podoli?

Anonymni
21.2.04 17:21

podoli?

Ahojky baculky,dnes jsem tu poprvé a moc se mi tu líbí.Některé témata mě moc zajímaji a konečně na ně mám odpověd.Ale přeci jen bych byla ráda kdyby jste se podělili o zkušenosti z porodnice Podolí.Do nedávna jsem slyšela jen samou chválu a když jsem se rozhodla,že našeho koblížka přivedu na svět právě tady slyším jen samé hrůzostrašné příběhy.Až se začínám bát jestli jsem si vybrala správně.

pa Petra

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
21.2.04 18:00

podoli?

Ahoj všichni, v Podolí jsem letos na začátku února porodila svého Kubíčka. S péčí tam jsem byla spokojená asi na 90%, což vzhledem ke své náročnosti považuji za vysoké hodnocení… ;-) Do Podolí jsem začala chodit 6 týdnů před termínem na pravidelné kontroly, většinou jsem chodila k dr. Hujové, má ambulanci ve čtvrtek a je vcelku fajn. Do porodnice jsem musela nastoopit na vyvolání porodu, 2 dny jsem strávila na ood. rizikového těhotenství, zde velice milé sestřičky, doktorku jsem viděla jen v úterý při vizitě a při zavádění tbl… Na sále jsem zažila velice šikovné setřičky z vyšší odborné školy, porodní asistenka super. Jediné, co trochu kazilo můj dojem bylo to, že se mi na porod snažili vecpat 2 medici, ale já byla tak rozparáděná, že než stačili vlézt na sál, tak jsem je vyhodila.Představa, že po 26 hodinách kontrakcí a 2 nocech bez spánku, bude na porodním sále doktor, porodní asistentka, setřička studnetka, manžel a ještě 3 medici mě upřímně děsila- porodní sál má asi 9 m2…( příště již asi nepodepíšu souhlas s tím, aby při vyšetření apod. byli přítomni studenti… v ambulanci mě ujiš´tovali, že se mě vždy zeptají, zda s tím souhlasím, ale realita je jiná…)

Na odd. šetinedělí jsem měla možnost vyzkoušet jak normální odd. tak nadstandart, nadstandart lepší i v péči sester, vřele doporučuji. Doktoři jsou vcelku fajn, jen bacha na dr. Tomana, je dost zvláštní, s rodičkama moc nekomunikuje a celkově mi přišel divný.

Pokud budu příště rodit, tak plánuji opět v Podolí. :-P

• Citovat
  • Upravit
MaK
5063
21.2.04 23:09

Ahoj,já jsem v Podolí rodila v září/03 a můžu říct,že jsem tam byla naprosto spokojená.Taky jsem tam začala 6týdnů před termínem chodit do poradny(děsně dlouhý čekání,ale to asi všude).Ještě předtím jsme tam absolvovali předporodní kurz.
Co se týče porodu-všichni celkem příjemní.PA mě pořád chválila a povzbuzovala:o),dr.vůbec nezasahoval-zařizoval jen závěrečné šití.
Na porodním sále jsme nejvíc ocenili naprosté soukromí(jsou to samostatné místnosti se sprchou).
Z odd.šestinedělí mám zkušenosti se standartem i nadstandartem-ten neměl chybu-soukromí,sprcha na pokoji,dětská sestra 24hod.denně na mobilu…ale hlavně tam s námi mohl být tatínek přes noc,což bylo super.
No a na péči sestřiček si taky nemůžu stěžovat.Jak se jmenoval pan doktor bohužel nevím,ale byl fajn.Takže Podolí vřele doporučuju:o).
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.2.04 20:04

Ahoj,
já jsem v Podolí rodila v červenci 2003 a také jsme byla spokojená. Mám s čím porovnávat - starší děti jsme rodila u Apolináře syna a dceru v Motole. Po pečlivých konzultacích (včetně primáře - konzultoval s ním Dr. Drahonovský) a utz navíc jsem nakonec rodila císařem - mimi bylo zarputile hlavou nahoru a nohy do tvaru v podel tela…
Všechno mi bylo důkladně vysvětleno, dostala jsem na vybrani mezi celkovou narkozou a epiduralem. Po konzultaci s anesteziologem a krevnich testech jsem si vybrala epidural. Vsichni na sale byli velmi mili, anesteziolozka byla celou dobu „se mnou“ - za castecnou plentou, abych zakrok nevidela. Miminko mi ukazali ihned, pomazlila jsem se s nim. Tatinek na sale nebyl, ale mimi mu pujcili ihned po umyti a on se ´mnou sel na JIPku kam mne potom na 24 hod. prestehovali. Dokonce mne tam i odpolko v dobe kojeni navstivil. Mimi mi prinesli na kojeni jiz ve 13 hod, narodila se rano v 7.45.Pak jsem byla jeden den na normalnim odd. a pak se dalsi den prestehovala na nadstendart. Tam uz jsem mela mimi u sebe. Sestry i doktori skveli, vsichni neustale na mobylu, chodili se ptat, zda neco nepotrebuji atd… Nadstandart vrele doporucuji! Take tam neni dr. Toman, kteremu je lepsi se opravdu vyhnout. Lezela jsem 3 dny na rizikovem (ve 21. tydnu) a byl opravdu neprijemny a pusobyl velmi nepresvedcive. Ostatni si stezovaly, ze jeho vysetreni boli atd.. Jinak riizikovemu odd. veli Dr. Hujova, ktera je vyborna a mila. Jeste si vzpominam z ambulance a vizit dr. Webra a Dr. Bubnika - vsichni velice prijemni. Tak vrele doporucuji. L.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.2.04 19:55

Ahojky,moc Vám děkuji za Vaše zkušenosti,asi to je strach který mi nedovolil vnímat to dobré a viděla jsem jen to špatné.Manžel mi pořád říká,že na blbého doktora či sestru můžu narazit kdekoliv.A má pravdu.A tak zůstanu u svého rozhodnutí rodit v podolí.Snad Vám pak budu moc napsat o tom jak skvělé to bylo.A pomoct tak v rozhodování dalším baculkám tak jako jste pomohly Vy mě. :lol:
Díky Petra

• Citovat
  • Upravit
151
23.2.04 20:16

Ahojky Petro!
Pred nedavnem jsem tady zalozila stejnou diskuzi. Zkus si zalistovat ve starsich diskuzich. Taky jsem chtela mit co nejvice informaci o Podoli a holky byly opravdu moc ochotny a napsaly toho spoustu. Me uz to ceka za par dni a jsem pro Podoli na pevno rozhodnuta.
Preju hodne stesti a krasne miminko.
Lucka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.2.04 19:44

Ahojky Lucko,dík za radu určitě se podívám.A taky budu moc ráda když se mi pak ozveš a řekneš jak ti to dopadlo.Moooooooooc ti držim palce a přeji hodně štěstí!Mě to čeká až v dubnu.Zatim se měj krásně a užívej si poslední dny lenošení
pa Petra

• Citovat
  • Upravit
151
13.3.04 20:55

Ahojky holky!
Tak to mam za sebou a plnim slib, ze dam vedet podrobnosti.
V pondeli 8.3.2004 v 19:14 jsem v Podoli porodila svou prvni dceru Nikolku (3340g, 52cm). Porod trval 39hodin.Po tom, co mi v nedeli ve 4:15 rano zacala odtekat voda, jsem byla prijata na odd.rizikoveho tehotenstvi s tim, ze do 48hodin porodim. Uz tady jsem byla moc spokojena, pristup sestricek i porodnich asistentek byl skvely, snazily se poradit, jak porod co nejvice urychlit a zprijemnit. Pres veskerou jejich snahu jsem mohla byt premistena na sal az po cca 35ti hodinach. I tam si nemuzu na nic stezovat. Porodni sal ma kazda rodicka sama pro sebe, je to mala mistnost s vlastnim WC a sprchou. Pokud nekdo prave neotevrel dvere, tak z ostatnich salu nebylo nic slyset (a to se nektere maminky projevovaly opravdu hlasite). V samotnem finale porodu u me byla uzasna porodni asistentka, ktera mi opravdu pomahala, povzbuzovala a neustale informovala o tom, co se prave deje. I jeji zasluhou jsem to zvladla. Lekar prisel az opravdu v posledni minute a potom me zasil. Na sestinedeli byl taktez prijemny personal, sestricky radily, jak spravne kojit, koupat a vubec starat se o mimiska. Skvele byly jak detske tak zenske sestry. Nemuzu jim nic vytknout. Co se tyce pokoje jsem byla spokojena (jsou tam dvou a triluzkove - ja byla na dvouluzkovem), neni sice nejmoderneji vybaven, ale naprosto to stacilo. Sprchy nic moc, trochu starsi, ale ciste. Presto jsem byla rada, ze jsem si sebou vzala druhe pantofle…jen do sprchy. Zachody byli take ciste. Jidlo nic moc, ale s tim se neda nic delat, kdyz ma clovek jist jako kojici matka :) . Celkove davam Podoli jednicku a opravdu ho doporucuju. Moc se mi tam libilo a mela jsem pocit, ze je o nas dobre postarano. Domu jsem sla v patek, tedy 5.den po porodu a nemame naprosto zadny problem, jsme obe v poradku.
Takze, pokud jeste nektera vahate, kam jit rodit, tak jdete do Podoli. Uz jen proto, ze tam je to spravne vybaveni v pripade komplikaci a taky, ze je to tam proste fajn a to je dulezite. Priste tam pujdu rozhodne rodit znovu.
Mejte se moc krasne.
Lucka a Nikolka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
14.3.04 00:39

Ahoj Lucko,
moooooc Ti gratuluju k Tvé dcerušce!!! A děkuju, že jsi „za tepla“ popsala svůj zažitek z Podolí.
Chtěla bych se Tě ještě zeptat, jestli jsi rodila s epidurálkou a jak Ti zabrala?
Díky
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
14.3.04 09:55

Ahojky!
Diky za gratulaci, jsem moc stastna, ze jsem to zvladla a ze je vse v poradku. Cely porod jsem zvladla bez epiduralu i bez jakychkoliv jinych prostredku ke zmirneni bolesti. Takze Ti, Silvie, moc nepomuzu. Bolelo to hodne, ale dalo se to zvladnout. Ale pravda je, ze jsem si sahla asi opravdu na dno svych sil. Odmena je ale sladka :wink:
Pa Lucka
P.S. tady jsou fotecky nasi holcicky www.sweb.cz/nasmimisek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
14.3.04 11:41

Ahojky,
okoukla jsem ty web.stránky Tvého mimíska a mooooooooc krásnou princeznu máte. :lol: Je opravdu nádherná!!!!!!
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
14.3.04 16:21

Podolí

Založila jsem diskusi o tom, kde rodit, ale myslím samotná diskuse o Podolí byla dost přesvědčivá. Takže vám všem chci poděkovat za vaše zkušeností. Hned po příjezdu do Prahy, což bude asi v sedmém měsíci těhotenství (jinak by mě nepustili do letadla) tak rychle navštívím Podolí a Apolináře. Ale musím přiznat, díky vám, trochu víc se přikláním k Podolí, tenkrát to u Apolináře nebylo úplně ono.
Tak zatím čauky........a mějte se všichni maminkovsky báječně.
Mám před sebou ještě 6 měsíců a už se nemůžu dočkat. Myslela jsem, že tento pocit mi nehrozí, když už mám dvě dcerky. Ale ony jsou ještě víc netrpělivý než já. ha
 Sophie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.3.04 10:05

Ahoj Lucko,
jsem moc ráda,že si nezapoměla a napsala.Moooooooooc Vám gratuluji.Jsem ráda že jsi psala že se to dá zvládnout bez léků protože já bych to chtěla taky vydržet.Jen tím jak se mi to blíží si přestávám být jistá že na to budu mít.Mám pocit,že se ze mě stane histerka a použiju vše co pujde. :roll:
Ještě jsem se chtěla zeptat jak to je s nástřihem.Dělaji ho preventivně nebo až když už opravdu musí?To je asi tak jediné čeho se opravdu bojim.
A taky ještě jestli je lepší mit mimi celou dobu u sebe a nebo dávat na noc sestrám?
Ještě jednou posílám gratulace a hodně štěstíčka a zdravíčka a dávejte vědět jak se vám daří.
Pa Petra a koblížek 35tt

• Citovat
  • Upravit
31
15.3.04 10:34

Pro Petru

Ahoj holky, nejprve bych chtěla pogratulovat Lucce ke koblížkovi, vše nej jen v tom pozitivním smyslu.
Pro Petru- já jsem si také představovala porod bez medikace, radikálně jsem ji před porodem odmítala, ale realita byla jiná. Porod nešel tak hladce, jak by měl, museli mi ho vyvolávat, takže už tady jsem se s medikací setkala. Když to vše trvalo již 3. den, kontrakce slabé, takže když jsem se konečně otevřela, že jsem mohla na sál, kde jsem dostala oxitocin, tak ty bolesti byly tak hrozné a já tak šíleně vyčerpaná, že když mi nabídli epidurál, tak jsem po domluvě s manželem do toho šla.( A to jsem před porodem všem říkala, jak si přeju jen a jen přirozený porod… :?) Co se týče nastřižení, tak já jsem byla, ale náš macek(4,60 kg) mě vevnitř roztrhal i po nastřižení hráze( taky jsem původně nechtěla, pravidelně jsme masírovali, ale při té velikosti to bylo jaksi nemožné bez epistotomie). Takže důležitá je masáž hráze, ale záleží i na velikosti mimča. Jo a taky je důležité jim to říct, protože pokud člověk neřekne vyloženě, že nechce, tak ho asi nastříhnou.
Z mé zkušenosti můžu říct, že představy o porodu se značně lišily od reality. Co se všeho týče je nutné s por. asistentkou či lékařem přiměřeně vše diskutovat.
Mimčo jsem měla první noc u sestřiček, ale pak už u sebe. Když mi hrozilo, že mi ho vezmou na fototerapii pro žloutenku, tak jsem z toho byla úplně hotová… Tím, jak jsem se o něj starala v porodnici neustále, tak to doma bylo mnohem jednodušší.
Přeju hodně štěstí u porodu, ať proběhne co nejhladčeji a dej vědět, jak jsi dopadla
Ahoj Mira a Kuba(5 týdnů) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
15.3.04 13:16

Ahojky Petro!
Diky za gratulaci (nejen Tobe samozrejme :) ). Co se tyce nastrihu, tak ja byla pred porodem pevne rozhodnuta, ze pozadam, aby nestrihali, pokud to nebude vylozene nutne. Realita byla ale jina, sice jsem bolest vydrzela az do konce, ale byla jsem uz pochopitelne vycerpana po tech x hodinach silnych kontrakci, ze jsem nemela silu o cokoliv zadat. Takze me nastrihli. Porodni asistentka se mi po porodu smala, ze jsem ji trochu cukla, ze hned poznala, za to moc nechci. Nicmene ten nastrih nebolel a nasledne siti taky ne, protoze mi to umrtvili. Ted po tydnu je to citlivy, ale neboli to. Je dulezity poslechnout rady sester a po kazdem curani se osprchovat a chvili masirovat proudem studene vody. A samozrejme nedrit rucnikem, coz bych stejne asi nevydrzela. Je dobry si dat na chvili mezi nohy cistou vlozku, ktera vodu vysusi a potom si vzit jinou.
Nikolku si na prvni noc vzaly k sobe sestricky. Alespon jsem se vyspala a pak uz jsem ji mela porad u sebe.
Drzim pesti vsem, co maji porod pred sebou, at to dopadne dobre a hlavne at to je rychle a s co nejmensima bolestma.
At Vam deticky delaji jen samou radost :wink:
Lucka a spici Nikolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí