Podnájem a myši

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21576
18.12.24 17:00
@Anonymní píše: Více

No a nebylo by lepší a účelnější vykašlat se na principy a ucpat tu díru? Nervy má člověk jen jedny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.24 22:01
@ugluk píše: Více

Ja to akceptovat po tolika věcech odmítám ale na zprávy a volání mi nereaguje, ozve se jen když si přijde pro nájem :nevim: dovolat se věčně nejde a zprávy nečte nebo neodpovídá

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.24 22:07
@nozu píše: Více

To samozřejmě ano, už přemýšlíme na to co koupíme a uděláme si to sami ale nejspíš nebudu hrát jeho hru na to, že si vybere nájem a udělejte si vše sami. Předložím mu fakturuji poškozený majetek a ukážu mu rozkousaný dráty od myši z indukční desky a buď nám to zaplatí nebo o to dáme min na nájem. Opravdu už mi dochází trpělivost, myslela jsem si že když uděláme tolik jak pro nás tak i pro něj jelikož je to jeho byt a on se starat odmítá, že bude alespoň v některých věcech vstřícnější, tento byt měl hodnotu daleko nižší než tu co jsme z něj udělali doposud. Nejspíš mam v plánu že jak se odstěhujeme tak si vezmu vse z bytu, kromě kuchyňské linky, dřív tu bylo pár poliček a starý špinavý sporák. A i kdybych si měla odvést elektrický kotel tak to udělám, nejsem charita. O vše se musíme starat sami, je tu problém s myšima a žádná reakce, jen že se po něčem podívá. Ja byla zvykla na jiné chování od jiného majitele, a nezlobte se na mě ale kdyby to byl můj byt, je to moje věc se kterými nikoho zatěžovat nebudu ale tohle opravdu můj byt není.

• Citovat
  • Upravit
101642
18.12.24 22:36

Predkladat mu muzes co chceš, on fakt neni odpovedny za to, ze mate doma myš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.24 22:56
@j.a.n.i1 píše: Více

Vždyť je to chyba na jeho straně když jsem mu před měsícem sdělila že je díra ve dveřích ať to opraví a on ze se po něčem podívá a po měsíci nic, a myši tam jsou prave kvůli tomu ze s tím nic nedela, opravdu se nad sebou zamyslete a zkuste se vžít do situace vaše názory už mi připadají dost mimo

• Citovat
  • Upravit
68956
18.12.24 23:49

Nařízení vlády 308/2015 Sb. zejména paragraf 2, 3 a v paragrafu 4 odstavec b. Ano, lze to po něm požadovat, pokud máte v předávacím protokolu uvedenou díru ve dveřích. Pokud ne, tak si ji prostě opravíte, místo her kdo vyhraje a zakládání diskuzi na emiminu. Pan majitel sice taky bude pěkný vykuk, ale kdyby došlo na právníky a nedokážete mu, že tam ta díra byla již při předání, může se naopak on vozit po vás, že máte díru ve dveřích, víte o ní a tím, že ji neopravite, umožníte myším vniknout do domu a poškozovat jeho majetek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.24 00:37
@ugluk píše: Více

Jeho majetek tu není absolutně žádný kromě zdí které jsou ovšem dle mého názoru prolezlé už dost. V protokolu bylo pouze že se předává byt ve stavu normálním k bydlení, ale on sám i moje rodina co tu bydlí přes 10 let ví v jakém stavu byl. Pro ukázku Vám mohu přiložit fotografii kde se stav bytu nachází,,vhodný a v normálním stavu k pronájmu,, díry v zdech na stropě všude a druhá fotografie kde jsme opravili pokoj na své náklady. Obrázek si můžete udělat samy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.24 00:39

Fotografie se přehodili ale rozdíl poznáte a pochopíte

• Citovat
  • Upravit
101642
19.12.24 05:43

Spis ty jsi mimo, nikdy neprokazes, ze by tam ta mys nebyla, kdyby tam nebyla ta dira, stejne jako neprokazes, ze uz tam byla pri nastěhování a ze to neni vec, kterou si mas opravit ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
19.12.24 07:03

10 let tam vrážíte peníze do cizího bytu, stálo to dost a to vám bylo jedno. Ale jedna díra ve dveřích dokáže udělat najednou z toho mezinárodní konflikt, kdy odmítáte platit opravu, protože byt není váš :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 07:17

Jako vy jste dobrý masochisti, nastěhovat se do takovýho bordelu a vrazit do rekonstrukce tolik peněz 8o 8o V porovnání s tím je jedna díra pod dveřmi fakt ten nejmenší problém. Majitel teď nebude mít nejmenší důvod řešit něco nad rámec zákona (ano, díru ve dveřích nemáte v předávacím protokolu - váš problém), protože když se díky tomu vystěhujete, bude pro něj snazší byt pronajmout za větší peníze. Jste trubky no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24653
19.12.24 07:21

A on vám držel pistoli u hlavy, abyste se tam nastěhovali? Nic z toho, co píšeš, nemáš nijak důkazně podložené. Podepsali jste dobrovolně protokol s “normálním” stavem, tak smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
19.12.24 07:34

A ty jsi zakladatelko slepá? Však od toho se chodí na prohlídky bytu. Píšeš že rodina tam žije 10 let, oni toho pronajímatele neznají? Měli jste se dohodnout předem, jak budete postupovat v rekonstrukci. Ono to fakt nefunguje jak si každý myslí. Že se někam nakvartyruji, a pronajímatel začne skákat jak oni piskaji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80026
19.12.24 07:37

Ze zájmu, jaké tam bylo topení původně? Že jste museli koupit kotel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
19.12.24 07:44

Počkej, vy jste podepsali tohle jako normální stav? No tak to se modlete, aby to pak po vás nechtěl v normálním stavu vrátit. Jako on bude pan majitel taky pěkný číslo, ale proboha, když jdu do nájmu, sepisují absolutně všecko, když to přebírám a fotim jak o život a fotky jsou nezbytnou součástí předávací dokumentace. Teď nevymýšlej blbosti, máš problém, tak ho res, díru oprav. Pokud nechceš masochistický žít v domě s dírou jen z nějakého vyššího principu, že by to měl zaplatit pan majitel. A v dalším ubytování, prosím, použij zbytky zdravého rozumu a trvej na sepsání absolutně všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný