Podnikavé mamičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Yoy
Já myslím, že @Slecnaxxx má v tomto směru pravdu - bydlím kousek za Prahou, kolem samé satelity a je tu jedna soukromá školka vedle druhé, státní jen dvě (v obou je školkovné do 5 tisíce ročně - záleží na kroužcích nebo výuce jazyků, která tam je). Ty státní jsou plné, soukromé jsou poloprázdné, protože i když nabízejí hodně pestrý program, tak ne každý si to může takto dovolit a enkláva cizinců, co tu žije, si vybudovala vlastní lyceum, kam strká děti už od 2 let a přijímají tam zase jen děti cizinců.
Já mám nápady, ale zase mi chybí určitá odvaha k realizaci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malaqi keď si myslíš, že ten nápad je super choď do toho
určite, i keď sa to nepodarí je to skúsenosť ktorú si nekúpiš
ale zas ľudia, ktorí su presvedčení a idú za tým tým to vždy nejak zázračne vychádza
tak to je verím na príťažlivosť
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yoy
To by bylo fajn, protože já jsem poseroutka, nemám tu odvahu nést to riziko neúspěchu sama
. Ale když se do něčeho mají pustit dva či více lidí, je potřeba, aby ten nápad přijali za své oba / všichni… takže spíš jde o to, jestli se na nějakém tom nápadu shodneme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já občas využívám služby hlídání v „dětském klubíku“. Mají ho zařízený na vesnici matka s dcerou. Je to u nich doma v RD, jako klubík slouží 1 velký dětský pokoj, ale děti se pohybují samozřejmě i v kuchyni atd. Je to obdoba domácího hlídání, ale na vyšší úrovni, než jen hlídání sousedkou. Vždy s dětmi něco vytvoří, dostanou domácí jídlo a každé dopoledne jdou na 1,5 hodiny ven. Pak krásně po obědě spí. Je to pro děti, které ještě nechodí do školky. Nemají jich moc, řekla bych 2 chodící pravidelně a pak ty, co chodí občas. Přítomné tak 3. Majitelka je „matka“, zdravotní sestra (ještě i pracuje asi na částečný úvazek ve zdravotnictví) a pomáhá jí s chodem klubíku její dcera, také na MD s malým dítětem. Není to na zbohatnutí, ale paní je stejně na MD, takhle pracuje a ještě si vydělá. Tenhle model mi přijde dobrý, pokud máte rodinný dům, jste na mateřské a můžete hlídat jiné děti. Nevím ovšem, jestli ta zdravotní škola není k tomu podmínka - aby to mohlo být oficiální. Pro založení opravdické školky jsou potřeba moc velké investice, musí se platit personál, musí vařit někde ve schválené kuchyni, obědy se dovážet… to jsou samé náklady navíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenaxxxx to je normálne všade sú náklady a investícia s tým sa počíta stále
dôležite je nastaviť dobrý business plán
ten klubík o ktorom píšeš, je to milé
, ale nie každý si vie asi predstaviť mať v dome cudzie deti, alebo si z domu urobiť kanceláriu, do toho by som nešla a musí to byť pre tu paní koníček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak tech 5tis myslim jako skolkovny + placeni za stravu, coz je celkem okolo 8tis.