Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj můžete mi poreferovat jaké jsou rozdíly, pozitiva negativa, co je tam lepší co horší atd.
Díky
Ahoj, koukni se na hodnoceni porodnic, tak je toho dost. Stejne je nejlepsi se tam zajit podivat a udelat si svuj nazor, kazde ma svoje pro a proti.
Agoj, já ti poreferuji jen o Apolináři…rodila jsem tam přede dvěma lety. Porod byl rychlý, takže na zdravotnický personál si stěžovat nemůžu, byli milí a snažili se mi pomoci. Prostředí nic moc, prostě stará porodnice, ale já odrodila za hodinu a půl, tak jsem si ani nestačila všimnout… Oddělení šestinedělí bylo takové v normě, nicméně poté, co jsem viděla i jiné, mimopražské porodnice, tak jsem zjistila, že teda prostředí v Apolináři nic moc… Jídlo na chodbách, často studené, kvalita průměrná. Návštěvy jen na chodbách, kde byla často zima (rodila jsem v březnu). Na pokoji jsme byli tři, koupelna byla ještě pro vedlejší pokoj společná, to bylo fajn. Záchod na chodbě. K dispozici stále čisté košile, vložky, plen dostatek. Sestry dětské milé, některé ne - klasika. Sestry gyn. - to samé. Často si odporovali ve svých doporučeních, ale to je všude. Takže asi tak. Nyní se chystám do Podolí, ale moje motivace je čistě z hlediska místa, kde nyní bydlíme - mám to tam blíže. Takže jsem zvědavá, co kdo napíše. Ziza.
Ahoj,
já jsme rodila v prosinci v Podolí. Do porodnice jsme dorazili ve čtyři ráno a malý se narodil ve 14:40. Porodní sály jsou luxusní, fakt super, porodní asistentka, doktorka i primář při porodu taky supe. Na oddělení šestinedělí asi takhle, porodnice to je stará, sprchy, záchody na chodbě, ale to mi ani nevadilo, pokoj je taky vybaven po staru, to třeba překvapilo mojí mamku. Dostali jsme balík plenek, jednorázové kalhotky i vložky byli na chodbě a mohla jsi si jich vzít kolik jsi chtěla. Jestli budu rodit znovu, tak zase v Podolí. Personál byl super, nemůžu si to tam vynachválit.
Ahoj, rodila jsem v Podolí v červenci 2005, byla jsem spokojená, sály jsou perfektní, po porodu mě museli operativně vyndat přirostlou placentu a opravdu mě nikam nepřeváželi, všechno na jednom místě. Měla jsem prima PA a i po porodu na oddělení P4-což jsou císaři a mamky po operaci-jsem byla spokojená..
jeden typ na staré WC a sprchu..Ve zdravotnických potřebách mají uni návlek papírový na záchodové prkýnko, já to řešila sice těma papírovýma ručníkama,ale podruhé si koupím tohle, jinak jsem se sprchovala v pantoflích a hodně využila jejich "erárních " košilí, kdy jsem po dni nošení košili odevzdala a druhý den měla čistou a novou a na tu starou jsem v koupelně stoupala, když jsem se utírala..Ale nikde jsem neviděla špínu nebo tak, kolikrát mě uklízečka vyrušila, takže až na ten první dojem ze starého zařízení jsem byla spokojená ![]()
Ahojky i já rodila v červenci 2005 v Podolí
a také si to nemůžu vynachválit. Celou dobu jsme na pokoji (velikosti garsonky) byli s manželem sami, mohla jsem si pouštět hudbu co jsem si donesla, sprchovat kdy se mi zachtělo, použivat míč…sestrička se na mě chodila dívat každých 20 min. bylo to opravdu fajn. Celou dobu jsem hlavně byla na tom jednom místě, nikde během porodu mě nepřeváželi a dokonce i ty 2h po porodu nás tam nechali a nepřeváželi. Dokonce nám po porodu (rodila jsem od 9h ráno do 17h) přinesli občerstvení - džus, kávu, čaj, chleba, sýr, džem , šunka.-) fakt luxus a to vše jako pozornost, nic jsme neplatili
a musím říct že mi to fakt bodlo, hlad jsem měla pořádný ,–)
Na oddělení to bylo taky fajn, až na to staré vybavení pokojů to ušlo. Stále jsme měli čisté prádlo, kdykoliv jsem pro syna potřebovala čisté oblečení tak mi donesli, dostali jsme tam pár plenek zdarma, poporodní vložky byly na chodbě kdykoliv k dispozici, návštěvy byly od 13h až do večera takže super, no jen ta strava asi nic moc…na to že bychom jako kojící matky měly mít vyváženou stravu jsme tam často k večeři dostali jen chleba se sýrem nebo platkem šunky..takže nic moc…ale sestřičky příjemný a tak celkově jsem byla MOOOOC spokojená. Škoda že už v Praze nebydlíme, chtěla bych tam příště rodit zase!!!! Jen bych doporučovala maminkám co by chtěly v Podolí rodit, zaregistrujte se tam včas!!! mají opravdu narváno!!! ,–)
