Máte doma prahy u dveří?

37
12.1.23 10:38

Máte doma prahy u dveří?

Narazila jsem na prodejce, co nabízí hadr co se dává pod dveře, aby tama nefoukalo. Na otázku jak to funguje, když dveře nepůjdou zavřít mi odpověděl že většina lidí nemá doma prahy. Já nikoho takového neznám. Ani jednoho. Jsem teda mimo já a žiju v podivné pravěké sociální bublině ( kterým netáhne na záda pod dveřama), nebo on?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
299
12.1.23 10:45

Klasický prahy ne, máme takový ty tenký přechodový lišty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
12.1.23 10:47

Nemáme ani prahy ani přechodové lišty 🤷 a v okolí každý kdo staví nebo rekonstruuje si je taky nedává a sjednocuje podlahu v celém byt/domě… každopádně mi z pod dveří nefouká nebo jsem to nezaznamenala 😀 žádný hadr bych si ke dveřím fakt nedávala 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
12.1.23 10:51

Taky máme jen přechodové lišty, aby se netřepil okraj koberců u dětí v pokoji a pak na překrytí přechodu mezi linem a dlažbou v předsíni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14639
12.1.23 10:52

Jak kde, někde máme práh, někde lištu a někde je souvislá dlažba přecházející mezi místnostmi :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
12.1.23 10:54

Normálně jsem se musela jít podívat :D :D :D máme ty lišty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35959
12.1.23 10:54

Na dvou dveřích máme padací prahy (z garáže tam táhlo) jinak ne a nikde netáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
12.1.23 10:57

My mame nekde prahy, nekde listy. Bydlime ve starem baraku. Tchyne ma jen listy.

Příspěvek upraven 12.01.23 v 11:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
12.1.23 10:58

@Oplena nemám prahy, ani lišty snad už 17let co bydlím sama. Při pokládání lina to bylo daleko estetičtější mít podlahu „v celku“ a i kdyby trochu táhlo z méně vytápěné místnosti, tak je to příjemná regulace vzduchu. Hadr bych nedávala :lol: :lol: :lol:

Není účel prahů jen těsnost? takže to chápu v domech, kde je problém s topením a opravdu tam táhne ze studené chodby, schodiště…tam kde je třeba obytné místnosti oddělit od ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
12.1.23 11:01

Nemáme nic, už se to nedává, rekonstruujeme starý barák, takže je postupně bourame a dáváme pryč, modernizujeme. Aby všude mohl jezdit roboticky vysavač, ne asi :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
12.1.23 11:10

Máme jen jeden práh, a to z chodby do kuchyně. Jinak ne dveře dolihaji, nikam netahne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.1.23 11:13

Prahy je nutný dávat tam, kde je mezi místnostmi rozdíl teplot. Dřív se netopilo na chodbách a v některých místnostech nebo se topilo o dost míň. Dneska jsou obytný prostory ucelený teplotní celek, proto se už prahy nedávají. To není o estetice nebo o zvyku, ale o praktické stránce. Takže ano, tam, kde máme rozdíly teplot, tam prahy jsou, v ostatních místnostech jen přechodové lišty.

• Citovat
  • Upravit
1292
12.1.23 11:21

Nemáme prahy, máme přechodové lišty mezi chodbou a ložnicí a chodbou a koupelnou. Ve zbytku baráku máme jednotnou podlahu, problém s tím, že by profukovalo nemáme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15884
12.1.23 11:23
@Oplena píše:
Narazila jsem na prodejce, co nabízí hadr co se dává pod dveře, aby tama nefoukalo. Na otázku jak to funguje, když dveře nepůjdou zavřít mi odpověděl že většina lidí nemá doma prahy. Já nikoho takového neznám. Ani jednoho. Jsem teda mimo já a žiju v podivné pravěké sociální bublině ( kterým netáhne na záda pod dveřama), nebo on?

My také nemáme prahy. Když chceš vyřešit netěsnost a nechceš mít prahy či dávat hadr (tvl! :zed: ), tak můžeš použít automatické padací prahy, které jsou skryté ve dveřích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.1.23 11:30

Prahy maji smysl tam, kde je velky rozdil teplot, aby dvere tesnily. Jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný