Trable s kolegy v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28
14.9.22 16:52

Trable s kolegy v práci

Ahoj chci se zeptat už někdy někdo byl v situaci kdy normálně chodil do práce všechno v pohodě a když najednou nahodíte že odmítate za ostatní chodit do práce když se jim to zrovna nehodí a nebo si v práci vypijou tady je to mimochodem naprosto běžná praxe… Tak jste hned ti špatní? Mám 3 dny z celého týdne volno a prostě vědí že to tak mám a že s tím nehodlám nijak hýbat… Vědí taky že mám doma psa a stejně pindaj když řeknu že tu prostě nezustanu na noční z denní… Jeden co tu je se prej může přetrhnout a že je tady pořád ale mě to upřímně moc netrápí a není muj problém že mu to vyhovuje nemá žádný závazky a o nic se nestará tak ať si tu klidně dřepí když chce ale ať si pak nestěžuje že je tady pořád… Musím si blokovat telefony z práce a kolegů když mám volno aby se mi nedovolali… Ale my ještě s kolegyní prostě odmítáme dělat za ostatní… Tak jestli se s tím někdo setkal a může sdílet svůj názor abych aspoň věděla že v tom třeba nejsme samy a popřípadně jak se s tím popapsoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
14.9.22 16:57

Pokud máš denní, nemůžeš být v práci ještě na noc. Pokud nemáte čtyřiadvacítky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
14.9.22 17:00
@Alpha091 vědí taky že mám doma psa a stejně pindaj když řeknu že tu prostě nezustanu na noční z denní … musím si blokovat telefony z práce a kolegů když mám volno aby se mi nedovolali… Ale my ještě s kolegyní prostě odmítáme dělat za ostatní…

Děláš to naprosto správně. Může Ti být naprosto jedno co Ti říkají kolegové a kolegyně. Každý si zařizuje svůj život po svém.

Máš pracovní smlouvu, v ní jsou Tvé povinnosti. Máš nadřízené, kteří mají pravomoc přidělovat Ti práci v rámci Tvého pracovního času. Na ostatní spolupracovníky můžeš kašlat. Nejsi jim ničím zavázána.

Příspěvek upraven 14.09.22 v 18:08

• Citovat
  • Upravit
28
14.9.22 17:05

@Russet to vím jenže občas se stane že si tu 24rku napíšu sama ale to vím že tu zůstat můžu jde spíš o to že jeden ten kolega prská že nechceme za ostatní chodit do práce když třeba jeden kolega ma volno zároveň se mnou nebo s kolegyní a nikdo jinej zrovna není… Já se třeba pak za to cítím špatně že jsem něco neudělala pro někoho jinýho jenže já ze sebou nechci nechat vorat to už jsem si zkusila v jiný práci… Jsem tu teda na DPP a ne hpp prostě mi vadí že s tím má problém a když se ohradim že to není můj problém tak ještě žádné nadávat… Teď třeba si na konec měsíce vzal dovolenou ten druhej kolega má volno a nás s kolegyní tu chce nechat 7 dní v kuse a prej si to máme vyřešit jak chceme… Manažerka samozřejmě k ničemu nejspíš… Ta práce je dobrá nechci odcházet ale nevím jak se mám pak cítit když se tady tohle děje přijdu si špatně ale zároveň vím že když jednou povolim povezu se jak na klouzačce a už budu z práce chodit jen venčit psa… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.9.22 17:08
@Alpha091 píše:
@Russet to vím jenže občas se stane že si tu 24rku napíšu sama ale to vím že tu zůstat můžu jde spíš o to že jeden ten kolega prská že nechceme za ostatní chodit do práce když třeba jeden kolega ma volno zároveň se mnou nebo s kolegyní a nikdo jinej zrovna není… Já se třeba pak za to cítím špatně že jsem něco neudělala pro někoho jinýho jenže já ze sebou nechci nechat vorat to už jsem si zkusila v jiný práci… Jsem tu teda na DPP a ne hpp prostě mi vadí že s tím má problém a když se ohradim že to není můj problém tak ještě žádné nadávat… Teď třeba si na konec měsíce vzal dovolenou ten druhej kolega má volno a nás s kolegyní tu chce nechat 7 dní v kuse a prej si to máme vyřešit jak chceme… Manažerka samozřejmě k ničemu nejspíš… Ta práce je dobrá nechci odcházet ale nevím jak se mám pak cítit když se tady tohle děje přijdu si špatně ale zároveň vím že když jednou povolim povezu se jak na klouzačce a už budu z práce chodit jen venčit psa… :zed:

Najdi si jinou práci. Tohle není teda dream job. Já dělám dvanáctky a když jdu domů, jsem docela vyfluslá. Nedovedu si představit po denní jít ještě na noc. Leda tenkrát, když nám řádil v kanclu kovid. To bych byla ochotná to tam „zachraňovat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.9.22 17:16

Na dohode bych jim na to kaslala :nevim: Jinak teda je normalni zastupovat kolegy, kdyz nekdo vypadne kvuli dovolene/nemoci/ostetrovani, ale musi to mit taky nejake meze :nevim: Neni mozne, aby se nekdo neustale nedostavoval proto, ze se zlil…a jeste dokonce v praci 8o a jiny to za nej furt tahal :nevim: To by ale melo poresit hlavne vedeni. Kdo se ozere v praci, ten si zaslouzi tak akorat vyhazov :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
14.9.22 17:21

@beruska9 třeba teď tu sedím a modlím se aby ten co mě střídá vůbec přišel a když mám jít já třeba na noční tak mi ještě drze v deset odpoledne volá jestli dneska určitě přijdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
14.9.22 17:24

To znám. Já byla v práci neustále. Pořád nějaké záskoky, pak práce ještě z domu. Co mě vždy zachránilo, že jsem jela za mamkou, ta neměla doma internet.
Našla jsem si novou práci a tam to samé. Takže dost. Pracovní čísla o volnu neberu a když nejsou lidi, tak nezájem, já to fakt nezachráním.
Volno musím mít. Jinak bych žila jen prací.
A navíc, pokud jsi jen DPP můžeš taky rychleji skončit.
A těch 7 dní 24h od v kuse není tvá starost. Ať si skáče manažerka do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
14.9.22 17:26
@Alpha091 píše:
@beruska9 třeba teď tu sedím a modlím se aby ten co mě střídá vůbec přišel a když mám jít já třeba na noční tak mi ještě drze v deset odpoledne volá jestli dneska určitě přijdu…

To děláš na vrátnici?
Hele, makáš do 6? Se sbal a běž. Není zástup? Není to tvá starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.9.22 17:27
@Alpha091 píše:

No, zjevne ti vola proto, ze je tam asi normalni se do prace nedostavovat. Pokud mas moznost, hledej jinde, tohle je fakt na houby. Nebo se chovej stejne, kdyz to tam povazuji za bezne, ale nejak nevidim, k cemu dobremu by to vedlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
14.9.22 17:30

@beruska9 normální je to jen u něj zrovna nechápu že má ještě tu drzost on volat mě jestli přijdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
14.9.22 17:33
@Alpha091 píše:
@beruska9 normální je to jen u něj zrovna nechápu že má ještě tu drzost on volat mě jestli přijdu

V 10 ráno začíná chlastat, chce vědět, jestli bude mít střídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85260
14.9.22 17:35

Ja uz hledim predevsim na sebe a na sve zdravi. A diky tomu mam dneska podobne pocity :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
14.9.22 18:11

@Alpha091 prosím tě, co děláš za práci? Najdi si jinou a těmhle udělej pápá. Nenech sebou orat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
14.9.22 18:51

Asi takhle. Mám zkušenost, že tzv. pomoc může být poměrně záhy chápána jako samozřejmost. A pak je oheň na střeše, když člověk odmítne. Mně pomohlo si věci stručně a jasně vyříkat.
Ale vidím to také z druhé strany. Pracuju na manažerské pozici. Jsme provoz, kde je to kus za kus - jeden vypadne, musím sehnat náhradu děj se co děj. Někdy je opravdu velmi těžké a stresující někoho sehnat, když obvoláte všechny a buď se nedovoláte nebo nechtějí jít, aniž by měli nějakou překážku. Prostě nechtějí. U nás ty výpadky nejsou běžné, ale taky ne zřídkavé a můžu říct, že když vidím takovou neochotu pomoct, naštve mě to fest a mám chuť jim to vrátit. Zatím jsem to neudělala. Oni taky pak leccos potřebují a asi by se divili, kdyby to neměli. Dohodáři jsou vůbec nejmíň spolehliví pracovníci. Vědí, že nemusí dodržovat prakticky nic. Klidně si napíšou směny a pak vyvolávají, že nemůžou přijít.
Pokud tě někdo nutí dělat 7 dní v týdnu a zařiď se jak chceš, je to proti zákoníku. Stejně jako nenaplánované směny. Nemusíš to vůbec dělat. Jinak trocha ochoty neuškodí, Nenechat se zneužívat, ale pracovníky, co neudělají ani ň navíc nikdo nechce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat