Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Natali14 ne, bez smlouvy nikdy ani ránu. Je to jen a jen její vyčůranost a pro vás velké riziko. My když jsme kdysi s mužem bydleli v Plzni, tak jsme smlouvu měli, platili jsme majiteli na ruku a on nám dával potvrzení o zaplacení.
Jo a mimochodem, ty 2 tisíce by svému známému z RK měla dát ona, ne Ty! Ona ho obešla, ona Tě kontaktovala a toto Ti nabídla. Jestli využila jeho, aby tam vodil klienty a přitom nechce smlouvu přes RK, měla by jeho náklady uhradit ze svého!! ![]()
Je fakt křivá, nechtěla bych s ní mít nic společného. Přeplatky za služby byste od ní také nikdy neviděli…atd.
@budla Tak já si hlavně myslím, že provizi RK by VŽDY měl platit ten kdo byt pronajímá, protože on si je najal, on s nimi má smlouvu…
@beruska9 píše:
Nesla bych do toho. Taky jsme meli podnajem bez realitky, ale smlouvu jsme meli.
Jinak smlouvu s vami podepsat muze a zda to prizna v danich je uz pak jeji starost.
Presne tak. V zadnem pripade bych nedala 24 tis. nekomu „jen tak do ruky“. Ani na zadny papir o pujcce. Neznam v dnesni dobe nikho, kdo by chtel pronajimat nebo bydlet beze smlouvy. I pri predani alimentu na ruku vetsina lidi mezi sebou sepisuji potvrzeni. A bydleni s ditetem bez jistoty aspon mesicni vypovedni lhuty… Ja bych do toho nesla. To, jestli bude platit dane je ciste zalezitost te pani a jeji sousedu. Pro ni musi byt logicke, ze pro vas je nevyhodne ji napraskat, protoze prijdete o bydleni.
To si presne taky myslim jen jsem chtela vedet co ona z toho bude mit kdyz nebude mit smlouvu, dane at si neplati ale nechapu tu smlouvu.. Taky jsem ji rikala ze di tam za mesic muze prijit s policajtama ze jsme ji tam vnikli na to rekla ze by ji nikdo neveril.. A stema 2 tis taky mate pravdu, jdu ji volat a reknu ze jdem jinam, diky moc vam vsem ![]()
@j.a.n.i1 on s nima má smlouvu o zprostředkování pronájmu, nicméně hodně RK má stanoveno, že provizi za zprostředkování si bere od nájemce. I nájemce, který osloví RK, asi podepisuje smlouvu o zprostředkování ![]()
Já tedy RK nikdy provizi neplatila. Beru to tak, že já mám byt a ten RK nabízím, aby „na něm vydělala“. Kdybych měla platit provizi, raději si nájemce seženu sama a vyšlo by mě to s nižšími náklady.
Nájemní smlouvu mám stejně vlastní, nepoužívám nájemní smlouvy RK.
Já to takhle měla když jsem se stěhovala od rodičů. Ale byt byl mého zaměstnavatele, platila jsem nájem 2tisíce, plus kolem tisícovky energie. Ale byl to známý. Kdybych toho člověka neznala, tak do toho nejdu. A já u něj neměla žádnou kauci, nájem mi strhávál z výplaty.
K čemu je ti byt bez smlouvy? Nemůžeš se tam pak přihlásit k trvalému pobytu, bez toho ti dítě zase nevezmou do školky (alespoň u nás tedy ne), nemáš žádnou jistotu, že tě nevyrazí do týdne apod.
@budla Já to zas beru tak, že nebudu platit za službu, kterou dělá realitka zejména pro majitele a našla bych si jiný pronájem.
Presne, najemnik plati RK za sluzby, za smlouvu treba a tak, a ja nebudu preci platit 2 tis za to ze tam s nami jel kdyz ona ho obesla.. Nemela vubec reagovat na muj dotaz.. Navic je to znamy a ja nemam jistotu ze vubec mu ty 2 tis dala, pze to jsme meli dat taky ji ze uz mu to udajne dala
@j.a.n.i1 píše:
@budla Já to zas beru tak, že nebudu platit za službu, kterou dělá realitka zejména pro majitele a našla bych si jiný pronájem.
Za sluzbu kterou nechces platit nemusis, to je jasne. Pak ale nereaguj na inzerci RK a hledej primo od majitelu. Tim ze zavolas makleri a domluvis si s nim schuzku, uz sluzeb RK vyuzivas.
Docela se divím, že vůbec o něčem takovém přemýšlíš, že by jsi neměla smlouvu..
Podnájem bez smlouvy jednoznačně ne.
@Natali14 píše:
Presne, najemnik plati RK za sluzby, za smlouvu treba a tak, a ja nebudu preci platit 2 tis za to ze tam s nami jel kdyz ona ho obesla.. Nemela vubec reagovat na muj dotaz.. Navic je to znamy a ja nemam jistotu ze vubec mu ty 2 tis dala, pze to jsme meli dat taky ji ze uz mu to udajne dala
Hlavne neplatit nikomu nic bez dokladu.