Podvod přes bazos.cz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Larr
29.1.14 09:00

@monulka78 zas nemáš jistotu, co ti v balíku dojde.

• Citovat
  • Upravit
2825
29.1.14 10:03

@Larr to je pravda. Spravne by se balik mel pred postakem otevrit a zkontrolovat, ze je jeho obsah spravny. Pokud ne, mela by byt moznost ho vratit. Ale ktery postak na to ceka ze :roll: Odevzda, chce hned podpis a mizi v dali :) Ale je to spis o pocitu, ze ta dobirka je aspon castecna jistota. Jiste, pokud jde o hodne penez, podvodnikovi se vyplati udelat i balicek s novinami nebo cim a ten poslat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
29.1.14 10:05

@LeMa si přečtu stanovy, mám či nemám nárok balík otevřít před zaplacením :think:.

• Citovat
  • Upravit
66844
29.1.14 10:11
@LeMa píše:
@Larr to je pravda. Spravne by se balik mel pred postakem otevrit a zkontrolovat, ze je jeho obsah spravny. Pokud ne, mela by byt moznost ho vratit. Ale ktery postak na to ceka ze :roll: Odevzda, chce hned podpis a mizi v dali :) Ale je to spis o pocitu, ze ta dobirka je aspon castecna jistota. Jiste, pokud jde o hodne penez, podvodnikovi se vyplati udelat i balicek s novinami nebo cim a ten poslat…

Pošta nezodpovídá za obsah zásilky. Pro podvodníky je dobírka méně zajímavá, protože vyžaduje vyšší úsilí, než když jim přijdou peníze na účet. např. u kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
29.1.14 10:55

@blecha72 ja nerikam, ze zodpovida posta. Jen si myslim, ze mas moznost balik odmitnout po otevreni…a vratit ho adresatovi…vzdy jsem si to myslela, ted jste me zviklaly 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
29.1.14 11:00
@LeMa píše:
@blecha72 ja nerikam, ze zodpovida posta. Jen si myslim, ze mas moznost balik odmitnout po otevreni…a vratit ho adresatovi…vzdy jsem si to myslela, ted jste me zviklaly 8)

Pošta předá balík, to stvrzeno zaplacením dobírečného a podpisem příjemce. Vy následně zjistíte, že zásilka obsahuje něco jiného… Ano, máte možnost na vlastní náklady poslat zásilku zpět a doufat, že podvodník si ji vyzvedne :lol:

V případě podvodu není jiné cesty než se obrátit na policii a požádat poštu o pozastavení výplaty dobírečného (v praxi jsem to ještě nezkoušela)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
29.1.14 11:06

@blecha72 ja to nemyslim pouze jako ochranu pred podvodniky, ale cetla jsem to kdysi v podminkach, kdyz si kupujes neco z netoveho obchodu. Ten se chrani proti tomu, ze se to diky poste poskodi. Takze: postak da balik, ty si ho otevres, zkontrolujes zbozi a pak teprve podepisujes, on muze odjet. Jinak musis s nim udelat reklamaci nebo neco takoveho, uz si to nepamatuju. A kdyz to jde u int. obchodu, myslela jsem, ze to jde i u ostatnich doporucenych baliku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
29.1.14 11:21
@LeMa píše:
@blecha72 ja to nemyslim pouze jako ochranu pred podvodniky, ale cetla jsem to kdysi v podminkach, kdyz si kupujes neco z netoveho obchodu. Ten se chrani proti tomu, ze se to diky poste poskodi. Takze: postak da balik, ty si ho otevres, zkontrolujes zbozi a pak teprve podepisujes, on muze odjet. Jinak musis s nim udelat reklamaci nebo neco takoveho, uz si to nepamatuju. A kdyz to jde u int. obchodu, myslela jsem, ze to jde i u ostatnich doporucenych baliku…

U velkých internetových obchodů to tak skutečně funguje, máte i dvoudenní lhůtu na to oznámit mechanické poškození výrobku, na které jste hned po rozbalení nepřišli. Na poště nejdřív převezmete, pak kontrolujete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
29.1.14 11:28

Aha, tak ja si to spojila se vsemi baliky, tak se omlouvam za dezinformace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
10.4.14 19:22

Ahoj holky… mám takový dotaz..

chtěla jsem koupit odsávačku medela přes bazoš. cz…no.. samozřejmě cena super, s paní jsme se domluvily, že nechci posílat celou částku, tak chtěla alespoň na poštovné s dobírkou--- zaslala jsem 200kč… no… tel, už je 10dní vypnutý, nereaguje,,na podvodníci. net jsem našla, že jedna paní ji zaslal 1700kč za odrážedlo… tudíž koukám, že nejsem sama, nicméně já měla docela štěstí :)

ptám.. se… řešily byste to nějak..?? / mám číslo účtu/ nebo byste se na to vykašlaly??.. je jasné, že o ty 200kč nejde… spíše o princip… prostě mě štve, že jí to projde… :twisted: :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
10.4.14 19:26
@Selfi píše:
Ahoj holky… mám takový dotaz..

chtěla jsem koupit odsávačku medela přes bazoš. cz…no.. samozřejmě cena super, s paní jsme se domluvily, že nechci posílat celou částku, tak chtěla alespoň na poštovné s dobírkou--- zaslala jsem 200kč… no… tel, už je 10dní vypnutý, nereaguje,,na podvodníci. net jsem našla, že jedna paní ji zaslal 1700kč za odrážedlo… tudíž koukám, že nejsem sama, nicméně já měla docela štěstí :)

ptám.. se… řešily byste to nějak..?? / mám číslo účtu/ nebo byste se na to vykašlaly??.. je jasné, že o ty 200kč nejde… spíše o princip… prostě mě štve, že jí to projde… :twisted: :twisted: :twisted:

Gratuluji k chytrému řešení. Bez ironie. Na anonymním bazárku bych neobjednávala, a když jo, stejně jako vy. Můžete to ohlásit na policii, je pravděpodobné, že se jedná o podvodníka, který toho má na svědomí více. Otázkou je, nakolik vám ty 2 stovky za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.4.14 19:27

Neřešila, nenapadá mě jak. A můžu ti prodat novou elektrickou medelu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
10.4.14 19:31
@terinka4444 píše:
Neřešila, nenapadá mě jak. A můžu ti prodat novou elektrickou medelu :mrgreen: :mrgreen:
:D :D :D:D..

no spojila bych se tou paní, co jí poslala těch 1700 a podala trestní oznámení… je mi jasné, že efekt to asi mít nebude, ale zas jen tak mi nějak nejde to nechat

to s tou odsávačkou bylo vážně :D?? sháním medelu swing :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.4.14 19:34

To nebyl vtip, mám novou elektrickou medelu, použitou jednou, koupil mi ji manžel, když jsem ležela v horečkám se zánětem prsu. Jenže to nešlo, lepší bylo odstříkávat. A jinak s kojením nebyl problém, takže byla jednou pár vteřin na prsu.
Ani mě nenapadlo, že by to vyznělo jako vtip :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to zase nejsem mrcha, že bych se ti posmívala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.4.14 19:37

Ne, já mám tuhle, ale tedy za menší pálku 8o stála asi 2500.

http://babycar.cz/…7024198.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová