Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
jsem z vesnice, celý život na vesnici. A jako díte jsme bydlela v domě u pole a tohle jsme nikdy nezažili.
![]()
Taky bydlíme na vsi hned u pole a myši jsou věčný problém. Naštěstí tedy ne v domě, máme novostavbu, ale kdoví, co bude za 20 let. Co vím od sousedů, tak už všichni nějakou myš v domě řešili, ač ty domy nijak staré nejsou.
Každopádně co prokazatelně pomáhá, je kočka. Máme kocoura, byl to dlouhá léta bytový gaučák. Pochopitelně co jsme se přestěhovali, šel s námi a velmi toužil chodit ven. Dvakrát utekl a pak jsme ho začali pouštět. Letos jsme měli pod střechou uskladněná jablka, odjeli jsme na 14 dní pryč, kocour byl u známých na hlídání a když jsme se vrátili, polovina jablek byla nakousaná od myší. Tak jsme všechna jablka vyhodili. Koupili jsme nová, stále jsou na stejném místě, ale po dvou měsících ani kousnutí, a to jen díky tomu, že párkrát za den kocour obejde barák, případně nějakou myš chytí…
Pokud už jste tak moc za investovali do bytu, tak bych si koupila montážní pěnu a díru utěsnila. Ale asi to myši zase vykoušou. Píšeš o bytu. To je v domě víc bytů? Nedají se dát do společných prostor nějaké nástrahy s jedem?
Nevím, co je za problém tu díru zastříknout pěnou na vlastní náklady, budeš mít okamžitě klid. Na stěžejní místa pastičky a víc bych neřešila. Jak myslíš, že přežívají ty miliony dětí na vesnicích - nebo mají všechny myší mor? ![]()
Myslím si, že myši nemají blechy, stejně jako třeba opice.
A fakt existuje takový blázen, který by do nájemního bytu dával takové prachy, třeba za kotel? To snad ne.
Když jsme se nastěhovali do baráku, tak se nám za čas objevily myši ve sklepě. Zjistila jsem to díky tomu, že čas od času byla nějaká utopená v kyblíku s vodou, co stál pod plynovým kotlem. No moje nervy… Naštěstí mame doma tři kocourky. Z toho jeden chodí ven, takže začal chodit na službu i do sklepa a do týdne byl klid. Aleuseli jsme samozřejmě zafoukat všechny otvory, kterými by mohly do sklepa lézt. Jinak se po čase objevily znovu!
Jsi na vesnici, k tomu bohužel myši patří. Najít všechny škvíry a utěsnit, co jinýho? Proč investujete do cizího, to je taky mimo moje chápání. Máte za to slevu z nájmu?
Od té doby co máme kočku máme klid. Bydlíme na vesnici, všude kolem pole.
Nám se osvědčila v první řade kočka a taky pastičky, ale umělohmotný, tam stačí sebemenší pohyb a okamžitě sklapnou. Že i manžel se při natahování salámu skřípnul ![]()
Dát to na strategická místa, stříknout na to pěnu a co jiného taky. A nebýt úzkostlivá. A my taky s nimi bojujeme a děláme přesně tohhle + kočka.
Kočka. Stačí začít krmit cizí kočky venku a nějaká se na vesnici prikmotří. Když se budou motat kolem, myši nepřijdou - aspoň nám to na vesnici fungovalo. Taku úplně nechápu, proč děláte rekonstrukci u cizích
.
Tak jestli jste dali desitky tisic za linku a kotel, tak to uz ta jedna montazka asi diru do rozpočtu neudělá…
Dira ve dverich je naprd uz jen kvuli zimě, bude tudy utíkat teplo.
Nebo omrknout marketplace a koupit jine, kolikrát tam jsou dveře za hubičku, prave zrovna z nejakych rekonstrukcí.
Ja takhle koupila dvoje interierove, vyslo to levneji nez presklit původní, pan mel i vchodové, ty jsme nepotrebovali, ale chtel za ně asi 300,–
Jinak kdyz jsme jeste bydleli na baraku, mysi se tam taky obcas pred zimou stahovaly z polí. Nastrahy, diry ve zdi zasadroval s kousky skla, to neprokousou. A kočka 🐈 ![]()
@Anonymní píše: Více
Byt není váš a za svoje náklady tam děláte změny?
To už opravení jedné díry snad takový vítr v peněžence neudělá ![]()
Kdo bydlí v přízemí, tak musí s nějakou myší občas počítat. My, když jsme bydleli v přízemí, tak nám tam vběhly i v Praze. Nejlepší je mít kočku, to se tam pak neodváží.
Ahoj holky, já už jsem naprosto zoufalá, nevím si rady
v březnu tohoto roku jsme se stěhovali do podnájmu na vesnici. Jsme tu spokojení ale bohužel za tak krátkou dobu tu máme už po čtvrté myši, možná to zní hloupě, přece se nastaví pastička a je klid ale máme dvouleté dítě a už kvůli němu mi to tu začíná nevyhovovat, jsem tak unavená neustále čistit hračky a vše kde se mohla něčeho dotknout, mám z toho šílenou fobii a myšlenka, že může mít nějaké infekce, blechy, nikdy nevíte. Přemýšlím už o novém bydlení, majitel je naprosto laxní, na vše má čas, když jsem mi říkala, že ve venkovních dveřích je díra kterými chodí myši do bytu, už je to měsíc a nereagoval, jen že se po něčem podívá a díru třeba zapění, nic se nestalo a po zprávě o deratizaci ani neodpověděl. Já přece tohle nemůžu ani nechci dělat na své náklady, podotýkám jen, že ta díra u venkovních dveřích byla už když jsme se nastehovali. Do bytu jsme dali spoustu peněz a já už odmítám vše platit když se nejedná o můj byt, už tak jsme tu udělali podlahu, novou linku, kotel elektricky na topení a tak podobně. Co mohu v téhle chvíli dělat?