Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
včera mi má gynekoložka řekla, že jsem si vybrala špatně porodnici, když chci do Podolí. Prý mají málo anesteziologů, v noci a o víkendu jen jednoho. A tak s epiduralem se můžu rozloučit, protože mi ho nebude mít kdo píchnout. Což o to, epidural ještě ok. Ale já v noci skoro nespala hrůzou, že budu mít s miminkem problém, bude potřeba akutní císař a jediný anesteziolog bude u jiného akutního císaře. Prosím vás, jak to tedy je? Přece při tak velkém množství porodů nemůžou riskovat, že se jim nesejdou dva akutní CS.
Děkuji za odpověď
@Tehule234 píše:
Ahoj,
včera mi má gynekoložka řekla, že jsem si vybrala špatně porodnici, když chci do Podolí. Prý mají málo anesteziologů, v noci a o víkendu jen jednoho. A tak s epiduralem se můžu rozloučit, protože mi ho nebude mít kdo píchnout. Což o to, epidural ještě ok. Ale já v noci skoro nespala hrůzou, že budu mít s miminkem problém, bude potřeba akutní císař a jediný anesteziolog bude u jiného akutního císaře. Prosím vás, jak to tedy je? Přece při tak velkém množství porodů nemůžou riskovat, že se jim nesejdou dva akutní CS.Děkuji za odpověď
Vzhledem k nedostatku doktorů a sester jim nejspíš nic jiného nezbývá… I doktoři jsou jen lidi a už tak dělají nepředstavitelné množství presčasu- klidně stovky hodin měsíčně…co k tomu dodat?… Bude hůř. Je to tak, že dělají co mohou a musí vyhodnotit co je akutnejsi a co chvíli počká.
@Tehule234 píše:
Ahoj,
včera mi má gynekoložka řekla, že jsem si vybrala špatně porodnici, když chci do Podolí. Prý mají málo anesteziologů, v noci a o víkendu jen jednoho. A tak s epiduralem se můžu rozloučit, protože mi ho nebude mít kdo píchnout. Což o to, epidural ještě ok. Ale já v noci skoro nespala hrůzou, že budu mít s miminkem problém, bude potřeba akutní císař a jediný anesteziolog bude u jiného akutního císaře. Prosím vás, jak to tedy je? Přece při tak velkém množství porodů nemůžou riskovat, že se jim nesejdou dva akutní CS.Děkuji za odpověď
byla jsem v jiné porodnici, v noci jsem potřeboval akutní cs kvůli preeklampsii, přišel mudr a říká ted to nejde zrovna mi uspávají někoho jiného ![]()
Já s Podolím dobrou zkušenost nemám, už bych tam nikdy nešla. Hlavně mi tam vadí, že je tam hrozně doktorů rovnou po škole a ti starší zkušenější toho využívají a posílají je za sebe, ale ti mladí nemají dostatek zkušeností, mně takhle podělali minulé těhotenství. Řekla bych že Podolí je vhodný pro VIP maminky a pro ženy s nekomplikovanym těhotenstvím a nekomplikovanym porodem.
V Thomayerce jsou na tom podobne blbe. Tam jsou sarlatani celkove. Jeste Motol bych volila
Podolí je nejlepší porodnice. Jsou nejlépe připraveni na komplikace, jsou tam nejlepší odborníci. Ex dělá vezdravotnictví a má přehled. Taky jsme tam byli vždy. Super porodní sály (vypadá to jak hotelový pokoj). Samozřejmě základní dohled má někdo juniorni, ale jakmile se něco děje, tak okamžitě nastoupí zkušenější. My měli v obou případech komplikace a musel být nakonec císař. A ani na minutu mi nepřišlo, že by nevěděli, co dělat. Ode mě mají nejlepší reference. Horší je tam poporodní péče- dost sester je hodne nepříjemných.
Nestresuj se, ja byla v jine nemocnici a na anesteziologa jsem taky cekala, protoze byl u jineho pripadu… proste nejsou a problemy s personalem jsou asi vsude ![]()
Ja cekala, nez se uvolni sal
Asi jsem nebyla az tak akutni. Prede mnou sla pani na planovanou sekci. Nebylo to v Podoli.
Já rodila v Podolí první dceru akutním císařem a od první komplikace byla snad do 10 minut venku. Druhá dcera byla také císařem, ale už plánovaným a také vše v pořádku.
Za mě super! Od poraden, přes ultrazvuky až po šestinedělí.
Císaře mi v obou případech prováděli starší lékaři a obě jizvy se hojily bez komplikací a po 4 dnech jsme šly domů. Po třetí bych zvolila opět Podolí. ![]()
Rodila jsem v Podolí před měsícem a před 3 lety. Doktorky, které mě tam ošetřovaly, byly mladé. Poprvé mě křivě sešila. Teď podruhé v průběhu šití se omluvila, že musí na operační sál a vrátila se asi za hodinu. Takže znova dezinfekce, znova lokální umrtvení a pak došití.
Při vizitích na odd. šestinedělí taky většinou mladí doktoři a doktorky, starších tam moc nebylo.
Být tebou, položím svůj dotaz přímo personálu v porodnici, jak se toto řeší.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.