Podnikání přes fb
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Podnikání přes fb
Ahoj, moc prosím, není tu někdo, kdo by mi poradil?
S kamarádkou bychom chtěly vytvořit na fb skupinku a prodávat dětské oblečení, knihy.
Přeprodej, je to na fb všude.
Ale nechceme to dělat nějak načerno, chceme si k rodičovské přivydělat nějakou korunu.
A zajímá mě, jak začít? Co vše potřebuji? Jak to funguje?
Musím si udělat živnost?
A dál? ![]()
Už jen prodávám?
Myslím, že by to vydělalo tak 1-5 tisíc za měsíc maximálně, nechceme nic velkého.
Musím pak dělat účetnictví?
Samozřejmě si vše budu zjišťovat, ale kdyby někdo měl zkušenost, a polopatě mi řekl co a jak. Děkuji moc
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@nikina1521 ano, musíš si zařídit živnost.
1. Živnostenský úřad a tam si nahlásíš jakou chceš živnost. V tvém případě asi maloobchod a velkoobchod.
2. Pokud si na živnosťáku zaškrtneš, že chceš přes jednotný formulář registrovat, tak už nemusíš chodit na zdravotní pojišťovnu a sociálku. Pokud si to nezaškrtneš, tak se musíš přihlásit i tam. Pokud jsi na rodičáku, tak první rok neplatíš zálohy, až na konci roku při podání přehledu doplatíš.
3. Přihlásit se na finančák.
4. Pokud se budeš propagovat na Facebooku, tak s vystavením faktury od nich se do 15-ti dnů musíš stát identifikovanou osobou. Pak musíš podávat přiznání k DPH. Identifikovana osoba nepodává kontrolní hlášení.
Podvojné účetnictví nevedeš-povedeš si daňovou evidenci.
Snad jsem na nic nezapomněla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikina1521 píše:
Ahoj, moc prosím, není tu někdo, kdo by mi poradil?
S kamarádkou bychom chtěly vytvořit na fb skupinku a prodávat dětské oblečení, knihy.
Přeprodej, je to na fb všude.
Ale nechceme to dělat nějak načerno, chceme si k rodičovské přivydělat nějakou korunu.
A zajímá mě, jak začít? Co vše potřebuji? Jak to funguje?
Musím si udělat živnost?
A dál?
Už jen prodávám?
Myslím, že by to vydělalo tak 1-5 tisíc za měsíc maximálně, nechceme nic velkého.
Musím pak dělat účetnictví?
Samozřejmě si vše budu zjišťovat, ale kdyby někdo měl zkušenost, a polopatě mi řekl co a jak. Děkuji moc.
Ano, musíš mít ŽL a vést evidenci. Vzhledem k tomu, že toho je všude mraky, tak byste musely mít joooo dobrý věci a hlavně ceny. Obávám se, že v dnešní době se to fakt nevyplatí ![]()
- Citovat
- Upravit