Je ještě možný přepis RP na otce a zpět?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
prosím o radu
Milé maminky, chtěla bych vás poprosit o radu. Jsem na na tříleté RD, (neměla jsem nárok na MD, ale napsali jsme to na tatínka a potom zpětně po měsíci na mě). Jedná se mi o to, že plánujeme druhé miminko a chtěli jsme to udělat stejným způsobem, (nechci
být 4 roky doma, ted když 7600 se bude pobírsat jen do 9.měsíce dítěte:-((, ale známá mi řekla, že už to tak prý nejde, že tuto možnost, napsat to na otce již nejde. Nevíte, zda je to pravda?A pokud ano, nemá některá z vás zkušednost, jak by to šlo obejít? pokud se zadaří , půjdu z RD na RD. Moc děkuji za názory a krásný den všem:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ted to jde.Tak ze otec na jeden musi nastoupit na materskou.A pak je narok na rodicovskou doveloneu v tril.variante.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, takze kdyz ja nemela narok na PPM a napsala jsme na n ej rovnou rodicak, tak ted uz toto nejde, ale muze jit tedy na 1 den na materskou, zvoli, že rodicak budueme mit na tri roky A prepise se to na me?Pujde to vubec, kdyz ted pobiram rodicak? Moc dekuji, ja se v techto vecech nmoc neorinetuji:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted to jde.I u tebe.
Ale nevim jak od noveho roku.V navrhu bylo ze uz ani toto nepujde.Tak nevim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pokud vím, tak jsem o změnách na příští rok nic neslyšela, ale otec dítěte může jít na týden na mateřskou nejdříve po skončení šestinedělí a může si zvolit délku rodičáku a ten pak převést zpět na tebe, ale ten týden bude muset být doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nn, četla jsem celý týden. U některé z diskuzí jsem to také psala, ale už si nepamatuju která to byla, zkusím pohledat a případně najít odkaz kde jsem to četla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://aktualne.centrum.cz/…-skrty-2011/
tak jsem to našla a je to pod názvem Jak může otec pomoci k vyššímu RP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc,akorat nevim, jak to s tou materskou, manzel mi tvrdi, ze si nemuze vzit jen tak tyden, ze by ho vyhodili:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KaackaM píše:
Děkuji moc,akorat nevim, jak to s tou materskou, manzel mi tvrdi, ze si nemuze vzit jen tak tyden, ze by ho vyhodili:-(
Při rodičovské dovolené může otec chodit normálně do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc vam vsem dekuji za rady, pomohly jste mi:-)), jen by me jeste zajimaloo, jestli nekdo nemate nekoho ve svem okoli, kdo to tak udelal? Jak to v praxi probiha? Tu MD na tzv tyden musi preci povolit zamestnavatel, mam prvadu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KaackaM píše:
Moc vam vsem dekuji za rady, pomohly jste mi:-)), jen by me jeste zajimaloo, jestli nekdo nemate nekoho ve svem okoli, kdo to tak udelal? Jak to v praxi probiha? Tu MD na tzv tyden musi preci povolit zamestnavatel, mam prvadu?
Podle mě nic povolovat nemusí - zaměstnavatele se to přece nijak netýká…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
takže se to vše asi řeší se sociálkou a také mě napadlo, ldyz na ten tydne nastoupi na MD, tak asi ten mesic nebude mit vyplatu, protoze pri MD nesmi byt , tusim, vydelek vesti jak 5 tis.mesicne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit