Podvodem sebrané dědictví

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26854
19.10.19 12:12
@Anonymní píše:
@Anezka39 v tom případě bych se zeptala matky, proč takhle podrazila vlastní dítě.

Protoze uprednostnuje jine dite? Nic vyjimecneho :?

Proc anonym? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.19 12:42

@cecetka Další diskuze, kde se bude zbytečně řešit proč anonym? :roll:

• Citovat
  • Upravit
101534
19.10.19 12:48
@Anonymní píše:
@cecetka Další diskuze, kde se bude zbytečně řešit proč anonym? :roll:

Proč zbytečně, zadne upozornění na porušování pravidel neni zbytecne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14594
19.10.19 12:56
@Anezka39 píše:
Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Když mi umřel děda nechal mi tu po sobě byt který bude muj až v něm dožije babička. No jenže když mi bylo čerstvých 18let tak mi mamka řekla že pojedeme podepsat smlouvu a nechtěla říct jakou jen mlžila že to není nic důležitého a tak.. No po podepsání smlouvy (samozřejmněže jsem ji mečetla vím moje blbost ale byla sem fakt mladá a mavíc je to moje máma tak proč bych ji neměla věřit), mi řekla že byt je přepsán na bratra (mám dva bratry) s tím že až babička umře bude častka rozdělena na 3časti a nebo ldyž tak jeden z nás bude chtít bydlet tak může. No teď máme syna a já si říkam proč by byt měl být napsaný na mého bratra když děda tam uvedl jen mě? Je to podvod od rodiny.. chtěli jsme stavět baráček ale nedosáhli jsme na hypotéku ldybych blbka smlouvu nepodepsala bylo by to vyřešeno ručila bych bytem. Navíc bratr má jineho otce a ten je dost movitý a určitě se s náma taky nebude ďelit o dědictví. Určite bych jim z toho něco dala ale štve mě že je napsaný na něj. No tak sem se chtěla zeptat jestli myslíte že se s tím dá něco dělat? Nebo jestli nemáte někdo podobnou zkušenost děkuji :zed: :zed:

No zbývá ti jen doufat, že tě třeba po babiččině smrti opravdu vyplatí, jak ti slíbili (pochopila jsem, že babička ještě žije a je stále v tom bytě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
19.10.19 14:07
@Michelle_M píše:
No zbývá ti jen doufat, že tě třeba po babiččině smrti opravdu vyplatí, jak ti slíbili (pochopila jsem, že babička ještě žije a je stále v tom bytě).

Ano jeste zije, a budu doufat me by to bylo i jedno ale mame syna a chtela bych to hlavne pro nej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21220
19.10.19 15:01

Byt mel byt tvuj, az dozije babicka, ne? V tvych 18 jeste zila, takze tezko mohli ti vzit byt, kdyz v te dobe nebyl tvuj. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21220
19.10.19 15:02
@Anezka39 píše:
Ano jeste zije, a budu doufat me by to bylo i jedno ale mame syna a chtela bych to hlavne pro nej…

Jak ti mohli vzit neco, co neni tvoje? Podepsala jsi zreknuti se dedictvineb co jsi podepsala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
19.10.19 15:39
@Anezka39 píše:
Ano jeste zije, a budu doufat me by to bylo i jedno ale mame syna a chtela bych to hlavne pro nej…

Hele a proc kdyz jste 3 sourozenci by mel ten byt dostat jen tvuj syn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
19.10.19 16:16
@Anonymní píše:
@Anezka39 píše:
Byla to darovaci smlouva ve ktere byla podminka ze babicka tam dozije, a babicka byla u odisu druhe smlouvy kdyz se byt prepisoval na bratra souhlasila s tim ona a i ja bohuzel teda nevedomky..
@Anezka39 v tom případě bych se zeptala matky, proč takhle podrazila vlastní dítě.

Podle toho, co zakladatelka píše, to nebyl podraz maminky, ale rodinná dohoda.

Tipuji, že tim podpisem došlo k nápravě opomenutí obou bratrů zakladatelky. Nenarodili se treba až po tom původním darováním bytu dědečkem?

Osobně mi přijde spravedlivější současný stav, než výlučné dědictví jednoho vnoučete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17901
19.10.19 16:40
@SAJ píše:

Tipuji, že tim podpisem došlo k nápravě opomenutí obou bratrů zakladatelky. Nenarodili se treba až po tom původním darováním bytu dědečkem?

Osobně mi přijde spravedlivější současný stav, než výlučné dědictví jednoho vnoučete.

to mne taky, ale jestli jsem to pochopila spravne, je byt napsany ted na bratra. Zrejme s dodatkem, ze po babiccine smrti ma vyplatit sourozence. Nevim uplne tedy na jakem zaklade je ma vyplatit a jestli to v te smlouve je, nebo to bylo jen receno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
19.10.19 22:12

Je mi líto, ale asi s tím nic nezmůžeš. Chápu, že to mrzí, já osobe bych to brala vůči sobě jako velkou zradu.

Příspěvek upraven 19.10.19 v 23:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.19 22:56
@Anezka39 píše:
Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Když mi umřel děda nechal mi tu po sobě byt který bude muj až v něm dožije babička. No jenže když mi bylo čerstvých 18let tak mi mamka řekla že pojedeme podepsat smlouvu a nechtěla říct jakou jen mlžila že to není nic důležitého a tak.. No po podepsání smlouvy (samozřejmněže jsem ji mečetla vím moje blbost ale byla sem fakt mladá a mavíc je to moje máma tak proč bych ji neměla věřit), mi řekla že byt je přepsán na bratra (mám dva bratry) s tím že až babička umře bude častka rozdělena na 3časti a nebo ldyž tak jeden z nás bude chtít bydlet tak může. No teď máme syna a já si říkam proč by byt měl být napsaný na mého bratra když děda tam uvedl jen mě? Je to podvod od rodiny.. chtěli jsme stavět baráček ale nedosáhli jsme na hypotéku ldybych blbka smlouvu nepodepsala bylo by to vyřešeno ručila bych bytem. Navíc bratr má jineho otce a ten je dost movitý a určitě se s náma taky nebude ďelit o dědictví. Určite bych jim z toho něco dala ale štve mě že je napsaný na něj. No tak sem se chtěla zeptat jestli myslíte že se s tím dá něco dělat? Nebo jestli nemáte někdo podobnou zkušenost děkuji :zed: :zed:

Určitě dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
19.10.19 23:08
@SAJ píše:

No jo, jenže teď je byt napsaný taky jen na jednoho ze sourozenců, ale pro změnu na zakladatelky bratra. Otázkou je, jak a jestli vůbec je to budoucí rozdělení na 3 díly nějak smluvně zakotveno, nebo v něj jen maninka zakladatelky věří. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.19 23:15

Zásadní je co pisatelka píše děda mi nechal byt, a jestliže v nevedomosti podepsala v ramci rodiny něco čeho si nebyla vědoma… Opět rozhodne se všemi náležitostmi soud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
19.10.19 23:32
@levnedoasie píše:
Zásadní je co pisatelka píše děda mi nechal byt, a jestliže v nevedomosti podepsala v ramci rodiny něco čeho si nebyla vědoma… Opět rozhodne se všemi náležitostmi soud

Jasne v nevedomosti neco podepsala a nechala si na to úředně ověřit podpis… Co by na tom mel soud asi tak rozhodnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí