Podnájem a myši

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80062
19.12.24 11:27
@Anonymní píše: Více

Do třetice - čím se tam topilo dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.24 13:25
@inkakřivák píše: Více

Dřevem ale byl tu starý kotel na dřevo a ze začátku by mi ani nevadilo topit dřevem i jsme to několikrát zkoušeli ale šel z toho šílený smrad a kouř takový že jsem musela větrat okna všechny dokořán a dveře venkovní, úplně šedo, a i kvůli dítěti neni vhodné aby se probudil ráno a zima nebo v noci protože večer už nikdo nepřikládá jak se jde spát :nevim: byly to snad stoletý kamna jeste po někom kdo tu bydlel skoro celý život

• Citovat
  • Upravit
16292
19.12.24 13:27

Tam nebyl komín? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
19.12.24 13:28

Aha, jo. A vy jste jen tak na vlastní náklady koupili elektrokotel a udělali nové topení. No tak to byla výborná anekdota. Neznáte ještě nějakou takovou srandovní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.24 14:13

Vidím že tu jsou stále jen takové husy jako vy, jsou tu o výjimky ale málo, neptala jsem se na názory takže pokud se tak moc nudíte zkuste řešit své životy, pokaždé když někdo založí ať je to kdokoliv diskuzi vždy se najde někdo takový přesně jako vy a má takové přiblblé kecy že to není ani možný, nikdo se tu na nic takového neptal

• Citovat
  • Upravit
80062
19.12.24 14:17

Ale ale. No to se nediv, že se bavím. Protože na pohádky jsem už fakt moc stará. A na rozdíl od tebe vím, co je a co není možné. A vím, že není možné vyměnit kotel na tuhá paliva za kotel elektrický jen tak, kus za kus. Čili kecy v kleci. Řekla bych ti taky, že jsi husa, ale nechci urážet ty nevinné tvory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.24 14:20

Byl tu kotel na dřevo, kde byly udělané trubky s topením aby to teplo zahřívalo z chodby všechny místnosti, takže když odděláte kotel na pevná paliva a vyměníte elektrický kotel s tim ze vám to tu musí někdo zapojit plus elektřina tak ano lze, neptala jste se na bližší informace takže váš komentář je úplně zbytečný

• Citovat
  • Upravit
101682
19.12.24 14:26

Ale jo lze to, akorat ten kdo to takhle udela, tak je malinko pako a bude se divit tomu uctu za elektřinu :mrgreen:
Plus tedy pochybuji, ze byt, kde se na elektřině jen vari, ma takovy jistic, aby utahl elektrokotel, ale to uz je detail, že 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
19.12.24 14:35

Hele já ti můžu říct vlastní zkušenost. Máme kotel na tuhá paliva, chtěli jsme Elektro kotel před nějakým tím rokem. Nemozne..musely by se předělávat trubky ve zdech, což pochybuju že vy jste dělali…To prostě nejde jen vymenit kotel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101682
19.12.24 14:41
@Tajemnadama píše: Více

Tak jde to :mrgreen: to, ze je v mnoha případech pitomost to takto delat, uz je veci druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
19.12.24 14:43
@j.a.n.i1 píše: Více

Jenze je to úplná volovina. Můj tchán vlastní stavební firmu, když nám dělal plány na rekonstrukci, říkal že tohle by udělal jen de.bil co tomu nerozumi.. :nevim: Vysvětloval nám rozvody, následnou spotřebu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101682
19.12.24 14:47
@Tajemnadama píše: Více

No tak to sedi, ne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
19.12.24 14:51

No tak to povídej někomu úplně jinému, protože právě toto nejde. To je jen tvoje naivní představa. To je prostě mnohem složitější. A opravdu je úsměvné, že jste dle tebe investovali takové peníze do cizího bytu a klidně si necháš díru ve dveřích, protože stovku nedáš. To jsou povídky jak z večerníčku ovčí babičky. Barák v dezolátním stavu a vy v pohodě připojíte elektrokotel? Co rozvaděč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
19.12.24 14:53

@j.a.n.i1 @Tajemnadama no konečně si toho někdo všimnul taky. Proto jsem se na to topení ptala. Protože se mi fakt zdálo divné, že by si nechali díru, na kterou stačí jen kartuš pěny, když investovali desetitisíce. A na tom kotli se to dalo nejlíp poznat. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21850
19.12.24 14:55

Být jimi, tak si důkladně nejmíň každý měsíc píšu spotřebu a propočítam, kolik se bude doplácet na elektřinu. Těch dvacet tisíc, co tu psala je reálné, pouze pokud platí podobně vysokou zálohu. Zvláště, když je to nezatepleny starý barák v dezolatnim stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný