Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
No a nebylo by lepší a účelnější vykašlat se na principy a ucpat tu díru? Nervy má člověk jen jedny…
@ugluk píše: Více
Ja to akceptovat po tolika věcech odmítám ale na zprávy a volání mi nereaguje, ozve se jen když si přijde pro nájem
dovolat se věčně nejde a zprávy nečte nebo neodpovídá
@nozu píše: Více
To samozřejmě ano, už přemýšlíme na to co koupíme a uděláme si to sami ale nejspíš nebudu hrát jeho hru na to, že si vybere nájem a udělejte si vše sami. Předložím mu fakturuji poškozený majetek a ukážu mu rozkousaný dráty od myši z indukční desky a buď nám to zaplatí nebo o to dáme min na nájem. Opravdu už mi dochází trpělivost, myslela jsem si že když uděláme tolik jak pro nás tak i pro něj jelikož je to jeho byt a on se starat odmítá, že bude alespoň v některých věcech vstřícnější, tento byt měl hodnotu daleko nižší než tu co jsme z něj udělali doposud. Nejspíš mam v plánu že jak se odstěhujeme tak si vezmu vse z bytu, kromě kuchyňské linky, dřív tu bylo pár poliček a starý špinavý sporák. A i kdybych si měla odvést elektrický kotel tak to udělám, nejsem charita. O vše se musíme starat sami, je tu problém s myšima a žádná reakce, jen že se po něčem podívá. Ja byla zvykla na jiné chování od jiného majitele, a nezlobte se na mě ale kdyby to byl můj byt, je to moje věc se kterými nikoho zatěžovat nebudu ale tohle opravdu můj byt není.
Predkladat mu muzes co chceš, on fakt neni odpovedny za to, ze mate doma myš.
@j.a.n.i1 píše: Více
Vždyť je to chyba na jeho straně když jsem mu před měsícem sdělila že je díra ve dveřích ať to opraví a on ze se po něčem podívá a po měsíci nic, a myši tam jsou prave kvůli tomu ze s tím nic nedela, opravdu se nad sebou zamyslete a zkuste se vžít do situace vaše názory už mi připadají dost mimo
Nařízení vlády 308/2015 Sb. zejména paragraf 2, 3 a v paragrafu 4 odstavec b. Ano, lze to po něm požadovat, pokud máte v předávacím protokolu uvedenou díru ve dveřích. Pokud ne, tak si ji prostě opravíte, místo her kdo vyhraje a zakládání diskuzi na emiminu. Pan majitel sice taky bude pěkný vykuk, ale kdyby došlo na právníky a nedokážete mu, že tam ta díra byla již při předání, může se naopak on vozit po vás, že máte díru ve dveřích, víte o ní a tím, že ji neopravite, umožníte myším vniknout do domu a poškozovat jeho majetek.
@ugluk píše: Více
Jeho majetek tu není absolutně žádný kromě zdí které jsou ovšem dle mého názoru prolezlé už dost. V protokolu bylo pouze že se předává byt ve stavu normálním k bydlení, ale on sám i moje rodina co tu bydlí přes 10 let ví v jakém stavu byl. Pro ukázku Vám mohu přiložit fotografii kde se stav bytu nachází,,vhodný a v normálním stavu k pronájmu,, díry v zdech na stropě všude a druhá fotografie kde jsme opravili pokoj na své náklady. Obrázek si můžete udělat samy
Fotografie se přehodili ale rozdíl poznáte a pochopíte
Spis ty jsi mimo, nikdy neprokazes, ze by tam ta mys nebyla, kdyby tam nebyla ta dira, stejne jako neprokazes, ze uz tam byla pri nastěhování a ze to neni vec, kterou si mas opravit ty.
10 let tam vrážíte peníze do cizího bytu, stálo to dost a to vám bylo jedno. Ale jedna díra ve dveřích dokáže udělat najednou z toho mezinárodní konflikt, kdy odmítáte platit opravu, protože byt není váš
![]()
Jako vy jste dobrý masochisti, nastěhovat se do takovýho bordelu a vrazit do rekonstrukce tolik peněz
V porovnání s tím je jedna díra pod dveřmi fakt ten nejmenší problém. Majitel teď nebude mít nejmenší důvod řešit něco nad rámec zákona (ano, díru ve dveřích nemáte v předávacím protokolu - váš problém), protože když se díky tomu vystěhujete, bude pro něj snazší byt pronajmout za větší peníze. Jste trubky no.
A on vám držel pistoli u hlavy, abyste se tam nastěhovali? Nic z toho, co píšeš, nemáš nijak důkazně podložené. Podepsali jste dobrovolně protokol s “normálním” stavem, tak smůla.
A ty jsi zakladatelko slepá? Však od toho se chodí na prohlídky bytu. Píšeš že rodina tam žije 10 let, oni toho pronajímatele neznají? Měli jste se dohodnout předem, jak budete postupovat v rekonstrukci. Ono to fakt nefunguje jak si každý myslí. Že se někam nakvartyruji, a pronajímatel začne skákat jak oni piskaji. ![]()
Ze zájmu, jaké tam bylo topení původně? Že jste museli koupit kotel?
Počkej, vy jste podepsali tohle jako normální stav? No tak to se modlete, aby to pak po vás nechtěl v normálním stavu vrátit. Jako on bude pan majitel taky pěkný číslo, ale proboha, když jdu do nájmu, sepisují absolutně všecko, když to přebírám a fotim jak o život a fotky jsou nezbytnou součástí předávací dokumentace. Teď nevymýšlej blbosti, máš problém, tak ho res, díru oprav. Pokud nechceš masochistický žít v domě s dírou jen z nějakého vyššího principu, že by to měl zaplatit pan majitel. A v dalším ubytování, prosím, použij zbytky zdravého rozumu a trvej na sepsání absolutně všeho.