Podnájem a myši

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16273
18.12.24 12:01
@Anonymní píše: Více

A jak jezdíš doteď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
18.12.24 13:26
@lilith1 píše: Více

U nás to fungovalo na 100%, dokonce nelezli ani do kulny do zradla koni, kde byli casto dvere dokoran. Po odstehovani - uz tam lezou i bez toho zradla :cert:. Ale do domu ne. Kazdopadne nemusi to fungovat vsude. Nam casto nosili mysi i pred prah. Ja kocky moc nemusim - ale tehdy jsem je vzala na milost :D.

• Citovat
  • Upravit
68961
18.12.24 14:05

Doporučuji nastudovat Nařízení vlády 308/2015 Sb. a zjistit, jaké opravy máte ze zákona dělat vy nebo majitel. Spousta nájemníků se dost diví. Mimochodem, tu díru ve dveřích máte v předávacím protokolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101645
18.12.24 14:19
@JancaS84 píše: Více

No, tak u nas je to přesně ta kocka, kdo nosí myši domů, živé samozřejmě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35767
18.12.24 14:25
@j.a.n.i1 píše: Více

Tak naše nosí mrtvý i ptáky. Živou přinesla naštěstí jen jednou, nebo spíš polomrtvou protože jsme ji chytla i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101645
18.12.24 14:53
@JancaS84 píše: Více

Tak nase i ty ptaky přitáhne živý… Tedy asi prvni dva byli mrtvi, ale s tema pak uz neni sranda, tak se naucila, jak to protáhnout živé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.24 14:58
@ugluk píše: Více

Nic takového tam není, ale je to starý dům takže to neřeší a majitel mi sám řekl že všichni co tu bydlí jsou zvyklý si dělat v bytě veškeré opravy na své náklady :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.24 15:00
@ugluk píše: Více

Ja nějak zhruba vím jaké opravy máme dělat my a to jsou spíše ty drobné věci a myslím že také záleží na částce že se to odvíjí od částky opravy ale podívám se ale tak nebo tak, majitel se k ničemu nemá a jak jsem již psala tak mi sám řekl že lidi co tu bydli jsou zvyklý na to ze veškeré opravy so dělají sami a na nej se neobrací tak se jeste divil kdyz jsem po něm něco chtela

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.24 15:02

No každopádně mě dnes opět čeká boj s myší, až mi mrazí, našla jsem zase bobky od myši na skříni, v pokojíčku malého a dokonce i v naší posteli 😭 ani nebudu spát, pokaždé když řešíme myši tak jsem vzhůru tak do 4 do rána než usnu únavou sama od sebe, ale jinak se snažím být vzhůru protože je to pro mě hrůza jít s klidem spát když tu je myš

• Citovat
  • Upravit
6626
18.12.24 15:06

A při tom by stačilo utěsnit díry, že? Ale to je evidentně moc logický….. proč to nenechat být a neprudit majitele, co to má totálně na háku….
Mimochodem, neexistuje předpis, který by nařizoval mít všechny dveře stejný. Jen musejí splňovat protipožární kriteria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
18.12.24 15:28

Tak moje zkušenosti s bojem s myší… Veškeré díry zalepit montážní pěnou, ale před tím vycpat drátěnkou. Obyčejnou drátěnkou na nádobí, tu rozvinout, nacpat do díry a přes to tu pěnu. Nedokážu si teda představit, jakou asi máte tu díru ve dveřích, my takhle vyřešili díru kolem kabelů ve špajzu, kam pak chodila do stěny myš hajat. Papat pak chodila do špajzu, ale vždycky zdrhla do té stěny… Nedoporučuju jed na myši. Jako on fakt funguje, ale ta myš pak někam zaleze a tam chcípne a týden to smrdí… Myš číslo 1. takhle zdechla a je pohřbena ve stěně… Dále nefunguje pískací plašička. Ale jako vůbec. Myš vesele běhala přes puštěnou plašičku… Na myš číslo 2. jsme koupili ultrazvukovou plašičku a tím jsme jí ze špajzu vyhnali do obýváku, kam sfině zalezla do gauče a v noci chodila do kuchyně. Tudíž jsme uklidila všechno jídlo a dala normální pastičku k odpadkáči a tam se chytla. Myš číslo 3. vůbec nešla do špajzu (ultrazvuková plašička fakt funguje) a rovnou šla do gauče, kde jsem jí podél stěny dala asi 3 pasti za sebou a když chtěla jít do kuchyně se nažrat, tak se chytla. Následně jsme koupili ještě jednu plašičku a tu máme venku u vchodových dveří a od té doby fakt nic…
Podotýkám, že k nám pronikla otevřenými dveřmi, nebo po fasádě větračkou rovnou do špajzu… Letos poprvé od smrti pejska jsme řešili tenhle problém, jinak byl klid, asi stačil pach psa.
Pardon za sloh :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21839
18.12.24 15:39

Kolegyně měla myš ve třetím patře v bytovém domě, v novostavbě. Rodina si z ní dělala srandu, že vidí myšky. Ona dala pastičku do kuchyně a do rána tam myš byla. Za čas další. Prý lezou po fasádě. A bylo to ve městě, nikde v polích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.24 16:45
@Lišťičková píše: Více

Nám se dokonce myš chytla i před každodenní pastičky až pátým dnem, teď je to tu zase :nevim:

• Citovat
  • Upravit
68961
18.12.24 16:48

A proto píšu, ať si to nastuduješ, i ty částky jsou tam uvedeny. A buď tedy pojedeš dle zákona (a je nutné mít předávací protokol se všemi uvedenými závadami) nebo holt podle toho, že majitel řekl, že lidi jsou zvyklí… no ale pak si nestěžuj, že pro vás nehne prstem. Když jsou lidi zvykli a vy to akceptujete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16273
18.12.24 16:49

Kdo chce, hledá způsob…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie