Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer, v sobotu se mi stala nemilá věc, registrovala jsem se na vinted, že prodám nějaké oblečení, bohužel jsem nebyla tolik informovaná a naletěla podvodníkovi, bohužel mi poslal odkaz do emailu kvůli potvrzení objednávky a poté mě to přesměrovalo do banky a už to bylo, odeslal si někam do transferga a do revolutu peníze.. odeslal si dohromady 150.000,–.. hned jsme byli na policii a blokovali jsme kartu telefonicky s čsob.. jedna platba byla tady do naší české banky do spořitelny, tam si odeslal 5.000,–.. tak že jsme mysleli, že banka alespon tohle vyřeší, když to bylo v čechách.
V pondělí jsme byli v bance vyřešit reklamaci karty, nový účet a novou kartu. A jak už jsem psala, tu platbu 5.000,– banka odmítla řešit, s tím že si za to mohu sama. Ano já vím, že jsem to udělala a upřímně jsem to po****a. Ale přece takový velký obnos musí banka nějak řešit a ne mi hned poslat email s tím, že se mi těch 5.000,– už nevrátí.
Dnes jsem mluvila s bankou a ani ještě neřešili ty dvě velké platby, které byli do revolutu a do transferga. Ano, mají na to 15 dní, ale za těch 15 dní je jasné, že ty peníze v životě neuvidím. Chtěla jsem se zeptat, máte s tím někdo zkušenost, jak jste to řešili? a postupy, kam jste až šli, aby jste nějak ty peníze dostali zpět?
Je mi to opravdu moc líto, jsem z toho psychicky na nervy, měli jsme to ušetřené na novou kuchyn a ted najednou nic. Musíme začínat od znova. Kam můžeme až docílit? Prosím za jakoukoliv pomoc. Budeme moc vděčný.
Mimo jiné.. komu se to stalo.. vrátila vám banka peníze?
Zdroj: https://www.poradte.cz/…-vinted.html
Nezlob se ale o tehle podvodech se všude píše už tak půl roku.
Řeší se to všude pořád dokola a stejně se najdou další co naletí. Kdyby to bylo tak jednoduché řešit a peníze vrátit, tak by to podvodníci už nedělali. Takže bohužel ty peníze už neuvidíš.
Tak zrovna na Vinted se dá obchodovat velmi bezpečně, pokud respektuješ jejich pravidla. Je to smutné, ale pravděpodobně jsi odkázaná na PCR ![]()
O těchto podvodech se píše a mluví všude už roky možná. Poslední rok VELMI intenzivně. Každý portál snad má upozorňující banner na tento druh podvodů.
Ale tady se obávám, že nemůžeš vůbec nic. Jelikož ty jsi ty platby schválila sama, dobrovolně, se svými údaji. To zabezpečení banky jsi prolomila podvodníkům ty.
Je to des ![]()
A ted je to navíc v takový míře, ze mě to fakt odrazuje od toho cokoliv prodávat …
Jinak na vinted mají už nějakou dobu ty nákupy zabezpečené, ze když to prodas / nakoupis přes to jejich tlačítko, tak by to mělo byt v pohodě, ale tak zřejmě to ani tyhle případy neeliminuje.
No co s tím neporadim, snad se to nějak vyřeší
Když te připravili o tolik peněz tak se s tím policie určitě musí zabývat ne ![]()
@Any9 píše:
Je to des
A ted je to navíc v takový míře, ze mě to fakt odrazuje od toho cokoliv prodávat …
Jinak na vinted mají už nějakou dobu ty nákupy zabezpečené, ze když to prodas / nakoupis přes to jejich tlačítko, tak by to mělo byt v pohodě, ale tak zřejmě to ani tyhle případy neeliminuje.No co s tím neporadim, snad se to nějak vyřešíKdyž te připravili o tolik peněz tak se s tím policie určitě musí zabývat ne
Ona ale určitě neprodala přes tlačítko. Policie se tím určitě bude zabývat, ale nevyřeší nic. Tyhle podvody se dělají ze zahraničí, je to prakticky nedohledatelné. Je jich opravdu spousta a objasněnost je nula. Peníze jí zpět nevrátí.
@Niky 997 PČR.. ale nejspíš máš smůlu m zadala jsi svoje údaje, tvůj problém m je toho plný net, varování od Bank a lidí jsou stejně jak muly a naletí ![]()
Nákup přes “tlačítko” to evidentně nebyl.
Podvodníci to zkouší všude. Prodávala jsem třeba na Bazoši a toto mi přišlo jako odpověď na inzerát - šlo o objemné zboží jen k osobnímu předání, zájemce chtěl poslat přes Zásilkovnu…když jsem upozornila, že to nejde:
přes Dpd
Ve skutečnosti je to velmi jednoduché, objednávku provádím sámа, v okamžiku objednání okamžitě zaplatím plnou cenu vašeho zboží, stejně jako kurýrní služby. Poté vám zašlu speciální objednávkový formulář, do kterého musíte zadat své údaje, abyste mohli okamžitě obdržet peníze. Po obdržení peněz vás bude kontaktovat pracovník společnosti aby s vámi probral preferovaný způsob dopravy.
Kontakt byl přes WA, foto topmodelky 😀
@Niky 997 mmchdm, limity si nastavujes sama. Tím, že jsi dala přístup cizímu člověku jsi se okradla taky sama. Za to banka přeci nemůže
Proc by to banka musela resit? Oni prece nemuzou za to, ze jsi naletela podvodnikovi, kterych jsou mraky a resi se to furt dokola
Je mi lito, zes prisla o tolik penez, ale banka s tim nic neudela. Pokud by se jednalo o platbu kartou, tam to muze byt pojistene, nejake garance ma tusim Paypal apod, ale kdyz das nekomu pristup do uctu, tak to je, jako kdyb sis nekoho pustila domu a on ti tam neco vzal
Jedine pres policii, ale obavam se, ze velka sance neni ![]()
@Any9 píše:
Je to des
Jinak na vinted mají už nějakou dobu ty nákupy zabezpečené, ze když to prodas / nakoupis přes to jejich tlačítko, tak by to mělo byt v pohodě, ale tak zřejmě to ani tyhle případy neeliminuje.No co s tím neporadim, snad se to nějak vyřešíKdyž te připravili o tolik peněz tak se s tím policie určitě musí zabývat ne
Ale eliminuje. Však ona klikla na nějaký pochybný odkaz, kde dala veškeré svoje údaje a přístupová hesla.
Ahoj, stalo se to synovi tak před rokem. Vyčistili mu účet, tehdy jen 3600. Je mu 18. Velká škola života, byl z toho špatný,
nemohl uvěřit. Banka ani policie nic nevyřešila. Je mi to moc líto, ráda bych tě potěšila jinou informací. Je to strašný, jak je člověk bezradny vůči takovým šmejdum. Moc držím palce
@beruska9 píše:
Proc by to banka musela resit?
A proč by to banka neměla řešit? Jsem jejích klient a jsou to moje peníze! Když si platbu rozmyslím, tak ji mají stornovat a zastavit převod co nejdříve, jak to jen jde.
Zajímavé, že v zahraničí stačí zákazníkovi nahlásit, že platba proběhla neoprávněně, a již se peníze blokují a obchodník/prodejce musí dokázat, že zboží dodal anebo službu poskytnul. Pokud se zjistí pochybení na jeho straně, tak dostane za to dost velké penále, zákazníka ale nijak nepenalizují, když se splete a nahlásí podobnou věc omylem. Proč tohle nelze u nás? Protože se bankám nechce a na své zákazníky kašlou!
A pro PČR je důležitější mít všechno papírově v pořádku, než se snažit rychle vyřešit podobné případy a zabránit škodě.
![]()
Tohle už nelze nazvat podvodem. Ten uměli možné tak Podfukáři ![]()
Kdyby to byla nějaká novinka tak bych to sice stejně nepochopil ale ještě bych to nějak zkousnul a ještě bych to možná bral u seniorů kde řádily šmejdi
ale u mladého člověka při smyslech to o něčem vypovídá ![]()
Ale když ti napíšu jestli mi pošleš přihlašovací údaje do bankovnictví a ty mi přihlášení ještě potvrdis buď otiskem nebo kódem tak je to na odehrání občanského průkazu a zbavení svéprávnosti ![]()
To už nejde ty lidi litovat za tohle by měli trestat ![]()