Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem úplně zoufalá
Přes bazos.cz jsem si koupila fusak. Cena i s poštou byla 1100Kč. Prodávající jsem kontaktovala přes telefon, který měla uvedený a přes smsky jsme se domluvily. Napsala mi číslo účtu, já jí adresu. V pátek mi napsala smsku, že dala fusak manželovi a ten ho ten den odešle. První divná věc byla ta, že si paní zapínala mobil jednou denně, vyřídila smsky a zase ho vypla.
Když fusak včera nepřišel, napsala jsem jí o podací číslo. Smska jí přišla až dneska, ovšem hned telefon zase vypla. Když jsem balík nedostala ani dnes, už jsem pochopila, že je něco špatně. Neznala jsem ani jméno paní, ale měla jsem její číslo účtu a to jsem si vygooglovala. Postupně jsem se dopátrala toho, že je to ženská, která takhle už pár maminek okradla, je zapsaná v registru dlužníků a různě po netu má inzeráty, že shání půjčku 600 000 na splacení svých a manželových dluhů. Takže mi byo jasný, kde jsme…
V tom registru byla i její adresa. Přes adresu jsem se dopídila k telefonnímu číslu. Na to jsem zavolala a ozvala se mi nějaká prodejna kočárků. O paní ale věděli, že je prý vystěhovali. Kde sice bydlí, to mi neřekli, ale dali mi číslo na jejich městský úřad, ať chci k telefonu jednu konkrétní paní a řeknu jí, o co jde. Že by mi možná mohla pomoct.
Samozřejmě jsem napsala několik smsek i přímo té zlodějce, ale ještě jí ani nedošly.
Nevím teď, jak postupovat. Příteli to ani nemůžu říct, ten by mě zabil. Nevím, jestli má nějakej smysl podávat trestní oznámení nebo ne. Peníze určitě zpátky nedostanu, ale přece to nemůžu nechat jenom tak??
Finančně na tom nejsme zrovna dvakrát dobře a 1100Kč je pro nás víc než hodně.
Mrkni se na Mimibazar, třeba tam bude na černé listině, pokud dohledáš aspoň jméno, nebo podle účtu, asi vás bude okradených víc. Můžete podat společně trestné oznámení, protože 1100.- je málo to je jen přestupek. ![]()
Já na bazoši často prodávám, ale osobně bych měla strach tam něco koupit, protože se to tam často hemží podvodníky
. Mrzí mě, že jsi naletěla, udělala bych to, co radí maminka nade mnou, pokud vás bude víc a částka bude vyšší, než 5.000 už by to měla řešit policie..
A je mozne znat jmeno te pani, zrovna pokukuju po necem na bazosi, tak aby to nebyla taky ona.. treba do zpravy pokud to neni vhodne uvadet takhle ofic. i jeji tel ktery se zapina jen nekdy. a drzim pesti s resenim… ![]()
Možná by jsi sem mohla napsat jméno a její telefoní číslo at se nenachytají i další maminy.
A určitě ji na bazos.cz nahlaš, oni ji zablokují její inzeráty ![]()
Je to hrozný, hodně přes bazoš nakupuju a nikdy jsem se nebála poslat peníze na účet vždy vše ok. A co zkusit se obrátit na banku, prostě jsi špatně zadala číslo účtu, oni by ji snad ty peníze měli vzít ne?
Je to jen přestupek, ale já bych na policii šla, to za prvé - a pak bych ještě dále hledala, co a jak udělat. Víš, mám doma policajta a oba nemáme rádi, když je někdo okraden a mávne nad tím rukou s tím, že se stejně nikdo nenajde či nebude potrestán
.
Mimochodem - vždy hledám jen prodejce z mého města a preferuji osobní odběr, na účet předem nikdy nic neposílám
. To by mělo být pravidlem pro všechny.
A jinak - dají se podávat inzeráty s odkazem na tuto okradačku, ať ostatní ví, že okrádá. Způsobů jak jí zavařit je více, jen se o to, prosím zajímej
.
@Kacenka20 píše:
Jsem úplně zoufaláPřes bazos.cz jsem si koupila fusak. Cena i s poštou byla 1100Kč. Prodávající jsem kontaktovala přes telefon, který měla uvedený a přes smsky jsme se domluvily. Napsala mi číslo účtu, já jí adresu. V pátek mi napsala smsku, že dala fusak manželovi a ten ho ten den odešle. První divná věc byla ta, že si paní zapínala mobil jednou denně, vyřídila smsky a zase ho vypla.
Když fusak včera nepřišel, napsala jsem jí o podací číslo. Smska jí přišla až dneska, ovšem hned telefon zase vypla. Když jsem balík nedostala ani dnes, už jsem pochopila, že je něco špatně. Neznala jsem ani jméno paní, ale měla jsem její číslo účtu a to jsem si vygooglovala. Postupně jsem se dopátrala toho, že je to ženská, která takhle už pár maminek okradla, je zapsaná v registru dlužníků a různě po netu má inzeráty, že shání půjčku 600 000 na splacení svých a manželových dluhů. Takže mi byo jasný, kde jsme…
V tom registru byla i její adresa. Přes adresu jsem se dopídila k telefonnímu číslu. Na to jsem zavolala a ozvala se mi nějaká prodejna kočárků. O paní ale věděli, že je prý vystěhovali. Kde sice bydlí, to mi neřekli, ale dali mi číslo na jejich městský úřad, ať chci k telefonu jednu konkrétní paní a řeknu jí, o co jde. Že by mi možná mohla pomoct.
Samozřejmě jsem napsala několik smsek i přímo té zlodějce, ale ještě jí ani nedošly.
Nevím teď, jak postupovat. Příteli to ani nemůžu říct, ten by mě zabil. Nevím, jestli má nějakej smysl podávat trestní oznámení nebo ne. Peníze určitě zpátky nedostanu, ale přece to nemůžu nechat jenom tak??Finančně na tom nejsme zrovna dvakrát dobře a 1100Kč je pro nás víc než hodně.
Už jsem také na bazoši naletěla, přišla jsem jen o 100,–-, ale i to naštve. Od té doby si vždy dám do googlu číslo účtu nebo jiné údaje o prodejci. Teprve potom posílám peníze.
Určitě bych podala trestní oznámení. Já ho podala i pro tu 100,–-. Bylo nás víc postižených, kontakty na podvedené jsem našla zde: http://ne.poctivci.cz/ a přidala se k již podanému trestnímu oznámení.
No a jak na googlu poznáš, že jde o poctivce či nepoctivce
.
@cilly píše:
Už jsem také na bazoši naletěla, přišla jsem jen o 100,–-, ale i to naštve. Od té doby si vždy dám do googlu číslo účtu nebo jiné údaje o prodejci. Teprve potom posílám peníze.Určitě bych podala trestní oznámení. Já ho podala i pro tu 100,–-. Bylo nás víc postižených, kontakty na podvedené jsem našla zde: http://ne.poctivci.cz/ a přidala se k již podanému trestnímu oznámení.
@Larr Pokud je to nějaký podvodník, tak už se tam o něm někde píše, třeba je varování na těch nepoctivích nebo jinde. ![]()
Teda holky to je smutné, že lidi zneužívají duvěry druhých…já si taky hodně objednávám na bazošu a mám veliké štěstí, že jsem zatím kupovala od slušných lidí. Akorát v loni to bylo před vánocema jsem posílala peníze na učet nějakému panu karbulovi(karbi),nebo tak nějak a neviděla jsem ani zboží ani peníze(1315kč).Volala jsem, psala-marně..(to nebylo z bazošu, to bylo přímo jemu do obchodu).,@Kacenka20 má tam ta ženská víc inzerátu? že bys ji napsala špatné ohodnocení…
Ja si vetsinou nechavam vse posilat dobirkou. Pokud s ni nejaky odesilatel nesouhlasi nebo se vykrucuje, tak je mi to podezrele a kaslu na nej. Na ucet je lepsi dopredu nic neposilat! Je to hodne penez
Me zase nekdo ukradl dneska novy iphone jestli ti to trochu ulevi ![]()