RD x nemocenská

Anonymní
10.10.10 12:02

RD x nemocenská

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás neví jak je to s rodičovskou dovolenou a nemocenskou, mohou běžet současně? Ale bez rodičovského příspěvku. Mám dvouletý, ale RD na 3 roky a příštím rokem bychom se chtěli začít snažit o další mimi, ale nemůžu být doma zadarmo a práci vykonávat taky nemůžu (s prvním jsem byla na riziku). Nebo musím nejprv kontaktovat zaměstnavatele a zažádat ho (zřejmě písemnou formou) o zkrácení RD? Pokud by se mimi nezadařilo, tak bych to musela udělat stejně, ale raději se ptám, abych něco neprošvihla. Děkuji za případné reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.10.10 12:30

Ahoj,

RD nemůže běžet současně s nemocenskou,souběžně může být nemocenská a rodičovský příspěvek,ale musela by si mít rizikové těhotenství.Rodičovský příspěvek by si dostávala na dítě a nemocenskou na sebe.Zrušíš v práci rodičovskou dovolenou a nahlásíš neschopenku,na sociálce nic nehlásíš.

• Citovat
  • Upravit
891
10.10.10 14:53

Přesně tak. I když budeš rizikově těhotná (a budeš chtít tedy brát nemocenskou), i když těhotná nebudeš (a budeš tedy chtít chodit do práce), budeš se muset se zaměstnavatelem domluvit na zkrácení RD. Samozřejmě budeš asi předstírat, že chceš pracovat, a ne jít hned na nemocenskou. I tak ti ale nemusí vyhovět. Zaměstnavatel s tebou počítá od data, které jsi mu uvedla v žádosti o RD, je jen na něm, jestli si pro tebe udělá místo dřív… Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.10 15:03

No tak určitě bych na něj nevybalila, že do práce vlastně nastoupit nechci, ale hodlam si pořídit další mimčo, proto taky ten anonym, co kdyby náhodou? No myslim, že mě vezme, protože je to obrovská firma, která má podstavy zaměstnanců a chce po nich nemožné a se mnou byli spokojeni (až na jednoho, kterýmu se moje těhu nelíbilo, ale ať si trhne nohou, mladá jsem jen jednou a pořizovat si děti v důchodu by asi nemělo smysl a navíc by to už ani nešlo). Tak se o to pokusim a uvidíme, je to ve hvězdách…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat