Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
holka bylinky a cviceni ti nepomuzou, jediny co je funkcni je to „svinstvo“ jak rikas, jinak zmeny spermiogramu jsou fakt normalni, staci ryma a je to,, ja byt tebou jdu do ivf s icsi, u nas to zafungovalo ![]()
souhlasím, málokdy pomůžou jen bylinky a cvičení, což neznamená, že to nemáš zkusit ![]()
mojžíškou nic nezkazíš, ta je jasná, bylinky - počínaje kontryhelem, kotvičníkem a různými směsi typu alveo apod. se může něčeho dosáhnout, ale taky to může být shoda náhod
.
co se týče spermia - skoro žádný chlap ho nemá stále stejně dobrý, u nás bylo v létě horší, v zimě lepší ![]()
diky moc za rady. no od vcerejska mam v sobe dve embryjka, tak uvidime, jestli se jim u me bude libit…akorat nevim, jak mam na to prestat myslet ![]()
@gajin píše:
diky moc za rady. no od vcerejska mam v sobe dve embryjka, tak uvidime, jestli se jim u me bude libit…akorat nevim, jak mam na to prestat myslet
ahoj, hledám něco na podporu kvality vajíček a našla jsem tvůj příspěvek. Také chodíme do Heliosu, mám první ivf ale žádný trasfer - zůstaly pouze 2 časné blastocysty a ty nedoporučovali. Jak jsi dopadla ty? chytly se embrya? Zjistila jsi, zda se dá zlepšit kvalita vajíček?
E-book Projíme se k miminku se zabývá kvalitou vajíček pomocí stravování a doplňků. Co tady asi ještě nezaznělo je koenzym Q10 pro všechny nad 30 let.
@kristyna5 Díky, zkusím, co myslíš vegetariánství má na to asi také negativní vliv, ne?
@Ribanka To si netroufám říct. Asi jde o to, zda jde potraviny, které jsou důležité nahradit něčím jiným… já bych se bála, že nikoliv.
zdravim vsechny snazilky, rada bych se k vam pridala. Od cervna 2007 se s manzelem snazime o mimi. Letos v dubnu jsem uz opravdu nevydrzela a i pres komentare gynekologa, ze je vse v poradku jsem se rozhodla „jednat“. Zacali jsme na obilnaku v Brne. Tak mi zjistili endometriozu, a pak to, ze mi vajicka zraji tak 4 mene nez je normalni. Laparoskopie dopadla dobre, zadne srusty, vejcovody pruchodne…Manzelum spermiogram se od katastrofy posunul k lepsim vysledkum. Takze po trech mesicich vynuceho prechodu jsme dostali Clostilbegit a hura na planovany styk. Samozrejme, ze prvni mesic nic nevyslo a pak jsme jeli na dovolenou s vidinou, ze to pujde treba samo, ale ne. Tak sem se vypravila do CAR Helios. Zde udelali opet spermiogram a vysledek pry naprosto skvely. Nebude nutne ICSI, jenze…stimulovali me, vajicek jen 10 zralych a prekvapeni, manzelovi vysledky pra katastrofalni, takze sup na ICSI. Fakt to nechapu…Nicmene, dnes je 3. den kultivace a vajika zustala uz jen tri a jen jedno vapada pry nadejne, uvidime. Moc tomu neverim, ale snazim se sama sebe uklidnovat…Chtela jsem vas porposit o radu, da se nejak pomoci tomu, bay vajicka byla kvalitnejsi nebo ovulace pravidelnejsi. nemyslim to chemicky svinstvo, ktery uz ani nemuzu videt, ale treba nejake cviceni a bylinky nebo neco podobneho…diky moc za radu!