli jsme že v září odcházíme, on že v pohodě, že dohodou, našla jsem za nás náhradu, vše v pohodě. Den poté sms, že chce nájem - 3× nájem. Že jsem mu ho nezaplatila. Protože poslední nájmy jsem mu dávala do ruky, chtěl do ruky. Takže… Mi tvrdí že jsem mu poslední 3 nájmy nezaplatila.Ve smlouvě je také že jsem mu dávala 2× kauci, přitom jsem mu jí nedávala, řekl že ji odpouští, že ji nechce.
A teď? Babo raď… :jazyk: Chce po mě nájmy, ale podruhé :think:

A žádné potvrzení s podpisem nemáš? no jestli ne, tak je to špatné, já zásadně odesílám na účet a když ne, tak napíšu něco jako nájem ve výši ::::.:: jsem zaplatila za měsíc ten a ten tehdy a tehdy a chci od něj podpis s datumem. Každopádně držím palce, ale je to asi nějakej vyčůránek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16965
16.8.12 20:55

Pokud to potvrzení nemáš, tak to je špatné.. na druhou stranu máš potvrzení, že jsi mu dávala kauci (smlouvu :-)) A jestli z toho budou spory, doporučím Ti- varuj ty náhradníky za vás - věř mi, že mu to přinese více problémů:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
16.8.12 21:20

Nájemní smlouva se automaticky neprodlužuje vždy musí být sepsána písemně, v případě že jste již nebnovili písemně nájemní smlouvu at už dodatkem nebo novou smlouvou byl to nájem načerno tudiž nejsou žádná práva ani povinnosti. Navíc pokud jsi mu dávala poslední peníze na ruku určitě z toho neodváděl dan z příjmu tak mu řekni že ho kdyžtak nahlásíš na finančák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anifeee
18.2.13 13:42

Zdravim.. chtela bych mym dotazem oslovit hlavne @mag a @kintly (jelikoz co jsem zde cetla, vecem kolem smluv rozumi), ale i vsechny ostatni, ktery by vedeli odpovedi… takze vysvetlim situaci: Jsem v podnajmu, ktery vznikl datem 1.1.2009 a je na dobu urcitou tzn. na rok. Ve smlouve mam formulku, ze se smlouva nadale automaticky prodluzuje, pokud ani jedna ze stran nepoda vypoved 3 mesice predem pred ‚koncem‘ te rocni smlouvy. Jenze ted jsem se dozvedela, ze tedy automaticky nic neni-nevznika, musi se do smlouvy napsat dodatek anebo napsat uplne nova smlouva na dalsi rok.. To bych pochopila. Ja tam ovsem zadny dodatek, ani novou smlouvu nemam, mam jen tu smlouvu od 1.1.2009 s tim, ze pronajimatel si mysli, ze je to automaticky osetreno tou danou vetou ve smlouve, ze ma podnajem nadale pokracovat. Podle vseho je ted ta smlouva tedy neplatna. A ja se ptam.. Co se stane, kdyz treba tento mesic nezaplatim najem? (v umyslu to nemam, ciste teoreticky) Muze po me pronajimatel neco chtit, kdyz smlouva je neplatna, vymahat najem za nejaky nasledujici mesic, kdyz jsem tu vlastne nacerno? Muze se nekde s tim nezaplacenym najmem ohanet, nebo mu vsude reknou, ze smlouva je neplatna a ma smulu on? Je to tedy jeho blbost prip. neznalost, ze dodatek (novou smlouvu)nedopsal? Ptam se ciste teoreticky, samozrejme ho na to nejspis na to upozornim sama, ale jen me zajima, co z toho muze byt za problemy. Diky za odpovedi a hezky den.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max