Ja poreferuji o Apolinari (rodla jsem v srpnu 2006)
chodila jsem tam na kontroly od 25tt kvuli tlaku a mozne preeklempsii… posledni dva mesice kdy mi bylo fakt zle a byla jsem otekla a pribirala hodne tak jim to bylo fuk (chtela jsem udelat testy na preeklepsii), nakonec mi je nechal udelat ve37tt jeden doktor s tim ze pokud bude neco spatne tak mi zavolaji… nevolali a za par dni mi praskla v noci voda tak jsme jeli do porodnice (uz v aute jsem mela kontrakce) tam mi jedna „hrozne mila“ pani doktorka rekla ze jsem si mela zavolat na vysledky ja a okamzite nastoupit ze mam preeklempsii, snazili se me odrodit normalne (tim stylem ze zkouseli vsechno mozny a porad to zvladneme a zvladneme atd. a ja byla otevrena na 2cm a bolesti az zvracela - kontrakce po minute, selhavaly mi ledviny a Standa se dusil), kdyby rano (po sesti hodinach od prasknuti vody) nebyla velka vizita tak jsme ani jeden se Standou neprezili… (akutni cisar)
co se tyce oddeleni sestinedeli zalezi na koho narazis,jsou tam fajn detske sestricky (ale nektere pekne mrchy), a sestricky pro tebe jsou mrchy snad vsechny, navstevy jsou na chodbach (i s miminkem)
pokud jeste nekdy budu tehotna tak tam rodit urcite nechci ![]()
Ahoj,
tak já rodila letos v lednu u Apolináře. Chtěla jsem tam hlavně proto, že s první dcerou jsme měli po porodu problémy, málem to dopadlo katastrofálně (i když záleží na úhlu pohledu, někdo by řekl, že to dopadlo katastrofálně i tak, ale přežila
), takže jsem chtěla někam, kde je péče o děti na špičkové úrovni, což Apolinář splňuje asi nejvíc. Měla jsem pozitivní protilátky, takže krom do poradny jsem tam chodila ještě na speciální vyšetření kvůli tomu. Hlídali to fakt hodně. Co se porodu týká tak super personál na porodních sálech, byli moc fajn. Na šestinedělí sice pravda záchod na chodbě, ale moc mile mě překvapila pěkná koupelna, vložky, košile stále k dispozici. Jídlo na chodbě, pokud jsi nestíhala tak studené, ale nebyl problém přihřát. Ženské sestry všechny příjemné, nenarazila jsem na nepříjemnou po celý pobyt. Dětské některé moc fajn, jiné neutral a bylo i pár protivných. Takže já hodnotím Apolináře pozitivně, dr. Koucký a dr. Klímková by zasloužili hodnocení supepozitivní. ![]()
Holky díky, meto zajímá čistě statisticky, nebot já jsem rodiala dvakrát a dvakrát v Podílí jednou péče super, co se týče odd šestnedelí katastrofa, ael to jsem hbitě vyřešili nadstandartem a tam už dobrý sesetra se na chodila dívat a půl hodky, ale vše má své ro a proti
Druhé tehu se zdálo dobrýá ale skončilo katastrofálně, nevim jestli byli na vině oni, nebo i částěčně já. Nicméně, co se týče porodu naprosto super, i když jsme si neodnesli uzlíček.
A já právě jsem malinko nejistá jestlii potřetí vstoupit do stejných vod, a nebo jít o dům dál.
No a ty reference techto dvou ustavů dou přesně 50:50 tak babo rad
Ahoj,
já rodila u Apolináře taky v srpnu 06. a musím říct, že jsem moc spokojená nebyla. Za prvné tam musíš přes centrum Prahy, takže když jsem tam jezdila na prohlídky, tak to byla docela fuška. Ale Podolí mám ještě dál a na Bulovce jsem moc rodit nechtěla. Pak to hrozný dlouhý čekání vždycky v poradně a na monitoru. Jednou jsem tam v těch vedrech čekala i 3h! A porod:
poprvé jsem přijela na sál č. 1. Ráno asi v 8h s ko. po 3m. A poslali mě zpátky domů, že mají plno a i když mám pravidelné ko, tak jsem zatím otevřená jen na špičku prstu a že to možná budou jen poslíčci!!!Ze mám přijet až to bude fakt akutní - nevím jak už by to víc mělo být akutní teda.
No asi v půl druhý jsme se vrátili, protože bolesti už byli neuvěřitelný a nedalo se věřit, že bych nerodila. Ale šla jsem radši na sál č. 2, protože na 1. byla ta sestra dost nepříjemná a dr. takovej chodící smrťák.
Na dvojce si vůbec nemůžu stěžovat, hned mě přijali, měla jsem mladou PA i doktora, přítel byl u mě, nechávali nám soukromí a byli moc milý. Porod teda ok.
Ale šestinedělí???To byl běs. Dali mě na 4lůžák (jedinej u Apolináře) a tak jsme byli na pokoji 4. Měli jsem tam debilní váhu na miminka, která pořád kolísala, takže se nedalo pořádně zvážit, sestry pak nadávaly, jako bysme za to mohly my.
Sestřičky byly starý, jen jedna mladá holčina a nikdo s ničím neporadil. Na kojo mi malýho přinesly a hned odešly, ani neukázaly co a jak. Ještěže jsem měla všechno poctivě nastudovaný. No a párkrát na mě dost vyjely - třeba když se malej poblinkal a já ho chovala, tak řvaly kolik toho vypil a že jsem se zbláznila, že když vypil 90ml tak je jasný, že bude blinkat. Jak jsem to mohla vědět asi, že tolik vypije, měla jsem ho u prsou jen 5min podle toho co nám říkaly. No hrůza, párkrát se mi chtělo úplně brečet, jak byly hnusný. A zařízení taky nic moc. Návštěvy na chodbách, kde hrozně táhlo, pořád tam foukal vítr, i když byly zavřený okna, takže návštěvy opravdu jen chvilku. Jídlo na chodbě a sedělo se na trestných židlích - což po nástřihu je ideální!
Jediný, co tam bylo dobrý bylo to, že všude byly k dispozici vložky, čistý košile. Jinak bych tam už rodit nešla.
No tak já jsem před měsícem a něco rodila v Podolí a dva dny z pobytu jsem byla na normálním pokoji a dva na nadstandardu. A můžu říct, že je to veliký rozdíl. Na nadstandardu jsem si vůbec nepřipadala jak v nemocnici, ale spíš jako v hotelu a navíc neomezený návštěvy, svojí luxusní koupelnu, wc, lednička, varná konvice, nádobí…všechno je to jejich stránkách. Přístup personálu perfektní rodila jsem skoro 36 hodin. Příště jedu zase tam…
Já rodila u Apolináře. Jediné, co mě zajímalo, aby bylo v pořádku dítě, v péči těch nejlepších odborníků a to tedy sakra bylo. Na zbytek prdím, protože není důležitý! Pokud je vše OK, tak 4 dny vydrží každá ženská. Tudíž Apolinář SUPER!!! A šla bych tam znovu.
Já rodila před necelými 2 měsíci u Apolináře. Navštěvovala jsem poradnu už od 11. týdne vzhledem k zdravotním problémům. Vše hlídali-někdy mi přišlo, že až přehnaně. Je pravda, že v poradně čekáš dlouho, ale to se dá asi předpokládat, když je teď tolik těhotných. Když chodíš do poradny ke svému dr., tak je malá pravděpodobnost, že bude mít v péči tolik těhotných! Navíc poradna jede na 2 ordinace-myslím, že se neflákají (možná jak kdo). A co se týče porodu…Musíš se s hodně velkým předstihem zaregistrovat, a pak už není probém, že by tě nepřijali na porod! Já měla u porodu skvělou PA-dělala pro mě první poslední! A co se týče šestinedělí- ženské sestry vesměs pozitivní a dětské úplně bez problémů. K dispozici neomezeně vložek, každý den čistá košile, pro mimi každý den čisté oblečky, každý den příděl jednorázových plen…Akorát pestrost stravy by mohla být lepší. Návštěvy téměř kdykoliv-na chodbě, po domluvě s druhou maminkou i na pokoji, ale téměř nikdo to nevyužíval-kvůli klidu. Přeju při výběru šťastnou ruku…
Korsinko, jakou jsi měla prosím Tě u porodu paní doktrorku? Děkuju za odpověď
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.