Příspěvek na uhlí v hmotné nouzi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
podnájem
ahojík nevíte někdo jak to doopravdy je když si jdete žádat na hmotnou nouzi o příspěvek na uhlí? Jsem sama s 1,5 ročním synem bydlím v podnájmu (6 tisíc ) a rodičák a soc.příspěvek nám dělá 8100,– Kč otec s náma nežije a ani neplatí vyživné i když ho má soudně. Trestní oznámení mohu podat až v lednu 2011. Loni nám na uhlí přidali a letos mi řekli ,že nemám nárok na nic když jsem v podnájmu a nejsem zde hlášena trvale a že pokud nemám trestní oznámení tak to berou jako že otec platí ( a on neplatí !!) Můžete mi říct jak je možný,že jeden rok přidají a druhý ne? Děkuji moc za info nebo radu co dělat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kakaca: pokud nemas trvalej pobyt tak enmas narok nic.
A trestni oznameni muzes podat uz ted.Nevim proc by jsi nemohla.ta doba musi byt delsi jak ctvrt roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trestní oznámení můžeš podat po 4 měsících neplacení (dřív bylo půl roku, od letoška jen ty 4 měsíce) - pokud už teď nějakou dobu neplatí, proč to jde až v lednu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nene, jsou 4 měsíce. posílám odkaz
http://www.mesec.cz/…e-vyzivneho/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsi rychlejsi uz jsem to nasla.Ale proc jsem mela za to ze tri??tak to nevim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:
Kakaca: pokud nemas trvalej pobyt tak enmas narok nic.
A trestni oznameni muzes podat uz ted.Nevim proc by jsi nemohla.ta doba musi byt delsi jak ctvrt roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
soudně to nabylo právní moci 18.8.2010 a na polici mi řekli ať přijdu po 18.lednu 2011 tak nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kattkko, to nevím, proč jsi myslela 3 měsíce…napadá mě - to platí na Slovensku, tak leda, že by tě to zmátlo.
Kakaco, posilam ti odkaz na jedny stránky, kde si můžeš proklikat, na jaké dávky bys mohla mít nárok a za jakých podmmínek. Stačí jen kliknout na daný rámeček s názvem dávky a vyjedou ti podmínky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otec dítěte byl za to již jednou odsouzený? On byl odsouzený za neplacení do měsíce srpna 2010 (předpokládám…)? Tzn. potom by to tak vycházelo - září až prosinec by nesměl platit, abys mohla zase jít na PČR a znovu ho udat. Ale jestli byl odsouzený za kratší dobu, tak bys mohla jít i dřív… záleží jak zní výrok rozsudku - je celkem jedno, kdy nabyl právní moci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kakaco-opravdu svízelná situace,máš se co ohánět,aby si vše finančně zvládala.Pro letošek se dělaly škrty na všem možným,takže možná proto to minulý rok šlo a letos nejde.
A kde máš trvalé bydliště?Majitel nemovitosti nedovolí přihlásit k trvalému bydlišti?A co kdyby jsi šla bydlet k rodičům-zatím,dokud nepracuješ a jsi s dítětem doma.Měla by si to trošku jednodušší.A až začneš chodit do práce,tak si najdeš jiný byt do nájmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Kakaco!
Jednorázová dávka na uhlí se dává převážně klientům, kteří jsou na dávce v hmotné nouzi delší dobu. Zkoušela sis nejdřív podat klasickou žádost o dávku v hmotné nouzi? Opravdu je škoda, že nejsi trvale hlášena na bytě, kde bydlíš, protože tím přicházíš o hodně možností. Pokud tatínek neplatí, můžeš chtít výživné na dítě po jeho rodičích, pokud žijí. Ti by měli případně plnit vyživovací povinnost za tvého bývalého přítele. Ohledně tohoto kroku bych se obrátila na péči o dítě. Nehledě na to, že by si do dvou let dítěte měla uplatnit výživné na neprovdanou matku. Pro úřad stačí mít tento návrh aspoň podaný u soudu. To jak to poté dopadne je už věc jiná. Každopádně máš právo si žádost podat bez ohledu na to, zda ti ta pracovnice řekne, že ti nepřispějou. Musejí to posoudit a přijít k tobě na soc. š… samozřejmě, že během roku probíhají změny v zákonech…takže nemůžeš brát za pevné stanovisko, že minulý rok to bylo takto a tento rok by to mělo být stejné…bohužel to tak není…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
El Brno: je to mozne jak pises ze to tak majij na slovensku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit