Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@martina.se píše:
CeCe, 2 válce spojené hadrem 😁 🤣 já fakt nevím, jak to nazvat.. hadřík je pod dveřmi a ty válce jsou každý z jedné strany a přes ně netáhne![]()
Myslíš tohle?
https://www.braunys.cz/…oti-pruvanu/
https://hobby.instory.cz/…o-dveri.html

Ne, do nového baráku asi nikoho nenapadne dát prahy, natáhne nikde. Ve starém baráku od rodičů byly všude.
@cernaselma píše:
Nemam ani prahy, ani listy. Prahy jsou ve starych domech a bytech. Listy v nevkusnych novych. Mam kvalitni drevenou podlahu, ktera je v celem patre.
Ano, mas jediná vkus, my ostatní s přechodovýma lištama, kam se na tebe hrabem
By mě fakt zajímalo, jak bys to s tou svou kvalitní dřevěnou řešila třeba u nás - 2 podlaží a každé ještě rozdělené na dvě části dvěma schody. A dole je walk in sprcháč, tam by se tomu dřevu moc nelíbilo hádám. Ale asi je to ten moderní nevkus, že ![]()
Nemáme ani prahy a ani lišty. Dlažba se pokládala, aby tam nic nebylo. A plynule na sebe podlaha navazovala (máme všude stejný dekor podlahy, kromě koupelny a wc). Ale i tam je to ve stejné výšce a navazuje to na sebe a bez lišty. Nesnáším to, když se něco i tou lištou kur. ví podlaha (narušuje).
@Janli píše:
Prahy je nutný dávat tam, kde je mezi místnostmi rozdíl teplot. Dřív se netopilo na chodbách a v některých místnostech nebo se topilo o dost míň. Dneska jsou obytný prostory ucelený teplotní celek, proto se už prahy nedávají. To není o estetice nebo o zvyku, ale o praktické stránce. Takže ano, tam, kde máme rozdíly teplot, tam prahy jsou, v ostatních místnostech jen přechodové lišty.
Hele my třeba v chodbě - do které se přijde zvenku, máme termostat na 15, pořád. Prostě než se obujeme, ať nám nemrznou nohy. (elektrická podlahovka). A vlastně muž chtěl taky prah aspoň tam, já jsem to chtěla děsně esteticky, teď toho lituju. Ale zase se to právě hodí když jsme dali krbovky jako dalši přívod vzduchu (vchodové dveře očividně montoval větší amatér, než jsem já).
@HloupýFlop píše:
Ano, mas jediná vkus, my ostatní s přechodovýma lištama, kam se na tebe hrabemBy mě fakt zajímalo, jak bys to s tou svou kvalitní dřevěnou řešila třeba u nás - 2 podlaží a každé ještě rozdělené na dvě části dvěma schody. A dole je walk in sprcháč, tam by se tomu dřevu moc nelíbilo hádám. Ale asi je to ten moderní nevkus, že
Ano, je to nevkus. Kvalitni remeslnik umi zakoncit dlazbu kovovou zakoncovaci listou do tvaru L, ktera skoro vubec nejde videt a k dlazbe je nadoraz dotahnuta drevena podlaha. Jde to BEZ NEVKUSNE PRECHODOVE LISTY. Akorat majitel musi mit vkus a pozadovat po remeslnicich reseni bez prevhodovych list. ![]()
@cernaselma píše:
Ano, je to nevkus. Kvalitni remeslnik umi zakoncit dlazbu kovovou zakoncovaci listou do tvaru L, ktera skoro vubec nejde videt a k dlazbe je nadoraz dotahnuta drevena podlaha. Jde to BEZ NEVKUSNE PRECHODOVE LISTY. Akorat majitel musi mit vkus a pozadovat po remeslnicich reseni bez prevhodovych list.
Aha, řemeslník. My jsme si to dělali sami no, nejsme z oboru. Ale ty naštěstí neurčuješ, co je a není vkusné, je to nevkusné pro tebe ![]()
Nízký práh máme jen u vchodových dveří a lišty jen tam, kde přechází lino v dlažbu, čili u koupelny a WC.
Nemáme prahy ani lišty do pokojů. Práh je jen u vstupních dveří. Podlahu máme stejnou v celém bytě, je položená napříč celým bytem, jen v koupelně a na WC je dlažba, tam jsou lišty.
@ZuzaM píše:
Nemáme prahy ani lišty do pokojů. Práh je jen u vstupních dveří. Podlahu máme stejnou v celém bytě, je položená napříč celým bytem, jen v koupelně a na WC je dlažba, tam jsou lišty.
My to máme zcela stejně. ![]()
@martina.se píše:
CeCe, 2 válce spojené hadrem 😁 🤣 já fakt nevím, jak to nazvat.. hadřík je pod dveřmi a ty válce jsou každý z jedné strany a přes ně netáhne![]()
A to je něco speciálního? Jakože kupované? Nebo jste si takhle něco vytvořili doma? Já mám totiž hlavní dveře seříznutý kvůli dlažbě a dost tam táhne. Já tam teda už nebydlím, a chlapi, co tam jsou ted´ nic neříkají, ale i tak bych to ráda vyřešila. A takovým těm kartáčům z OBI, co se tam mají asi přilepit nebo co, nějak nevěřím. Proto se tak vyptávám